Manisa

14 saat süren yangının bilançosu açıklandı

Manisa’nın Salihli ilçesi Dibekdağı mevkiinde dün iki mahallede etkili olan yangın, yaklaşık 14 saat süren çalışmalar sonucu gece kontrol altına alındı.

14 saat süren yangının bilançosu açıklandı

Manisa’nın Salihli ilçesi Dibekdağı mevkiinde dün iki mahallede etkili olan yangın, yaklaşık 14 saat süren çalışmalar sonucu gece kontrol altına alındı. Yangında 4 ev, 1 ağıl, 2 motosiklet, 1 traktör, 1 iş makinesi yanarken, 1 büyükbaş hayvan da telef oldu.

Salihli ilçesi Dibekdağı mevkiinde dün saat 11.30’da makilik alanda çıkan ve ormanlık alana sıçrayan yangın nedenilme iki mahalle tahliye edildi. Yangın, havadan ve karadan yaklaşık 14 saat süren müdahaleyle gece saat 01.00 sıralarında kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürerken, yangında ilk belirlemelere göre 300 hektar alan zarar gördü. Yangında 4 ev, 1 ağıl, 2 motosiklet, 1 traktör, 1 iş makinesi yanarken, 1 büyükbaş hayvan da telef oldu. Soğutma çalışmalarının devam ettiği bölgede Salihli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na bağlı ekipler hasar tespit çalışması başlattı.

“Her şey kül oldu”

Evi yanan İbrahim Bilal, “Bu yangında en çok hasarı mahallemiz gördü. Benim evim de tamamen kullanılamaz hale geldi. Yangın sırasında babam ile şehir dışında idim. Mahalleye geldiğimizde evimiz çoktan yanmıştı ve mahalle de tahliye edilmişti. Evimiz, traktörümüz, her şeyimiz yanmış. Çok üzgünüz” dedi.

“Büyük bir afet yaşadık”

Büyük bir yangın felaketi yaşadıklarını belirten Salihli’nin Karasavcı Mahalle Muhtarı Adem Helvacı ise, “Dün öğle saatlerinde mahallemiz yakınlarında bir orman yangını çıktı. Yangın, rüzgarın da etkisiyle bir anda büyüdü ve mahallemizin içine kadar girdi. Gördüğünüz gibi büyük bir felaket yaşadık. Mahallemizde 4 evde hasar meydana geldi. Ayrıca tarım aletleri, iş makinaları, motosikletler, tarım alanları da yandı” dedi.
Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

 

14 saat süren yangının bilançosu açıklandı14 saat süren yangının bilançosu açıklandı14 saat süren yangının bilançosu açıklandı

 

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Isparta'da trafik kazası! 1 kişi hayatını kaybetti
3. Sayfa

Isparta'da trafik kazası! 1 kişi hayatını kaybetti

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde otomobil ile hafif ticari aracın çarpışması sonucu 5 kişinin yaralandığı kazada yaralanan adam tedavi gördüğü hastanede 5 gün sonra hayatını kaybetti.

 Eğirdir Gölü'nde sular çekiliyor
Yaşam

Eğirdir Gölü'nde sular çekiliyor

Isparta Eğirdir Gölü'nde iklim değişikliğinin getirdiği kuraklık etkisini gösterdi. Gölde aşırı su kaybı nedeniyle sular yaklaşık 2 metre çekilirken, göl çevresinde balçık, hayvan dışkısı ve çevre atığı sebebiyle de koku problemi yaşanıyor.

Ispartalılar, Avusturya galibiyetini coşkuyla kutladı
Yaşam

Ispartalılar, Avusturya galibiyetini coşkuyla kutladı

A Milli Futbol Takımı'nın Avrupa Şampiyonası son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırması Isparta'da büyük sevinç yaşattı.

Antalya'da sahiller doldu taştı
Yaşam

Antalya'da sahiller doldu taştı

Antalya'da sıcaktan ve nemden bunalanlar, Konyaaltı Sahili'nde denize girerek sıcak havanın etkisini azaltmayı denedi.

 Jandarmadan kaçarken bataklığa saplandı
3. Sayfa

Jandarmadan kaçarken bataklığa saplandı

Antalya'da hakkında 15 yıl kesinleşmiş cezası bulunan firari, saklandığı eve gelen JASAT ekiplerinden kaçıp bataklığa saplandı.

Antalya'da trafik kazası! Sürücü hayatını kaybetti
3. Sayfa

Antalya'da trafik kazası! Sürücü hayatını kaybetti

Antalya'nın Manavgat ilçesinde otomobilin palmiyeye çarpması sonucu meydana gelen kazada otomobil sürücüsü olay yerinde yaşamını yitirdi.