Tavşanlı'da Hıdırellez kutlandı

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesi Kuruçay Beldesi Güzelyurt Mahallesi'nde Hıdırellez coşkusu yaşandı.

Tavşanlı'da Hıdırellez kutlandı

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesi Kuruçay Beldesi Güzelyurt Mahallesi'nde Hıdırellez coşkusu yaşandı. MHP Tavşanlı İlçe Başkanı Kürşat Öztaş ve Kuruçay Belediye Başkanı Rengül Atıcı'nın da katıldığı etkinlikte, dualar edildi, halk oyunları gösterileri izlendi ve lezzetli gözlemeler ikram edildi.
Etkinlik, dualarla başladı. Ardından yöresel halk oyunları ekipleri, zeybek ve halaylar eşliğinde coşkulu gösteriler sundu. Katılımcılar, bu güzel atmosferde baharın gelişini kutlamanın keyfini yaşadılar.
Etkinliğin önemli konuklarından MHP Tavşanlı İlçe Başkanı Kürşat Öztaş, yaptığı konuşmada baharın gelişinin umut ve bereket getirdiğini söyledi. Öztaş, "Hıdırellez, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmemiz gereken özel bir gün. Bu güzel günde bir araya gelerek baharın coşkusunu yaşıyoruz" dedi.
Kuruçay Belediye Başkanı Rengül Atıcı da yaptığı açıklamada, gelenek ve göreneklerin yaşatılmasının önemini vurguladı. Atıcı, "Hıdırellez şenliğimizle birlikte baharın coşkusunu tüm beldemizle paylaştık. Katılan herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Etkinlik, ikram edilen lezzetli gözlemelerle sona erdi. Katılımcılar, bu güzel organizasyondan dolayı Kuruçay Belediyesi'ne ve emeği geçenlere teşekkür etmeyi ihmal etmedi.
Hıdırellez şenliği, gelenek ve göreneklerimizin yaşatılması ve birlik ve beraberliğimizin pekiştirilmesi açısından önemli bir yere sahip. Bu tür etkinliklerin düzenlenmesi, kültürel değerlerimizin gelecek nesillere aktarılmasına da katkıda bulunuyor.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Çorum'da miniklerin Hıdırellez sevinci
Bölgesel

Çorum'da miniklerin Hıdırellez sevinci

Çorum'un Sungurlu İlçesi'ne bağlı Arifegazili köyünde, ilk ve orta okul öğrencileri için uçurtma ve Hıdırellez şenliği düzenlendi.

Osmangazi Hıdırellezi Coşku ile kutladı!
Etkinlik

Osmangazi Hıdırellezi Coşku ile kutladı!

Türk kültür coğrafyasında baharın habercisi olarak kabul edilen Hıdırellez, Osmangazi’de coşkuyla kutladı. Hıdırellez şenliğinde Osmangazililer gönüllerince eğlendi.

Hüyük'te Hıdırellez Coşkusu! 5 Bin Kişi Bir Araya Geldi!
Bölgesel

Hüyük'te Hıdırellez Coşkusu! 5 Bin Kişi Bir Araya Geldi!

Konya'nın Hüyük ilçesine bağlı Kıreli köyünde Hıdırellez coşkuyla kutlandı. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı Hıdırellez şenliğinde yöresel kıyafetler, nişanlanan kızların oyunları ve sanatçı Aleyna Dalveren'in konseri ilgi çekti.

Bucak Susuz Köyü'nde Hıdırellez Coşkusu!  Hıdırıllez Geleneği bozulmadı
Etkinlik

Bucak Susuz Köyü'nde Hıdırellez Coşkusu! Hıdırıllez Geleneği bozulmadı

Bucak'ta Hıdırellez coşkusu yaşandı! Susuz Köyü'nde Muhtar Hasan Karatay'ın öncülüğünde geleneksel Hıdırellez Birlik Dayanışma Günü Etkinliği düzenlendi. Etkinliğe vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

Talas Belediye Başkanı Yalçın, Örencik Mahallesinde Halkla Buluştu
Bölgesel

Talas Belediye Başkanı Yalçın, Örencik Mahallesinde Halkla Buluştu

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın seçim sonrası başlattığı kırsal mahalle ziyaretleri sürüyor. Örencik Mahallesine giden Başkan Yalçın, mahalle sakinlerinden büyük ilgi gördü.

Erik Köyünde 150 Yıllık Gelenek: Hıdırellez, Yağmur Duasıyla Anıldı
Etkinlik

Erik Köyünde 150 Yıllık Gelenek: Hıdırellez, Yağmur Duasıyla Anıldı

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesine bağlı 30 kilometre uzaklıkta bulunan Erik köyünde 150 yıldır devam eden Hıdırellez geleneği, yağmur duasıyla kutlandı.