Kayseri

100. Yıl Liseler Arası Mavi Yeşil Dünya Çevre Bilgi Yarışması sona erdi

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın dereceye giren öğrencilere tablet, akıllı bileklik ve taşınabilir bellekten oluşan çeşitli hediyeler ile plaket verdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Elmalı da Başkan Yalçın’a organizasyon için teşekkür plaketi takdim etti.

100. Yıl Liseler Arası Mavi Yeşil Dünya Çevre Bilgi Yarışması sona erdi

Talas Belediyesi tarafından gençlerin çevre bilincini artırmak amacıyla düzenlenen 100. Yıl Liseler Arası Mavi Yeşil Dünya Çevre Bilgi Yarışması sona erdi. Yarışmada birinciliği Talas Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi elde ederken, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, dereceye giren öğrencilere tablet, bileklik ve taşınabilir bellek hediye etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerindeki Sıfır Atık Projesine destek kapsamında düzenlenen 100. Yıl Liseler Arası Mavi Yeşil Dünya Çevre Bilgi Yarışmasının birincisi belli oldu. 12 okulun katıldığı yarışmanın belediye meclis salonundaki finalinde Ömer Serpil Özberber Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu, Talas Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Talas Şehit Mahmut Yıldırım Anadolu Lisesi kıyasıya yarıştı. Çekişmeli geçen yarışmanın sonunda Talas Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ipi göğüsledi. Yarışmada Ömer Serpil Özberber Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu ikinci olurken, Talas Şehit Mahmut Yıldırım Anadolu Lisesi ise üçüncü oldu. Programın açılışında konuşan Talas İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Elmalı, yarışmanın güzel bir amaca hizmet ettiğini belirterek, “Özellikle çevre konusunda duyarlılıklarını bizzat hissettiğimiz Talas Belediye Başkanımız Mustafa Yalçın Bey’e teşekkür ediyorum. Yarışmaya katılan öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da, çevrenin öneminin koronavirüs döneminde anlaşıldığını ifade ederek, “Çevreyi oluşturan toprak, su, hava ve ateş olmazsa olmazlarımız. Su ve toprağı yok edersek, tekrar dönüşüm haline gelmeyecek şekle sokarsak imkanı kullanmış olmuyoruz. Bu durum ülkemiz ve dünyamız için böyle. Çevre bilinci bu anlamda çok önemli. Gençlerimizin çocuklarımızın hepimizin bu konuda daha bilinçlenmesi noktasında adımlar atmak durumundayız. Bir vatan toprağını nasıl aziz biliyorsak bir bardak suyu da, her hangi bir malzemeyi de dikkatli kullanmalıyız. Yarışmaya katılan müdürlerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez de, birey olarak bilinçlenmenin son derece önemli olduğuna dikkat çekerek, “Yöneticilerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın, bilim insanların çabalarıyla birlikte bizlerin bilinçlenmesi dünyamızı korumak için önemli. Ben sayın belediye başkanımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze bu güzel organizasyon için teşekkür ediyorum. Öğrencilere başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
Yarışmanın sonunda Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın dereceye giren öğrencilere tablet, akıllı bileklik ve taşınabilir bellekten oluşan çeşitli hediyeler ile plaket verdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Elmalı da Başkan Yalçın’a organizasyon için teşekkür plaketi takdim etti.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Mavi Kelebekler Galibiyet Serisini 18 Maça Çıkardı
Spor

Mavi Kelebekler Galibiyet Serisini 18 Maça Çıkardı

Konyaaltı Belediye Spor Kulübü Kadın Hentbol Takımı “Mavi Kelebekler”, Hentbol Kadınlar Süper Ligi 20. Hafta maçında, Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nü 32-29 mağlup ederek ligdeki galibiyet serisini 18 maça çıkardı.

DÜFAS, Türk Donanması için düşman denizaltılarının tehdidini azaltıyor. - Haberler
Yaşam

DÜFAS, Türk Donanması için düşman denizaltılarının tehdidini azaltıyor. - Haberler

ASELSAN, bugüne kadar elde ettiği teknolojik birikim ve yeteneklerini kullanarak Türkiye’nin ilk yerli ve millî ufuk ötesi denizaltı savunma harbi sonarı DÜFAS’ı tamamen özgün teknolojiyle Mavi Vatan’a kazandırdı.

Mavi Vatan ve Türkiye'nin Geleceği: Doç. Dr. Cihat Yaycı'nın Konferansı Değerlendirdi
İş Dünyası

Mavi Vatan ve Türkiye'nin Geleceği: Doç. Dr. Cihat Yaycı'nın Konferansı Değerlendirdi

Özellikle Filistin sorununun gündeme geldiği bugünlerde Filistinlilerin hakkının korunması gerektiğini belirten Doç. Dr. Cihat Yaycı, bir taraftan da Türkiye’nin haklarının geliştirilmesi bakımından Filistin’de bir ‘deniz yetki alanı anlaşması’ imzalanmasının çok önemli olduğunu ve ısrarla bunu yetkililere duyurmak istediğini söyledi.

Mavi Kelebekler, Hentbol Kadınlar Süper Lig’inde Zirveye İnmeye Devam Ediyor!
Bölgesel

Mavi Kelebekler, Hentbol Kadınlar Süper Lig’inde Zirveye İnmeye Devam Ediyor!

Konyaaltı Belediye Spor Kulübü Kadın Hentbol Takımı “Mavi Kelebekler”, deplasmanda karşılaştığı Yalıkavak’ı mağlup ederek Hentbol Kadınlar süper Lig’inde bu sezon çıktığı 11’inci maçını da kazanıp namağlup ünvanını sürdürdü.

Bartın'da balıkçıların korktuğu şey başlarına geldi
Bölgesel

Bartın'da balıkçıların korktuğu şey başlarına geldi

Ağlara zarar vermesi ve balıkların denize kaçmasına neden olması gibi sebeplerden balıkçıların korkulu rüyası olan mavi yengeçler, Karadeniz’de Samsun’dan sonra Bartın’daki balıkçıların ağlarına takıldı.

Mavi Vatan’da yarım asırlık hayaller gerçeğe dönüştü
Yaşam

Mavi Vatan’da yarım asırlık hayaller gerçeğe dönüştü

Tersan Tersanesi, tarafından yeni gemi inşası, tamir bakım ve onarım için inşa edilen Avrupa’nın en büyük küresel tersanelerinden biri olan Ören Tekne İmal ve Çekek Yeri Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından hizmete açıldı.