Antalya

Büyükşehir Trafik Zabıta Ekipleri trafiğe kapalı alanlarda denetimlerini arttırdı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta ekipleri insan sirkülasyonunun yoğun olduğu bölgelerde vatandaşların can güvenliğini sağlamak için trafik denetimlerini arttırdı.

Büyükşehir Trafik Zabıta Ekipleri trafiğe kapalı alanlarda denetimlerini arttırdı

Yaya yolunu işgal eden motosiklet
scooter ve araçlar 7/24 denetleniyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta ekipleri insan sirkülasyonunun yoğun olduğu bölgelerde vatandaşların can güvenliğini sağlamak için trafik denetimlerini arttırdı. Ekipler kent merkezi ve ilçelerde bulunan trafiğe kapalı yollarda yaya güvenliğini tehdit eden motosiklet, scooter ve araçlara yönelik denetim yapıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta ekipleri şehir merkezinde sadece yaya kullanımına açık olan yollarda ve bölgelerde trafik denetimlerini sürdürüyor. Antalya’nın en işlek noktalarında gerçekleşen denetimlerde yaya yollarını kullanan motosiklet, bisiklet, scooter ve araç sürücülerine cezai işlem uygulandı. Kapalıyol Kazım Özalp Caddesi’nde gerçekleşen denetimlerde ekipler, kuralları ihlal eden sürücülere ceza yazdı.


DENETİMLER 7/24 DEVAM EDECEK


Turizmin başkenti Antalya’da vatandaşların ve ziyaretçilerin rahatı ve can güvenliği için denetimleri sürdürdüklerini belirten Büyükşehir Belediyesi Zabıta Amiri Volkan Sönmez, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Kapalıyol’da son dönemlerde alınan şikâyetler doğrultusunda trafik denetimlerini arttırdıklarını söyledi. Sönmez, “Motosiklet, scooter ve bisiklet gibi yaya yollarında kullanılması yasak olan taşıtların vatandaşlarımızı rahatsız etmesi, vatandaşların güven içerisinde yürüyememesinden dolayı denetimlerimizi sıklaştırdık. Mini araçlar olarak tabir ettiğimiz bu araçların giriş ve çıkışlarına müsaade etmiyor, kontrolünü sağlıyoruz. Uyarıları dikkate almayan kurallara uymayan sürücülerle ilgili yasal işlem uyguluyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımız 7/24 devam edecek” diye konuştu.


İŞGALLERE GEÇİT YOK


Ayrıca yer işgalleri ile ilgili de denetimlerin devam ettiğini ifade eden Sönmez, şu bilgileri verdi: “Vatandaşlarımızın kullanımı için ayrılan alanları, yolları işgal eden masa, sandalye, şemsiye gibi unsurlara yönelik denetimler yapıyoruz. İlk olarak bu işgallerle ilgili uyarılarımızı yapıyoruz. Uyarılarımızı dikkate almayanlar için yasal işlemlerimizi uyguluyoruz. İşgalde bulunan, silueti bozan hiçbir şeye müsaade etmiyoruz” dedi.


KEMER LİMAN CADDESİ’NDE DENETİM


Antalya Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıtası ilçelerde de denetim gerçekleştiriyor. Antalya’nın turistik ilçelerinden Kemer’de Liman Caddesi'nde yayaların kullanımına açık olan yollarda motosiklet, bisiklet, elektrikli bisiklet, elektrikli scooter gibi araçların kullanımını önlemek için kontroller yapılıyor. Yapılan kontrollerde özellikle motosiklet kullanıcıları, can güvenliği için yaya yollarına girmemeleri konusunda uyarıldı.

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya'da EKDAĞ'ın Yeni Ekibi Belli Oldu
Bölgesel

Antalya'da EKDAĞ'ın Yeni Ekibi Belli Oldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin iştirakçi kuruluşu EKDAĞ'ın yeni yönetimi belli oldu. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Manavoğlu, Genel Müdür ise Ahmet Aydın olarak atandı.

Antalya'da Önemli Kararlar Alındı!
Yerel Yönetim

Antalya'da Önemli Kararlar Alındı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı devam meclisi toplantısında önemli kararlar alındı. Büyükşehir ve ASAT'ın 2023 mali yılı kesin hesapları oy birliğiyle kabul edildi.

Büyükşehir'den 19 Mayıs Hediyesi! Antalya 19 Mayıs'ta coşkuyla sallanacak
Bölgesel

Büyükşehir'den 19 Mayıs Hediyesi! Antalya 19 Mayıs'ta coşkuyla sallanacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı Antalya ve Alanya'da Burak Yeter, Buray ve Yüzyüzeyken Konuşuruz konserleri ile coşkulu bir şekilde kutluyor. Fener alayı ve konserlere tüm Antalyalılar davetli!

Herkesin Başkanı Muhittin Böcek gençlerin de yanında
Yaşam

Herkesin Başkanı Muhittin Böcek gençlerin de yanında

Antalya’da toplumun her kesimine yönelik hizmet ve projeler üreten “Herkesin Başkanı” Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, gençleri de unutmuyor.

Düden Şelalesi temizleniyor: Plastik şişe, top, gıda ve evsel atıklar
Yaşam

Düden Şelalesi temizleniyor: Plastik şişe, top, gıda ve evsel atıklar

Büyükşehir Belediyesi, Antalya’nın simgelerinden Düden Şelalesi’nde temizlik çalışması gerçekleştirdi. Temizlik sırasında çıkartılan atıklar dikkat çekti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya’daki çevre paydaşlarıyla bir araya geldi
Bölgesel

Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya’daki çevre paydaşlarıyla bir araya geldi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, çevre konusunda çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarıyla Zeytin Park'ta bir araya geldi.