Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından Kahramanmaraş’ta 116’ncı saatte enkazın altından sağ kurtarılan vatandaş bölgede bir kez daha umut ışığı yaktı.
Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından bölgedeki arama çalışmaları aralıksız sürüyor. Türkiye’yi yasa boğan ve 10 şehrin etkilediği depremin 5’inci günü 116’ncı saatinde Kahramanmaraş’tan sevindirici bir haber geldi. Felaketin hemen ardından bölgeye hareket eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı itfaiye ekipleri birçok kişiyi enkaz altından sağ olarak kurtardı. Ekipler bu kez ise inanılmaz kurtarışı 116’ncı saatte Kahramanmaraş’ta Trabzon Bulvarı üzerinde gerçekleştirdi. Uzun uğraşlar neticesinde isminin Adnan Yaşar olduğu öğrenilen vatandaş enkazın altından sağ kurtarıldı. 116’ncı saatte umutları yeşerten bir kurtarma daha yaşanırken, bölgedeki arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.
Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından kurtarma çalışmalarına destek vermek için bölgeye giden Kepez Belediyesi Arama Kurtarma ekibi, 12 kişiyi enkazdan sağ olarak çıkardı.
Hatay’da enkaz altından 108 saat sonra kurtarılan 62 yaşındaki Selma Güneş, ile 112 sağlık ekibiyle 21 gün sonra telefonla konuşarak hasret giderip, yaşanan o anları anlattı.
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da, enkazdan 5. günde kurtarılan küçük İrem, Isparta’da tedavi gören annesiyle kavuşmasında duygusal anlar yaşandı.
11 ilde yıkıma neden olan deprem sonrasında bölgede bulunan Burdur İl Sağlık Müdürlüğünde görev değişimi yapılırken, yeni ekipler bölgeye gitmek için yola çıktı.
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, 'Hayatı normalleştirmek adına enkaz kaldırma çalışmalarına ağırlık veriyoruz.' dedi.
Jandarma ekipleri depremin yaşandığı Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 343 hayvanı canlı kurtardı.
Yorumlar (0)