15 Şehirde sağanak yağış uyarısı! Meteoroloji fırtına tehlikesine dikkat çekti

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) son hava durumu raporunu yayınladı. 15 ilde sağanak yağış ve fırtına bekleniyor. Marmara ve Ege'de kuvvetli rüzgarlar esecek. Hava sıcaklıkları ise iç kesimlerde 3 ila 6 derece azalacak.

15 Şehirde sağanak yağış uyarısı! Meteoroloji fırtına tehlikesine dikkat çekti

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), son hava tahmin raporunu yayınladı ve 15 ilde sağanak yağışların etkili olacağı konusunda uyarıda bulundu.

Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu olacağı belirtilirken, Akdeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Kırklareli, İstanbul’un Karadeniz kıyıları, Bilecik, Denizli, Afyonkarahisar, Kütahya, Eskişehir, Ankara’nın güney ve batı kesimleri, Sinop, Samsun, Erzurum, Kars, Iğdır, Ağrı çevreleri ile Van’ın doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar ve Fırtına Uyarısı

MGM, rüzgarın Marmara ve Ege’nin batısında kuzeyli yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/saat) eseceği konusunda uyardı. Rüzgarın etkisiyle ulaşımda aksamalar, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Hava Sıcaklığı

Hava sıcaklıklarının iç kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı, diğer bölgelerde ise mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Marmara Bölgesi

Marmara bölgesinde hava durumu az bulutlu ve açık olacak. Bilecik, Kırklareli ve İstanbul’un Karadeniz kıyılarında ise yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Rüzgar kuzeyli yönlerden kuvvetli esecek.

Ege Bölgesi

Ege bölgesinde hava durumu genel olarak az bulutlu ve açık, iç kesimlerde ise parçalı ve çok bulutlu olacak. Denizli, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Akdeniz Bölgesi

Akdeniz bölgesinde hava durumu az bulutlu ve açık, Göller Yöresi ve iç kesimlerinde ise parçalı ve çok bulutlu olacak. Öğle saatlerinden sonra bölgenin iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülecek.

İç Anadolu Bölgesi

İç Anadolu bölgesinde hava durumu az bulutlu, batısında parçalı ve çok bulutlu olacak. Eskişehir, Konya’nın batı kesimleri ve Ankara’nın kuzey ve batı çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Karadeniz Bölgesi

Karadeniz bölgesinde parçalı ve az bulutlu hava hakim olacak. İç kesimlerde ise yer yer çok bulutlu hava bekleniyor. Öğle saatlerinden sonra Sinop ve Samsun çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Doğu Anadolu Bölgesi

Doğu Anadolu bölgesinde az bulutlu ve açık hava hakim olacak. Erzurum, Kars, Iğdır, Ağrı çevreleri ile Van’ın doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi

Güneydoğu Anadolu bölgesinde hava durumu az bulutlu ve açık olacak.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Meteoroloji, yarın (Cumartesi) Marmara'nın güneyi ile Ege'nin batısında rüzgarın kuzey ve kuzeydoğudan kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70, kısa süreli 80 km/saat) şeklinde eseceğini belirtti. Ulaşımda aksamalar, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği vurgulandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün bu uyarıları, vatandaşların sağanak yağışlar ve kuvvetli rüzgarlar nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları gerektiğini göstermektedir.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Rize'de sağanak yağış sürücülere zor anlar yaşattı
Bölgesel

Rize'de sağanak yağış sürücülere zor anlar yaşattı

Rize'nin Pazar ilçesinde etkili olan sağanak yağış sonrası sokaklar göle döndü.

Antalya'da hava değişimleri şaşkına çeviriyor! Gök gürültülü sağanak 38 derecede vurdu
Bölgesel

Antalya'da hava değişimleri şaşkına çeviriyor! Gök gürültülü sağanak 38 derecede vurdu

Antalya'da son 4 gündür etkili olan sıcaklıklar, 15 dakikalık sağanak yağmurla düşüş yaşıyor. Dün ve bugün 15 dakika süren yağışlar, hava sıcaklığını 38 dereceden 24 dereceye düşürdü.

Sağanak yağışa aldırış etmeden sırada beklediler
Bölgesel

Sağanak yağışa aldırış etmeden sırada beklediler

Karabük’te sağanak sonrası yıldırımlar peş peşe çakarken, bir mağazanın indirim kampanyasından yararlanmak isteyen vatandaşlar yağmur altında sırada beklediler.

Isparta ve Burdur dikkat! Bu saat aralıkları için uyarı geldi
Bölgesel

Isparta ve Burdur dikkat! Bu saat aralıkları için uyarı geldi

Isparta ve Burdur çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji bugün bu saat aralığına dikkat çekti. Detaylar burada...

Meteorolojiden Denizli için uyarı geldi!
Bölgesel

Meteorolojiden Denizli için uyarı geldi!

Meteorolojiden gelen uyarıya göre Denizli’de saat 13.00 ile 19.00 saatleri arasında kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Afyon ve çevresine meteorolojiden uyarı!
Bölgesel

Afyon ve çevresine meteorolojiden uyarı!

Meteorolojiden Afyonkarahisar ve çevresi için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapılarak vatandaşları dikkatli olmaları istendi.