2024 Diyanet Hac fiyatları ne kadar? Hac fiyatları bu sene ne oldu?

Hac vazifesini yapmak isteyen milyonlarca Müslüman gün saymaya başladı. Kutsal toprakların manevi atmosferini solumayı bekleyen müslümanlar, 2024 hac fiyatlarını araştırmaya başladılar. Peki 2024 yılı Hac fiyatları ne kadar? Yeni yıla girilmesi ile birlikte Diyanet tarafından aktarılan 2024 Hac ücretlerine ilişkin detaylı bilgiler haberimizde...

2024 Diyanet Hac fiyatları ne kadar? Hac fiyatları bu sene ne oldu?

Hac vazifesini yapmak isteyen milyonlarca Müslüman gün saymaya başladı. Kutsal toprakların manevi atmosferini solumayı bekleyen müslümanlar, 2024 hac fiyatlarını araştırmaya başladılar. Peki 2024 yılı Hac fiyatları ne kadar? Yeni yıla girilmesi ile birlikte Diyanet tarafından aktarılan 2024 Hac ücretlerine ilişkin detaylı bilgiler haberimizde...

Her sene hac fiyatları da değişim gösteriyor. Yeni biri yıla girilmesi ve hac dönemine kısa bir süre kalmasının ardından en çok araştırılan konular arasında hac zamanı ve 2024'te hac fiyatları oldu. Türkiye'den gitmeyi bekleyen binlerce hacı adayı İslam'ın şartlarından birini yerine getirecek olmanın heyecanını yaşıyor.

Kutsal topraklarda yapılacak olan bu yolculuk Diyanet aracılığı ile yapılacağı gibi, özel seyahat şirketleri ile de yapılabiliyor.

Önceki yıllardaki gibi 2024 Hac organizasyonlarının fiyatları Suudi Arabistan Riyali (SAR) ile belirlenmektedir.

2024 HAC FİYATLARI

4 kişilik odada kişi başı - 24.500 SAR (yaklaşık 194 Bin 500 TL)

3 kişilik odada kişi başı - 26. 500 SAR (yaklaşık 210 Bin 500 TL)

2 kişilik odada kişi başı - 28. 500 SAR (yaklaşık 226 Bin TL)

Diyanet tarafından organize edilen hac turlarında, farklı konaklama seçenekleri mevcuttur. Fiyatlar da konaklama türlerine göre belirlenmektedir. Yukarıdaki fiyatlar normal konaklama kapsamındadır.

Konaklama türleri ise, otelin yıldız sayısına, kaç kişilik oda olduğuna, Mekke-i Mükerreme'ye ve Mescid-i Nebevi'ye olan uzaklığına ve imkanlarına göre belirlenmektedir.

Normal konaklama türlerinde yer alan otellerin, Medine-i Münevvere’de Mescid-i Nebevi’ye olan uzaklığı ortalama 700 metre, Mekke-i Mükerreme’de Mescid-i Haram’a en fazla 8 kilometredir.

Yakın mesafe konaklama kapsamında ise, 2 kişilik odada kişi başı konaklama ücreti 35.500 SAR (ortalama 282 Bin TL) ile 60.500 SAR (ortalama 480 Bin TL) arasında değişkenlik göstermektedir.

3 kişilik odada kişi başı konaklama ücreti ise 29.000 SAR (ortalama 230 BİN TL) ile 34.000 SAR (ortalama 270 Bin TL) arasında değişmektedir.

2024 HAC ÇOCUK FİYATLARI

2024'te Çocuklar için ise fiyatlar şöyle belirlendi:

2-3-4 kişilik odada 0-24 aylık bebekler- 7.200 SAR

2-3-4 kişilik odada 3-7 yaş çocuklar- 14.000 SAR

2-3-4 kişilik odada 7-12 yaş çocuklar- 15.350 SAR

2024 Hac Ne Zaman?

2024 yılı Haccı gidiş ve dönüş tarihleri şöyle belirlenmiştir:

GİDİŞ- 9 Mayıs ve 12 Haziran arası

DÖNÜŞ- 22 Haziran ve 17 Temmuz arası

Yeni Şafak

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Sorunlar çözüme kavuşturuluncaya kadar mücadele etmekte kararlıyız
Bölgesel

Sorunlar çözüme kavuşturuluncaya kadar mücadele etmekte kararlıyız

Diyanet Birlik-Sen Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada, ' Sorunlar çözüme kavuşturuluncaya kadar mücadele etmekte kararlıyız ' ifadelerine yer verildi. İşte detaylar...

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Ramazan Bayramı Hutbesi! Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Mesajı
Yaşam

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Ramazan Bayramı Hutbesi! Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Mesajı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 10 Nisan 2024 tarihinde tüm camilerde okunacak Ramazan Bayramı hutbesi "Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Günleri" teması üzerine hazırlandı. Hutbede, bayramların önemi, birlik ve beraberlik mesajı ve Filistin'deki mazlumların durumu vurgulandı.

Antalya'da Yetimler ve aileri iyilik sofrasında bir araya geldi.
Yaşam

Antalya'da Yetimler ve aileri iyilik sofrasında bir araya geldi.

Antalya İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Antalya Şubesi, iftarda yetimler ve ailelerini ağırladı.

Çıldır Müftülüğü’nden ihtiyaç sahiplerine iyilik paketleri
Yaşam

Çıldır Müftülüğü’nden ihtiyaç sahiplerine iyilik paketleri

Çıldır İlçe Müftülüğü koordinesinde Türkiye Diyanet Vakfı Çıldır Şubesince "İyilik Paketleri" Türk Diyanet Vakfı görevli ve gönüllüleri tarafından ailelere ulaştırılıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı İşitme Engellileri Unutmadı!
Bölgesel

Diyanet İşleri Başkanlığı İşitme Engellileri Unutmadı!

Üç gün sürecek olan seminere 34 ilden 56 din görevlisi ve Kur'an kursu öğreticisi katılıyor. Seminerde, işitme engellilere yönelik dini kavramlar, işaret dili, iletişim becerileri, dini eğitim yöntemleri gibi konularda eğitim verilecek.

Yarıyıl Tatilinde Gençler Diyanet Kurslarıyla Buluşuyor
Etkinlik

Yarıyıl Tatilinde Gençler Diyanet Kurslarıyla Buluşuyor

Bucak İlçe Müftüsü İbrahim Keser, yarıyıl tatilinde gençlerin dini ve milli değerlerle buluşmaları için düzenlenen Diyanet İşleri Başkanlığı kamplarına başladıklarını duyurdu. Erkek kuran kursu öğrencileri kampa giriş yaptı, Salı günü ise kız kuran kursu öğrencileri katılacak. Gençlere 3 gün süresince temel dini bilgiler ve milli manevi değerler aktarılacak.