11 Yaşında ki Sarp Göğsümüzü Kabarttı

Milli sörfçü Sarp, dünya üçüncüsü oldu. Devamı Haberimizde..

11 Yaşında ki Sarp  Göğsümüzü Kabarttı

Urla Deniz Kulübü’nün lisanslı sporcusu olan milli sporcu Sarp Şarlı, toplamda 16 ülkeden 327 yarışçının katıldığı rüzgar sörfü T293 & T293 Plus Dünya Şampiyonası’nda Türkiye adına yarışarak dünya üçüncüsü oldu.
Milli sporcu Sarp Şarlı, rüzgar sörfünde başarılarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz nisan ayında Avrupa ikincisi olan 11 yaşındaki milli sporcu Sarp Şarlı, 29 Temmuz - 5 Ağustos 2023’te Fransa’da gerçekleşen T293 & T293 Plus Dünya Şampiyonası’nı üçüncülükle tamamladı. Şarlı, 5-16 Nisan’da İtalya Garda’da gerçekleşen ve 8 ülkeden 53 sporcunun mücadele verdiği Techno 293 U13 Genel ve Erkek sınıfında Avrupa ikincisi olarak, T293 & T293 Plus Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etmeye hak kazanmıştı. Bu yarıştan da başarıyla çıkan Şarlı, 29 Temmuz - 5 Ağustos 2023’te Fransa Saint-Pierre-Quiberon’da gerçekleşen toplamda 16 ülkeden 327 yarışçının katıldığı T293 & T293 Plus Dünya Şampiyonası’nda kendi kategorisinde yarışan 9 ülkeden 42 sporcu arasında Genel ve Erkek sınıfında dünya üçüncüsü olarak kupasını aldı.

“Dünya üçüncüsü olmaktan çok mutluyum ama şampiyonluk çok uzak değildi”
Rüzgar Sörfü Techno 293 U13 milli sporcusu Sarp Şarlı, şampiyonluğun uzak olmadığını belirterek, “Son yarış gününe kadar İtalyan rakibim Alessandro Vigneri’nin ardından ikinci pozisyonda giderken, dördüncü gün diğer İtalyan yarışmacı ile aynı puandaydım. Son yarıştaki performansımdan dolayı üçüncülük pozisyonuna düştüm. 5. günde olumsuz hava şartlarından dolayı yarış iptaline gidilince tekrar düzeltmeye fırsatım kalmadı. Tabii ki dünya üçüncüsü olmaktan çok mutluyum ama şampiyonluk çok uzak değildi” şeklinde konuştu.
Urla Deniz Kulübü’nün lisanslı sporcusu olan milli sporcu Sarp Şarlı’nın, TYF Yelken Ligi 1. Ayak Techno 293 U13 Türkiye 3.’lüğü, TYF Yelken Ligi 2. Ayak Techno 293 U13 Türkiye ikinciliği, Techno 293 Avrupa şampiyonluğu, Garda/İtalya U13 Avrupa ikinciliği, Estonya Milli Takım Seçme Yarışları U13 genel birinciliği, 23 Nisan Bayramı U13 Genel ikinciliği, Yıldızlar Kupası yedinciliği, Açık İstanbul Şampiyonası U13 kategorisi birinciliği ve T293 & T293 Plus Dünya Şampiyonası’nda üçüncülüğü bulunuyor.11 Yaşında ki Sarp  Göğsümüzü Kabarttı 11 Yaşında ki Sarp  Göğsümüzü Kabarttı

İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bursa AFSİAD: Enerji Verimliliği Ekonomik Büyüme İçin Kaçınılmaz
Yaşam

Bursa AFSİAD: Enerji Verimliliği Ekonomik Büyüme İçin Kaçınılmaz

Enerji verimliliğinin önemine işaret eden Bursa AFSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Donmaz, “Eğer ekonomimizde sürdürülebilir bir gelişme istiyorsak, bunun yolu enerji verimliliğinden geçiyor” dedi.

Şalvar Giyen Kadınlar” etkinliğine kadınların yoğun ilgisi oldu.
Etkinlik

Şalvar Giyen Kadınlar” etkinliğine kadınların yoğun ilgisi oldu.

Geçmiş dönemlerde giyilen yöresel kıyafet şalvarı unutturmamak için düzenlenen etkinlikte, sanatçılar Ali Tunç ve Adem Kazan’nın söylediği hareketli şarkılar eşliğinde kadınlar doyasıya eğlendi.

Taşkın, TOKİ çalışmalarını inceledi
Yaşam

Taşkın, TOKİ çalışmalarını inceledi

- Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Orduzu Gelinciktepe’de deprem konutları inşaat alanında devam edilen çalışmaları ve konutları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

9 Kişinin Öldüğü O kazanın önceki görüntüleri ortaya çıktı
3. Sayfa

9 Kişinin Öldüğü O kazanın önceki görüntüleri ortaya çıktı

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde karşı şeride geçerek yolcu minibüsünü biçen ve 9 kişinin ölümüne sebep olan beton tankerinin kazadan hemen önceki görüntüleri ortaya çıktı.

Bahama bayraklı yolcu gemisi bin 730 yolcu ve 765 personeli ile Alanya'ya geldi
Yaşam

Bahama bayraklı yolcu gemisi bin 730 yolcu ve 765 personeli ile Alanya'ya geldi

Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin Limasol Limanı'ndan yola çıkan Marella Discovery isimli ve Bahama bayraklı yolcu gemisi, bin 730 yolcu ve 765 personeli ile sabah saatlerinde Alanya Limanı'na demir attı.

1968 - 1976 yılları arası öğretmenler buluştu
Yaşam

1968 - 1976 yılları arası öğretmenler buluştu

1968 - 1976 yılları arası Artvin Öğretmen Okulu'ndan mezun olan öğretmenler Samsun'da buluştu.