Iğdır

Iğdır Üniversitesi'nden Gazze'ye Destek Gösterisi! 'Gazze Eylemleri, Dünyadaki Vicdanın Çığlığıdır!'

Iğdır Üniversitesi öğrenci toplulukları, ABD'deki üniversitelerde Gazze eylemlerine katılan öğrencilere destek olmak ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için gösteri düzenledi.

Iğdır Üniversitesi'nden Gazze'ye Destek Gösterisi! 'Gazze Eylemleri, Dünyadaki Vicdanın Çığlığıdır!'

Iğdır Üniversitesi Öğrenci Topluluklarından ABD’deki Üniversitelerin Gazze Eylemlerine Destek Gösterisi!

Iğdır Üniversitesi öğrenci toplulukları tarafından Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek için gösterilere katılan öğrencilere destek olmak ve öğrencilere yönelik orantısız güç uygulamasını kınamak amacıyla gösteri düzenlendi.

Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü girişinde yapılan basın açıklamasında, İsrail devletinin 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde kadın, çocuk, sivil ayrımı gözetmeksizin apaçık bir soykırım uyguladığına dikkat çekildi.

Geçen altı ayda 14 bin 695’i çocuk, 9 bin 670’i kadın olmak üzere 34 bin 456 Filistinli yaşamını yitirdiği ve 77 bin 575 kişinin de yaralandığı anımsatılırken İsrail’in insanlık dışı bu uygulamalarına dünyanın artık sessiz kalmaması gerektiği vurgulandı.

“Gazze Eylemleri, Dünyadaki Vicdan, Ahlak ve Erdem Sahibi İnsanların Çığlığıdır”

Açıklamada ardından şu ifadelere yer verildi:

“Geçtiğimiz günlerde ABD'de Columbia Üniversitesinde başlayan ve farklı eyaletlerdeki üniversitelere de yayılan Gazze eylemleri, dünyadaki vicdan, ahlak ve erdem sahibi insanların çığlığıdır. Her ne kadar Gazze eylemlerine katılan öğrenciler orantısız güçle, uzaktan eğitim kararlarıyla bastırılmaya çalışılsa da barıştan, huzurdan, adaletten ve insan haklarından yana olanların sesini kısmayı kimse başaramayacaktır.

Iğdır Üniversitesi Öğrenci Toplulukları olarak vicdan sahibi üniversite öğretim üyelerine ve öğrencilerine karşı uygulanan zorbalık, tehdit, gözaltı, görevine ve işine son verme gibi yıldırma girişimlerini, temel insan hakları ve akademik özgürlüğe vurulmuş bir darbe olarak kabul ediyoruz. Mazlumların haklarını savunma konusunda kendilerini sorumlu hisseden vicdanı hür, ruhu özgür tüm akademisyenlerle öğrencilerin yanlarında olduğumuzu beyan ediyoruz. Dünyada mazlum Filistin halkının sesi olan tüm akademisyen ve öğrencilerimize gerek sosyal medya üzerinden gerekse mail yoluyla destek mesajlarımızı ulaştıracağız.

Bu noktada uluslararası akademik camiayı da İsrail vahşetine karşı durmaya davet ediyoruz!”

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ile akademik ve idari personellerimizin de katıldığı gösteride, basın açıklamasının ardından Filistinliler için dualar okundu ve İsrail aleyhine sloganlar atıldı.

Öğrenciler gösteride İngilizce ve Türkçe hazırlanmış “Filistin’de soykırım var”, “Bebek katili İsrail”, “Özgür Gazze” gibi yazılı dövizler de taşıdı.

Iğdır Üniversitesi'nden Gazze'ye Destek Gösterisi! 'Gazze Eylemleri, Dünyadaki Vicdanın Çığlığıdır!'Iğdır Üniversitesi'nden Gazze'ye Destek Gösterisi! 'Gazze Eylemleri, Dünyadaki Vicdanın Çığlığıdır!'Iğdır Üniversitesi'nden Gazze'ye Destek Gösterisi! 'Gazze Eylemleri, Dünyadaki Vicdanın Çığlığıdır!'

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Ejder Kervansarayı’nı içeren bir protokol imzalandı
Bölgesel

Ejder Kervansarayı’nı içeren bir protokol imzalandı

Iğdır Üniversitesi Ejder Kervansarayı’nı bünyesine kazandırmak için ön kabul aldı işte detaylar..

Gazze Şeridi'nde  hayatını kaybedenlerin sayısı 35 bin 272
Dünya

Gazze Şeridi'nde hayatını kaybedenlerin sayısı 35 bin 272

İsrail’in Gazze Şeridi’nde 7 Ekim’den bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 35 bin 272’ye, yaralananların sayısı ise 79 bin 205’e yükseldi.

Burdur'da Gazzeli Anneler İçin Ses Yükseldi!
Bölgesel

Burdur'da Gazzeli Anneler İçin Ses Yükseldi!

AK Parti Burdur İl Kadın Kolları, Gazze'de yaşanan soykırım nedeniyle anne olmanın zorluğunu anlatan bir basın açıklaması yaptı.

AK Parti Antalya Kadın Kolları Gazze anneleri için toplandı
Bölgesel

AK Parti Antalya Kadın Kolları Gazze anneleri için toplandı

AK Parti Antalya Kadın Kolları Başkanlığına üye kadınlar il başkanlığı önünde, Gazze’de bulunan anneler için toplandı.

Selçuk Üniversitesinden Gazze'ye destek
Yaşam

Selçuk Üniversitesinden Gazze'ye destek

Selçuk Üniversitesi öğrencilerinin tüm dünyanın gözü önünde Filistin’de katliam yapmaktan çekinmeyen İsrail’e tepki göstermek için başlattığı “Özgürlük için Kampüsteyiz” nöbeti sürüyor.

Türkiye'den bin 900 tonluk insani yardım malzemesi Gazze'ye doğru yola çıktı
Dünya

Türkiye'den bin 900 tonluk insani yardım malzemesi Gazze'ye doğru yola çıktı

Türkiye'nin AFAD koordinasyonunda yürüttüğü insani yardım operasyonu kapsamında bin 900 tonluk insani yardım malzemesi taşıyan 'Türkiye-Katar Gazze İyilik Gemisi', Mersin Limanı'ndan bugün Gazze'ye uğurlandı.