Burdur

Burdur'da Sendikalı Öğretmenlerden Eğitimde Şiddete Tepki!

Burdur'da toplanan sendikalı öğretmenler, İstanbul'da eski bir öğrencisi tarafından silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden okul müdürü İbrahim Oktugan'ın cinayetini protesto etti ve eğitimde şiddete son verilmesini talep etti.

Burdur'da Sendikalı Öğretmenlerden Eğitimde Şiddete Tepki!

SENDİKALI ÖĞRETMENLERDEN "EĞİTİMDE ŞİDDET" KONULU ORTAK BASIN AÇIKLAMASI

İstanbul Eyüp Sultan'da geçtiğimiz günlerde eski bir öğrencisi tarafından silahlı saldırı sonrası hayatını kaybeden okul müdürü İbrahim Oktugan cinayeti değişik sendikalara mensup öğretmenler tarafından protesto edildi.

Burdur 'un Çavdır ilçesinde 10 Mayıs Cuma günü, 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda bir araya gelen eğitim camiasının değişik sendikalarına mensup öğretmenler topluluğu yayınlamış oldukları ortak basın bildirisiyle bu menfur cinayeti protesto ederek " eğitimde şiddete" artık bir dur denilmesi gerektiği vurgusunda bulundular.

Ortak yapılan basın açıklaması metninde şu ifadelere yer verildi;

"Değerli basın mesupları, kıymetli meslektaşlarım, Eğitim camiası olarak hazin bir cinayet haberiyle sarsılmış bulunmaktayız.

“İstanbul/Eyüpsultan’da eski bir öğrenci okul müdürü İbrahim Oktugan’a silahla saldırıda bulunmuş, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan okul müdürü kurtarılamayarak vefat etmiştir. Meslektaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve bütün eğitim camiamıza başsağlığı diliyoruz”

Eğitim çalışanları olarak, her yeni günde yeni bir saldırı haberi almaktan korkar hâle geldik. “Öğretmenler bugün maalesef kendilerine yönelik şiddet olayları ile anılır hâle gelmiştir. İzmir/Ödemiş’te öğrencinin pompalı tüfekle öldürdüğü Ayhan Kökmen’i, Iğdır’da Yücel Düzci öğretmenimizin saldırıya uğrayan öğrencilerini korurken, gözü dönmüş kişilerin şiddetine maruz kalmasını, Patnos’un Aktepe köyündeki Yatılı Bölge Okulu Müdürü Yusuf Vural’ın ve Kayseri/Melikgazi Kadı Burhanettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Gülhan Şaşmaz’ın bıçaklanmalarını unutmadık.

Acıları yüreklerimizi yakmaya devam ediyor. Yüreklerimiz, arkadaşlarımızın acıları ile kavrulurken, son birkaç ay içerisinde şu saldırılarla karşılaştık: Diyarbakır’da öğrencinin liseden atılmasından sorumlu tuttuğu okul müdürümüz Hüseyin Oruç bıçaklanıp yaralandı, İstanbul/Sarıyer’de Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu’nda bir öğretmenimiz öğrenci velisinin yumruklu saldırısına uğradı, İstanbul/Başakşehir’de Hacı Ali Osman Gül İlkokulu’na zorla girmeye kalkışan bir veli hamile bir öğretmenimizi darbetti. Görülüyor ki, eğitim çalışanlarına yönelik şiddet olayları münferit eylemler olmaktan çıkmış, maalesef yaygın bir toplumsal sorun hâline gelmiştir.”

Savaşlarda bile hedef alınmaması üzerine uluslararası anlaşmalar olan, dünyanın en güvenli mekanları olması gereken okullar, Türkiye’de şiddet sarmalının kucağına itilmiştir. Okulda şiddet olaylarındaki korkutucu tırmanışı engellemek için atılması gereken acil adımlar vardır:

TBMM’de görev yapan milletvekillerimizin, uğradığımız saldırılardan duyduğumuz üzüntüyü görmesini, anlamasını ve sorunu çözmek üzere hareket geçmesini bekliyoruz. Eğitimciler olarak, çağrılarımıza artık sessiz kalınmamasını istiyor, gerekli yasal düzenlemelerin ivedilikle yapılması için TBMM’yi harekete geçmeye davet ediyoruz.”

Kendimizin ve öğrencilerimizin canından endişe ederek okula gitmek istemiyoruz. Can ağızda, kelle koltukta bir eğitim sistemini kabul etmiyoruz! Artık yeter! Yaşamak istiyoruz!

