Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 86. yıl dönümünde, 10 Kasım’da Anıtkabir yine milyonlarca insanın adresi olacak. 10 Kasım 1938'de, saat 09:05'te hayata veda eden Büyük Önder, bu özel günde saygı, sevgi ve özlemle anılacak. Anıtkabir ziyaret saatleri de bu anlamlı gün için netleşti.
86 yıl önce Dolmabahçe Sarayı'nda gözlerini yuman Mustafa Kemal Atatürk, yalnızca bir askeri deha olarak değil, aynı zamanda devrimleriyle modern Türkiye'nin temelini atan büyük bir devlet adamı olarak tarihe geçti. Bu önemli günde milyonlar, onu anmak için Anıtkabir’e akın edecek.
Her yıl olduğu gibi, bu yıl da Atatürk'ün ebedi istirahatgâhı olan Anıtkabir, 10 Kasım’ın en çok ziyaret edilen noktalarından biri olacak. Sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan ziyaretçi akınıyla Anıtkabir’de duygu dolu anlar yaşanması bekleniyor.
Anıtkabir Derneği, 10 Kasım 2024 Pazar günü için ziyaret saatlerini duyurdu. Resmi anma töreninin ardından halka açılacak olan Anıtkabir, saat 22:00’ye kadar ziyaret edilebilecek. Bu özel günde, Türkiye’nin dört bir yanından gelen vatandaşlar, Anıtkabir’de Ata’ya saygı duruşunda bulunarak ona duydukları minneti bir kez daha gösterecek.
Her 10 Kasım sabahı olduğu gibi, saat tam 09:05’te Türkiye genelinde hayat duracak. Sirenlerin çalmasıyla birlikte, halk bir dakikalık saygı duruşuna geçecek. Bu, Mustafa Kemal Atatürk’e duyulan derin saygının bir ifadesi olarak ülkenin dört bir yanında yankılanacak.
10 Kasım'da yalnızca Anıtkabir değil, tüm Türkiye’nin kalbi, Büyük Önder’e duyulan sevgi ve minnetle dolup taşacak.
Ankara'da bir okulda 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla düzenlenen törene katılamayan 60 öğrencinin velilerine mazeret bildirmeleri için tebligat gönderildi. Detaylar haberimizde..
CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı Büyükşehir Belediye ve İlçe Belediye başkanları yöneticiler ve partililerle Cumhuriyet Meydanı’nda toplu Anma töreni düzenledi.
Burdur'un Bucak ilçesinde Hüseyin Türker Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan 10 Kasım Atatürk'ü anma programı büyük beğeni topladı.
CHP Bucak İlçe Başkanlığı, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü kapsamında hatim ve pişi etkinliği düzenledi.
Muğla, Bodrum, Dalaman, Datça, Fethiye, Kavaklıdere, Köyçeğiz, Marmaris, Milas, Ortaca, Ula, Yatağan, Seydikemer 10 Kasım Pazar günü hava durumu nasıl olacak? Hava sıcaklıkları düşecek mi? İşte günlük 10 Kasım hava durumu raporu Kasım hava durumu
Isparta, Aksu, Atabey, Eğirdir, Gelendost, Gönen, Keçiborlu, Senirkent, Sütçüler, Şarkikaraağaç, Uluborlu, Yalvaç, Yenişarbademli 10 Kasım Pazar günü hava durumu nasıl olacak? Hava sıcaklıkları düşecek mi? İşte günlük 10 Kasım Pazar hava durumu Kasım hava durumu
Yorumlar (0)