Bursa

"21. Yüzyılda Öğretmen Olmak" Paneli Düzenlendi

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa Uludağ Üniversitesi'nin iş birliğinde gerçekleştirilen "21. Yüzyılda Öğretmen Olmak" konulu panel Merinos AKKM Orhangazi Salonunda gerçekleştirildi.

"21. Yüzyılda Öğretmen Olmak" Paneli Düzenlendi

BURSA (İHA) - Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa Uludağ Üniversitesi'nin iş birliğinde gerçekleştirilen "21. Yüzyılda Öğretmen Olmak" konulu panel Merinos AKKM Orhangazi Salonunda gerçekleştirildi.
Programa Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Çepni, Gazi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şeref Tan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü idarecileri, akademisyenler ve öğretmenler katıldı.
Panelin açılışında konuşma yapan Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu şunları söyledi: "20. yüzyılın başında Cumhuriyetin temel dinamiğini, temel enerjisini sağlamış olan öğretmenlerdi. Bunu eğitim tarihi okumalarımızdan biliyoruz. Yeni bir yüzyılın başındayız, coğrafyada yalnızız ve güçlü olmak zorundayız. Çocuklarımızı daha iyi ve nitelikli yetiştirmek zorundayız. Aramızdaki iletişimi ve anlaşma şekillerini güçlendirmek durumundayız. Okullarımızda, çalışma iklimlerimizde, iyi bir iletişim platformu içerisinde çocuklarımıza güçlü bir değeri ulaştırmak zorundayız. Bunun için güçlü olmak ve kendimizi yenilemek durumundayız. Ülkemizdeki çalışma sektörleri arasında kendini sürekli geliştiren, kararlılık, istek ve heves içerisinde olan en fazla kitlenin öğretmenlerimizin olduğunu düşünmekteyim. Bu anlamda gerçekten diğer çalışma alanlarından farklıyız, daha istekliyiz, daha hevesliyiz. Dolayısıyla ciddi anlamda kültürel dönüşüm, insanların şehre ayak uydurmaları, yeni çocukların, yeni insanların sürekli içerisinde varoluşlarını tamamlamak bunların tamamı bizlerden geçiyor. Bu anlamda güçlü olmak durumundayız. Türkiye'nin önemli büyükşehirlerinden, önemli kurucu başkentlerinden birindeyiz. Dolayısıyla bu etkinlik çok değerli. İnanıyorum ki yapılacak tüm çalışmalar, Bursa'mızın eğitiminin daha nitelikli, daha güzel, öğretmeninin daha mutlu olmasına katkı sunacak. Bugün burada panelist olarak aramızda bulunan değerli üniversite hocalarımıza ve çalışmamızda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.
Panelde konuşma yapan Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Çepni, "Uludağ Üniversitesi olarak gerçekten Türkiye'ye örnek olabileceğimiz iş birlikleri yapıyoruz. Sizlerin eğitim öğretim sürecinde problem olarak gördüğünüz her şeyi biz eğitim fakültesinde bir proje olarak kabul edip sizlerle birlikte projeleri yürütüyoruz. Bugün burada Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün kurmuş olduğu Öğretmen Akademisi ile güzel bir çalışma içindeyiz. Fakültemize yeni bir program geldiğinde o programdaki tüm becerileri, tüm kavramları bizler akademik olarak çalışıyoruz. Öğretmen Akademisi kapsamında yürütülen çalışmaları da çok gecikmeden, geciktirmeden Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle iş birliği içerisinde yürüterek Bursa'mızın öğretmenlerine bu konuda kısa sürede farkındalık kazandırmış olacağız. Bursa İl Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Alireisoğlu başta olmak üzere projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, başarılar diliyorum." dedi.
Panelde "Geçmişten Günümüze Geleceğe Öğretmen Olmak" konusu üzerine konuşma yapan Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan 20. ve 21 yüzyılında eğitim, öğretim ve öğretmenliğin gelişim süreçlerinden, Prof. Dr. Şeref Tan ise Türk Milli Eğitim Sisteminde Gelişimsel Ölçme ve değerlendirmeden bahsetti.
Panel, etkinliğin düzenlenmesinde vermiş olduğu desteklerden dolayı ‘Özel Arena Eğitim Kurumları ve Kurucusu Celal Arslan ‘a teşekkür edilmesi, konuşmacılara çiçek ve plaket takdiminin ardından sona erdi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bucak'ta fırtına paniğe neden oldu! Paneller elektrik tellerinde...
Bölgesel

Bucak'ta fırtına paniğe neden oldu! Paneller elektrik tellerinde...

Burdur’un Bucak ilçesinde yaşanan fırtına, sitelerden düşen panellerin etrafa savrulmasına neden oldu. Elektrik telleri ve çevre evler tehlike altında kaldı. Detaylar haberimizde.

Ağrı'da "Baba Okulu Paneli"
Bölgesel

Ağrı'da "Baba Okulu Paneli"

Ağrı İl Müftülüğü tarafından "Baba Okulu Paneli" düzenlendi.

MAKÜ’de etik konusunda farkındalık paneli: ‘Akademik yaşamda etik’
Bölgesel

MAKÜ’de etik konusunda farkındalık paneli: ‘Akademik yaşamda etik’

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Akademik Etik Topluluğu tarafından ‘Akademik Yaşamda Etik’ konulu bir panel düzenlendi.

Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı panelde
Bölgesel

Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı panelde

Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in de katılımıyla gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak katıldı.

 'Farklı Perspektiflerden Afet' paneli gerçekleştirildi
Etkinlik

'Farklı Perspektiflerden Afet' paneli gerçekleştirildi

Ankara Kent Konseyi tarafından ve Mamak Belediyesi ev sahipliğinde 'Farklı Perspektiflerden Afet' paneli düzenlendi.

Tarım ve gıdanın geleceği panel etkinliği ile konuşuldu
Bölgesel

Tarım ve gıdanın geleceği panel etkinliği ile konuşuldu

Şehitkamil Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen “Tarım ve Gıdanın Geleceğinde Yerel Yönetimlerin Rolü” konulu panelde gıda terörüne dikkat çeken Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Arkın Bereketoğlu, denetim noktasında yeni bir yasal düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu söyledi.