21. Yüzyıl Belediyeciliği Yerel Yönetimler Zirvesi’nde Sakarya’nın başarıları konuşuldu

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 21. Yüzyıl Belediyeciliği Yerel Yönetimler Zirvesi’nde Sakarya’nın başarılı tarım politikasını anlattı.

21. Yüzyıl Belediyeciliği Yerel Yönetimler Zirvesi’nde Sakarya’nın başarıları konuşuldu

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 21. Yüzyıl Belediyeciliği Yerel Yönetimler Zirvesi’nde Sakarya’nın başarılı tarım politikasını anlattı.
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 21.Yüzyıl Belediyeciliği Yerel Yönetimler Zirvesi’ne katıldı. Birçok başlıkta panellerin gerçekleştirildiği zirvede, Yüce, "Yerel Yönetimlerde Gıda Güvenliği ve Kentsel Tarım" panelinde konuşmacı olarak yer aldı ve tarım politikalarını anlattı.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile birlikte konuşma yapan Başkan Yüce, birlikte katılımcılara kendi şehirlerindeki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yüce, Sakarya’da organik ve sağlıklı gıda üretimi ve bu gıdaya erişimi kolaylaştıran projeleri anlatırken, Seracılık Mükemmeliyet Merkezi, 60 kilometrelik tarım üssü Melen Botanik Vadisi, Mantar Üretim Tesisi, Şifaevleri, Manda Üretim Tesisi, Aşevi örneklerine değindi.

 

"Seralarımızı kurmaya devam edeceğiz"

Başkan Yüce, "Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak, bu sorumluluğun bilinciyle, kentsel tarım projeleri ve gıda güvenliği stratejileriyle şehrimizde organik ve sağlıklı gıda üretimine imkan sağlıyoruz. Kentsel tarım projelerimiz, sadece gıda güvenliğine değil, aynı zamanda yerel ekonomimize de önemli katkılar sağlıyor. Çiftçilerimize destek oluyor, istihdam sağlıyor ve şehrimizin ekonomik dinamiklerini güçlendiriyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak 53 dekarlık alanda jeotermal ısıtmalı topraksız tarım gerçekleştiriyoruz. Bu projemiz ile kentsel tarımda dünyanın tanıdığı bir kent haline geldik. Uygulanabilirliğinden ve veriminden emin olduğumuz anda gerekli adımlarımızı atarak şehrimizin uygun olan her noktasına seralarımızı kurmaya devam edeceğiz" dedi.

 

"Hemşerilerimizi kaliteli ürünlerle buluşturuyoruz"

Tarım faaliyetleri hakkında konuşan Yüce, "Ekolojiye uyumlu bir şekilde çilek üretimimizi sürdürürken iyileştirilmiş toplama tekniklerimizle hemşerilerimizi kaliteli ürünlerle buluşturuyor, çiftçilerimize yeni bir gelir kaynağı oluşturuyoruz. Dünyada mantarcılık alanında önemli bir yere sahip olan İstiridye Mantarı üretimine 2021 yılında başladık. Melen Botanik Vadisi projemiz ile şehrimiz sınırları içerisinde 60 kilometre uzunluğunda atıl alanı şehrimizin ekonomik ve sosyal yaşamına kazandırıyoruz. Lavanta, biberiye, kedi otu ve defne gibi 22 çeşit tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriyoruz, şifa kaynağı haline getiriyor, hemşerilerimizle buluşturuyoruz. Kuşburnu, adaçayı, böğürtlen, ıhlamur yetiştiriyoruz. ’Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ Hadis-i Şerifinden yola çıkarak hayata geçirdiğimiz ‘Aş Evi’ projemizle her gün binlerce ihtiyaç sahibine hijyenik şartlarda sıcak yemek imkanı sunuyoruz. Hijyenik ortamlarda süt, manda yoğurdu, manda peynirleri, kıyma, kuşbaşı, gezen tavuk yumurtası, fındık, fındık ezmesi, yöresel salçalar, reçeller, erişte şifa yağları ve bal çeşitlerimizi şehrin muhtelif noktalarındaki satış ofisleriyle tüketicilerle buluşturuyoruz. Uygun fiyatlı ve kaliteli çikolata üretimine de başladık. Bünyemize ait fırınlarda, kafelerde, restoranlarda yani işletmelerimizin tüm aşamalarında gıda güvenliği ve hijyen standartlarına uymaya özel bir hassasiyet gösteriyoruz" şeklinde konuştu.

İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Vestel'in beyaz eşya yüklü tırı devrildi: 2 yaralı
3. Sayfa

Vestel'in beyaz eşya yüklü tırı devrildi: 2 yaralı

Afyonkarahisar'da Vestel'in beyaz eşya yüklü tırı kontrolden çıkarak devrildi. Kazada 1'i ağır 2 kişi yaralandı.

22 Nisan Denizli su kesintisi! Nerelerde etkili olacak
Kesintiler

22 Nisan Denizli su kesintisi! Nerelerde etkili olacak

22 Nisan Salı Denizli'de su kesintisi yaşanacak ilçeler ve tahmini süreleri açıklandı. Cevapları burada. Su kesintilerini öğrenmek için detayları inceleyin

22 Nisan İzmir su kesintisi! İşte etkilenecek yerler
Kesintiler

22 Nisan İzmir su kesintisi! İşte etkilenecek yerler

22 Nisan Salı Günü İzmir'deki su kesintilerini sizler için derledik. Peki bugün İzmir'in hangi ilçelerinde sular kesilecek. İşte ilçeler ve suların geleceği saatler

23 Nisan Muğla elektrik kesintisi! İşte etkilenecek yerler
Kesintiler

23 Nisan Muğla elektrik kesintisi! İşte etkilenecek yerler

Muğla'da 23 Nisan 2025 Çarşamba Günü elektrik kesintisi var mı? Muğla'da yarın elektrikler kesilecek mi? Muğla'da yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde...

23 Nisan Denizli'de elektrik kesintisi! İşte etkilenecek yerler
Kesintiler

23 Nisan Denizli'de elektrik kesintisi! İşte etkilenecek yerler

Denizli'de 23 Nisan 2025 Çarşamba günü elektrik kesintisi var mı? Denizli'de yarın elektrikler kesilecek mi? Denizli'de yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde

Muğla ve ilçelerine dikkat! İşte 22 Nisan hava durumu
Bölgesel

Muğla ve ilçelerine dikkat! İşte 22 Nisan hava durumu

Muğla, Bodrum, Dalaman, Datça, Fethiye, Kavaklıdere, Köyçeğiz, Marmaris, Milas, Ortaca, Ula, Yatağan, Seydikemer 22 Nisan Salı günü hava durumu nasıl olacak? Hava sıcaklıkları düşecek mi? İşte günlük 22 Nisan hava durumu raporu