Burdur

Gündüzalp'ten Özbek Konuğuna Burdur'u Tanıtım Turu!

Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, Özbekistan Veteriner ve Damızlık Hayvancılık Geliştirme Komitesi Başkan Danışmanı Ziyodulla Pirnazarov'u ağırladı.

Gündüzalp'ten Özbek Konuğuna Burdur'u Tanıtım Turu!

BTB Başkanı Gündüzalp, bir araya geldiği Özbek Danışman Pirnazarov'a Burdur'da başarıyla uygulanan süt toplama sistemini yerinde gösterip, tamamen yerli sanayi gücüyle kurulan sistemin Özbekistan'da da uygulanabilmesi için gerekli desteği sağlamaya hazır olduklarını vurguladı.

Burdur Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, Türkiye Hayvancılığına dair inceleme yapmak ve bir dizi ziyaret gerçekleştirmek için Burdur'a gelen Özbekistan Veteriner ve Damızlık Hayvancılık Geliştirme Komitesi Başkan Danışmanı Ziyodulla Pirnazarov'u ağırladı. Misafirine hem Burdur'u hem Burdur'un Coğrafi İşaret Tescilli ürünlerini tanıtan Gündüzalp, hem de Burdur'da başarıyla uygulanan süt toplama sistemini yerinde gösterdi. Özbek Danışman Pirnazarov'u Yazıköy Süt Toplama Merkezi'ne götüren Gündüzalp, tamamen yerli sanayi gücüyle kurulan sistemin ayrıntılarını anlatıp, Burdur'un tarım sanayisindeki altyapısının, aynı sistemi Özbekistan'da da uygulayabilecek kapasitede olduğunu vurguladı ve gerekli desteği sağlamak için hazır olduklarını iletti.

Özbekistan Veteriner ve Damızlık Hayvancılık Geliştirme Komitesi Başkan Danışmanı Ziyodulla Pirnazarov'la Burdur Ticaret Borsası'ndaki makamında bir araya gelen Başkan Gündüzalp, konuğuna Türkiye Hayvancılığıyla ilgili güncel bilgileri verip, sütün toplanıp paketlenmesine kadar olan süreci ve Burdur'daki tarım sanayisinin gücünü anlattı. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Arif Çakır, Meclis Üyeleri Mehmet Kaya ve Gültekin Öz'ün de yer aldığı ziyarette, Burdur'un Coğrafi İşaret Tescilli ürünleri olan Ceviz Ezmesi ve Haşhaş Helvasını da tattıran Gündüzalp, konuğunu Yazıköy Süt Toplama Merkezine götürdü.

Yazıköy Süt Toplama Merkezi'nde köylüler ve meclis üyeleriyle birlikte Burdur'da uygulanan süt toplama sistemini Özbek Danışman Pirnazarov'a anlatan BTB Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, yaptığı açıklamada Burdur'un tarım sanayisindeki gücünü uluslararası boyuta taşımak için çaba gösterdiklerini paylaştı. Tarım sanayisinde güçlü bir altyapıya sahip olan Burdur'un, tarım makinaları ve ekipmanları, süt toplama sistemleri, çiftlik sistemleri gibi alanlarda dış pazarda daha etkin hale gelip uluslararası markalar yaratması gerektiğini ifade eden Gündüzalp, "Özbek konuğumuza sadece Burdur'un tarım ve hayvancılığını değil, Burdur'umuzu ve Burdur'umuzun tarım sanayisindeki gücünü de anlattık. Özbekistan'da özellikle süt hayvancılığını geliştirmek istiyorlar ve bu konuda Türkiye'de incelemeler yapıp destek bekliyorlar. Biz de hem soydaşlarımıza destek olmak hem de ilimiz ticaretine katkı sağlamak adına gerekli her tür ihtiyaçta yanlarında olduğumuzun sözünü verdik. Bugün Burdur'da uygulanan süt toplama sistemimiz yazılımından ekipmanlarına, muhafazasından soğutmasına kadar tamamen şehrimizin markalarının ürünüdür. Bu ürünleri, uluslararası pazara taşımak ve büyütmek en önemli gayemizdir. Burdur Ticaret Borsası olarak, üyelerimizin ticaretini ve şehrimizin markalarını güçlendirmek, uluslararası pazarda etkilerini artırmak için çalışıyoruz." dedi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Enflasyonun Sebebi Üretimden Kaçmak! Enflasyonu Düşürmenin Tek Yolu Üretim!
İş Dünyası

Enflasyonun Sebebi Üretimden Kaçmak! Enflasyonu Düşürmenin Tek Yolu Üretim!

BTB Başkanı Gündüzalp, enflasyonun para politikalarıyla değil, üretim politikalarıyla düşürülebileceğini vurguladı. Gündüzalp, "2023 yılında gıda fiyatları dünyada %10,4 düşerken, Türkiye'de %69,6 arttı. Enflasyonu düşürmek için üretmeliyiz!" dedi

Küresel Isınmaya Karşı Sürdürülebilir Dönüşümlere İhtiyaç Var
İş Dünyası

Küresel Isınmaya Karşı Sürdürülebilir Dönüşümlere İhtiyaç Var

Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, Dünya Meteoroloji Örgütü'nün 2023'ü "en sıcak yıl" olarak kaydetmesi üzerine küresel ısınmaya dikkat çekerek, sürdürülebilir yaşam için Avrupa Yeşil Mutabakatına uygun planlı, yenilikçi ve verimli dönüşümlere ihtiyaç olduğunu belirtti.

Çiğ süt fiyatı karmaşası! Çiğ süt fiyatları ihmal mi ediliyor?
Bölgesel

Çiğ süt fiyatı karmaşası! Çiğ süt fiyatları ihmal mi ediliyor?

Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, çiğ süt fiyatlarının açıklanmamasına tepki gösterdi. Gündüzalp, "Üretimin devamlılığı ve üreticinin desteklenmesi milli bir görevdir." dedi.

Başkan Gündüzalp'ten fedakar basın emekçilerine teşekkür
Bölgesel

Başkan Gündüzalp'ten fedakar basın emekçilerine teşekkür

Burdur Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Gündüzalp, mesajında gazetecilerin önemine vurgu yaparak, fedakar basın emekçilerine teşekkür etti.

Gıda enflasyonu tabloyu bozdu! Bu yaraların iyileşmesi zor olur
Bölgesel

Gıda enflasyonu tabloyu bozdu! Bu yaraların iyileşmesi zor olur

Burdur Ticaret Borsası (BTB) Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2023 enflasyon rakamlarını değerlendirerek, gıda enflasyonunun dünya genelinde %11 düşerken Türkiye'de %72 artmasının zor bir yılı gösterdiğini belirtti.

Tarım ve hayvancılıkta işler kritik! 'Dibe vuruyoruz'
Bölgesel

Tarım ve hayvancılıkta işler kritik! 'Dibe vuruyoruz'

Türkiye'nin 2023'ün 10 aylık döneminde 18.26 Milyar Dolar gıda ve içecek ithalatı yapması, tarım ve hayvancılıkta dibe vurma tehlikesini gündeme getirdi.