Değerli meslektaşlarımız;

Özel ya da devlet okulu ayırmaksızın, tüm okulların güvenliği derhal sağlanmalıdır. Devleti yönetenler hem devlet okullarını güvenli hale getirmeli, kadrolu güvenlik personeli atamalı ve giriş kapılarına dedektörler koymalıdır. Özel okullarda da aynı güvenlik önlemlerinin alınması şart koşulmalı ve bu konuda sıkça denetim yapılmalıdır. Failler toplumun vicdanını rahatlatacak ve yeni olaylar açısından caydırıcı olacak şekilde cezalandırılmalı, bunun yasal altyapısı yoksa derhal oluşturulmalıdır.

Eğitim çalışanlarımıza yönelik şiddet aslında geleceğimize sıkılan kurşundur! Bu nedenle geleceğimizin karartılmasına müsaade etmeyeceğiz, şiddete müsamaha göstermeyeceğiz. Eğitimciler olarak şiddetle sonuna kadar mücadele edeceğiz. Vandallara teslim olamayacak, bu vahşet olaylarının önüne geçilmesi için gerekli tedbirler alınana kadar konuyu gündemde tutmayı ve farkındalık oluşturmayı sürdüreceğiz.

Eğitimcilerimizin can güvenliğinin sağlandığı çalışma ortamlarına kavuşması en büyük temennimizdir.

Şuurlu nesiller yetiştirmek biz eğitimcilerin olduğu kadar ailelerin de en önemli görevidir.

Buradan bir kez daha ailelerimize ve tüm topluma çağrıda bulunuyoruz:

Öğretmenlere verdiğimiz değer çocuklarımızın geleceğine yönelik verdiğimiz kıymettir. Bu bilinçle hareket etmek MİLLİ BİR ÖDEVDİR!

Kamuoyuna saygıyla duyurulur"

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

 Diyarbakır’da eğitim sendikaları eğitimcilere şiddete dikkat çekti
Bölgesel

Diyarbakır’da eğitim sendikaları eğitimcilere şiddete dikkat çekti

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelen eğitim sendikaları, eğitimcilere yönelik şiddete dikkat çekti.

Akay cevap beklediklerini söyledi
Bölgesel

Akay cevap beklediklerini söyledi

Demokrat Büro Çalışanları Sendikası (DEB-SEN) Genel Sekreteri Mehmet Sait Akay, Gençlik ve Spor Bakanlığı Strateji Başkanlığına iki defa yazılı talepte bulunmalarına rağmen yetkililerin taleplerine ve yazılan yazılara cevap vermediğini söyledi.

Öz İplik İş Sendikası: ABD Özel Danışmanı ile Önemli Görüşme
İş Dünyası

Öz İplik İş Sendikası: ABD Özel Danışmanı ile Önemli Görüşme

Öz İplik İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay ve heyeti, 10. OECD Hazır Giyim ve Ayakkabı Sektöründe Durum Tespiti Forumu kapsamında ABD Başkanı Joe Biden’ın Özel Danışmanı Kelly Fay Rodriguez ile görüştü.

Burdur'da Sendikalar Meydanda
Bölgesel

Burdur'da Sendikalar Meydanda

SENDİKALAR "EMEĞİMİZ VE GELECEĞİMİZ İÇİN BİRLİKTEYİZ" SLOGANI İLE MEYDANA İNDİLER

Doktorlar ve çalışanlar greve gidiyor!  Dikkat Bu tarihlerde aile sağlığı merkezlerinde hizmet yok
Yaşam

Doktorlar ve çalışanlar greve gidiyor! Dikkat Bu tarihlerde aile sağlığı merkezlerinde hizmet yok

Aile hekimleri ve aile sağlığı merkezi çalışanları 1-2 Ağustos 2023 salı ve çarşamba tarihlerinde görev yapmayacaklar.

Burdur Memur-Sen toplantıda tekliflerini dile getirdiler
Yerel Yönetim

Burdur Memur-Sen toplantıda tekliflerini dile getirdiler

Burdur Şeker Fabrikası Alakart Lokantası’nda 25 Temmuz 2023 Salı günü saat 18.30’da gerçekleşen toplantı Memur-Sen Burdur İl Temsilcisi Murat Bulut’un Başkanlığı’nda gerçekleşti. Devamı haberimizde...