Burdur

2019 YILINDA BURDUR’DA TURİZM RÜZGARI ESTİ

Eşsiz doğal güzellikleri, tarihe ışık tutan muhteşem antik yapıları ve zengin kültürel mirası ile önemli bir turizm potansiyeline sahip Burdur’da, Vali Hasan Şıldak tarafından turizm yılı olarak ilan edilen 2019 yılında ziyaretçi rekoru yaşandı.

2019 YILINDA BURDUR’DA TURİZM RÜZGARI ESTİ

Eşsiz doğal güzellikleri, tarihe ışık tutan muhteşem antik yapıları ve zengin kültürel mirası ile önemli bir turizm potansiyeline sahip Burdur’da, Vali Hasan Şıldak tarafından turizm yılı olarak ilan edilen 2019 yılında ziyaretçi rekoru yaşandı.

2018 yılından planlanarak başlayan ve 2019 yılı içerisinde devam eden gerek fiziki alanların geliştirilmesi, gerekse tanıtım anlamında koruma kullanım dengesi gözetilerek yürütülen çalışmalar,hizmetlerdeki iyileştirmeler başarılı bir şekilde uygulandı.

Başta Salda Gölü ve Lavanta olmak üzere, Burdur Arkeoloji ve Doğa Tarihi Müzesi, Unesco Dünya Geçici Mirası Listesinde yer alan Sagalassos ve Kibyra Antik Kentleri, Türkiye’nin ilk turizme açılan mağarası olan İnsuyu Mağarası 2019 yılında Burdur’un en çok ziyaret edilen turizm alanları olarak dikkat çekti.

2018 ile 2019 yılı ziyaretçi sayıları kıyaslandığında bu yıl önemli bir artışın yaşandığını ortaya koyuyor.

Ziyaretçi sayıları incelendiğinde;

Salda Gölü 2018 yılında yaklaşık 500 bin ziyaretçi ağırlarken, 2019 yılında bu sayı 1 milyon 400 bine ulaşmış, ziyaretçi sayısında % 180’lik bir artış olmuştur.

Sagalassos Antik Kenti’ni 2018 yılında 51 bin 45 kişi ziyaret ederken, 2019 yılında bu sayı 80 bin 472 olurken, ziyaretçi sayısı % 58 artmıştır.

Burdur Müzesi 2018 yılında 21 bin 634 ziyaretçi ağırlarken, 2019 yılında bu sayı 34 bin 644’e ulaşmış, ziyaretçi sayısında % 60’lik bir artış olmuştur.

Doğa Tarihi Müzesi’ni 2018 yılında 5 bin 931 kişi ziyaret ederken, 2019 yılında bu sayı 7 bin 323’e çıkarak, ziyaretçi sayısı % 23 artmıştır.

İnsuyu Mağarası’nı 2018 yılında 86 bin 898 kişi ziyaret ederken, 2019 yılında bu sayı 114 bin 253’e ulaşmış, ziyaretçi sayısı % 32 artmıştır.

Kibyra Antik Kenti 2018 yılında yaklaşık 8 bin 860 ziyaretçi ağırlarken, 2019 yılında bu sayı 14 bin 847’e ulaşmış, ziyaretçi sayısında % 68’lik bir artış olmuştur.

Vali Hasan Şıldak konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, ziyaretçi sayılarından duyduğu memnuniyeti ifade ederek;

“İlimizde Turizm Yılı ilan ederek başladığımız 2019 yılı içerisinde, turizm alanları ile ilgili yürüttüğümüz çalışmaların karşılığını almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hükümetimizin sağladığı imkanları değerlendirerek İlimiz milletvekillerinin desteğini de alarak, Özel İdare kaynaklarımızı da devreye sokup iyi gelişmeler sağladık. Önemli bir kültür ve turizm şehri olan Burdur’da, temel hedefimiz, tarihi ve doğal mirasımızı koruyarak, koruma – kullanım dengesi içinde sahip olduğumuz bu eşsiz potansiyeli turizme kazandırmaktır. Amacımız gelen ziyaretçilerimize yeterli ve kaliteli hizmet sunabilmenin yanında, vatandaşlarımızın ve İlimizin turizm hareketliliğinden en iyi şekilde faydalanabilecekleri ortamın sağlanması için adımlar atarak, gerek konaklama, gerek yeme içme sektörü, gerekse hediyelik eşya, yöresel ürünler konusunda turizmle bağlantılı bütün alanlarda İlimize katma değer bırakacak çalışmalara öncülük edip İlimizin turizmden hak ettiği payı almasını sağlamaktır.

Valilik olarak temel hedefimiz, gerek konumu, gerekse önemli turizm merkezlerine yakınlığı ile önemli bir potansiyele sahip İlimizde, bugüne kadar olduğu gibi ilgili bakanlıklarımız ve Hükumetimizin sağladığı desteklerle yürüttüğümüz turizm çalışmalarını, projelerini devam ettirerek, ilgili bütün kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler ve STK’larla birlikte Burdur’u turizm alanında daha iyi noktalara taşımaktır.” dedi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Salda Gölü’nde kızıl geyikler görüntülendi! Doğaya uyum süreci başladı
Bölgesel

Salda Gölü’nde kızıl geyikler görüntülendi! Doğaya uyum süreci başladı

Burdur’un Salda Gölü çevresine bırakılan kızıl geyikler beslenirken görüntülendi. DKMP yetkilileri, adaptasyon sürecinin yakından takip edildiğini açıkladı.

Burdur Yeşilova Salda Gölü çevresine bırakılan kızıl geyikler beslenirken görüntülendi
Yaşam

Burdur Yeşilova Salda Gölü çevresine bırakılan kızıl geyikler beslenirken görüntülendi

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Nesli Tehlike Altında Olan Türlerin Tekrar Eski Yaşam Alanlarına Geri Kazandırılması Projesi" kapsamında Burdur’un doğal güzellikleriyle ünlü Salda Gölü çevresine bırakılan kızıl geyikler, beslenirken görüntülendi.

Salda Gölü Bilim Merkezi kuruldu MAKÜ Salda için harekete geçti
Bölgesel

Salda Gölü Bilim Merkezi kuruldu MAKÜ Salda için harekete geçti

Salda Gölü Bilim Merkezi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi tarafından kuruldu. Doğa koruma ve bilimsel araştırmalara katkı sunacak merkezin detayları burada.

Burdur'un bu köyü en güzel köy seçildi
Bölgesel

Burdur'un bu köyü en güzel köy seçildi

Burdur'un incisi Salda Köyü, turkuaz renkli Salda Gölü'nün yanında huzur dolu bir kaçamak sunuyor. Doğa sporları, yerel lezzetler ve sakin atmosfer burada sizi bekliyor.

Önemli olan Temizlemek değil Kirletmemek
Bölgesel

Önemli olan Temizlemek değil Kirletmemek

Başkan Okan Kurd, Salda Gölü kıyılarındaki temizlik etkinliğinde "Bu değerli emaneti koruyalım" mesajı verdi. Gölün gelecek nesillere bozulmadan bırakılmasını istedi.

Salda Gölü’nde koruma önlemleri! Jandarmadan devriye faaliyeti
Bölgesel

Salda Gölü’nde koruma önlemleri! Jandarmadan devriye faaliyeti

Salda Gölü’nde doğal güzellikleri koruma amacıyla Burdur İl Jandarma ekipleri, araçla sahile girişleri yasaklayarak özel bir devriye faaliyeti başlattı. Ziyaretçilere çevreye duyarlı olunması çağrısında bulunuluyor.