Burdur / Bucak

24 Kasım Öğretmenler Günü Düzenlenen Törenlerle Kutlandı.

Vali Hasan Şıldak, eşi Fatma Nur Şıldak ile Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen kutlama programına katıldı. 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla İlimizde düzenlenen programlar, Atatürk Anıtına Çelenk Sunulmasıyla başladı. Bu törenin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Emre …

24 Kasım Öğretmenler Günü Düzenlenen Törenlerle Kutlandı.

Vali Hasan Şıldak, eşi Fatma Nur Şıldak ile Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen kutlama programına katıldı.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla İlimizde düzenlenen programlar, Atatürk Anıtına Çelenk Sunulmasıyla başladı. Bu törenin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay beraberinde yer alan öğretmenlerle birlikte Vali Hasan Şıldak’ı makamında ziyaret ettiler.

Necip Fazıl Kısakürek Konferans Salonunda düzenlenen Kutlama Programı ile devam eden programlar akşam düzenlenen Mavi Kanat Grubunun şiir ve müzik dinletisi ile sona erdi.

Kutlama programına Vali Hasan Şıldak ve eşi Fatma Nur Şıldak başta olmak üzere, Milletvekili Bayram Özçelik, Garnizon Komutanı P. Albay Cenk Baburşah, Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gürdoğan, İl Jandarma Komutanı J. Al. Orhan Kılıç, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, MAKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca, siyasi parti il başkanları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Emekli Öğretmen Osman Aras, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay ve Vali Hasan Şıldak konuşma yaptılar.

Güzel Sanatlar Lisesi Öğretmenleri tarafından solo ve koro şarkıların söylenmesi sonrası İl Merkezinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğretmen ve öğrencilere ödülleri P. Alb. Baburşah tarafından takdim edildi.

Geçtiğimiz bir yıl içinde emekli olan öğretmelere “Hizmet Şeref Belgelerini takdimiyle devam eden programda, emekli öğretmenlere belgeleri Vali Şıldak ve Milletvekili Özçelik tarafından takdim edildi. Programın son bölümünde Mehmet Uzal Sosyal Bilimler Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo gösterisi ve öğretmenler tarafından hazırlanan halkoyunu gösterisi sunuldu.

 

Vali Hasan Şıldak programda yaptığı konuşmada; “Yıl içinde birçok müstesna günü kutluyor, etkinlikler düzenliyoruz. Ama bana göre 24 Kasım öğretmenler gününün yeri, anlamı çok büyük, çok farklı, diğerlerinden ayrı tutuyorum. Her şeyden önce başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’e bu unvanın verildiği ve milli mekteplerinin açılışın yıldönümü olan 24 Kasım’ın yeri ayrıdır. Bunun içinde 24 Kasımda kutlanmasını arzu ettik ve bugün hafta sonu olmasına rağmen bir araya geldik. Bu davete icabet eden bütün misafirlerimize değerli öğretmenlerimizin bu özel gününü paylaşmak için onların mutluluğuna ortak olmak için aramızda bulunan bütün konuklarımıza tekrar hoş geldiniz diyor teşekkür ediyorum.

Aslında devletimizin kurucusu Gazi Mustafa kemal Atatürk çok başarılı, çok müstesna bir devlet adamıdır, bir komutandır ama aynı zamanda öğretmenlik yönüyle de ön plana çıkmıştır. Aynı zamanda bir öğretmendir. Yerine göre tahtanın başına geçmiş Türk alfabesini ilk kullanımını göstermiştir. Ve hepimizin hayatımızda insan olarak öğretmenlerimizin yeri çok ayrıdır. Hepimiz hayat boyu sürdürdüğümüz uzun yolculukta geriye dönüp baktığımızda hatırladığımız en özel kareler, en unutulmaz hatıralar öğretmenlerimizle yaşanmıştır. Ve her insanın her yetişkinin hayatında rol model olarak kabul ettiği bir öğretmen mutlaka vardır. Bütün öğretmenlerimizi hayatta olanları sağlık dileklerimizle uzun ömürler dileklerimizi yâd ediyor ahirete göç etmiş olanları da rahmetle anıyoruz ve ellerinden öpüyoruz. Bu özel insanlar, unutulmaz insanlar aynı zamanda her yaş için, her yaştaki öğrenci için farklı farklı model aldıkları örnek aldıkları kimselerdir. Onları hayata hazırlamakla kalmazlar rehberlik ederek öğrencilerinin önünde bir model oluştururlar. Bu meşakkatli meslek aslında sözlerle ifade edilemeyecek ve bir günle anlamını sınırlandıramayacağımız kadar hayatımız da geniş yer tutan asla ve asla toplumda saygınlığına zerre kadar zarar dokunulmaması gereken zarar verilmemesi gereken el üstünde tutulması gereken meslekler üstü bir tanımı vardır aslında.

Öğretmen ne demek dersek, öğretmen bilen kişi demektir. Öğretmen öğreten kişi demektir, eğiten kişi demektir, sabırlı insan demektir. Öğretmen çünkü aile ortamında bizim bile söz geçiremediğimiz, söz dinletemediğimiz çocuklarımızı onlara emanet ediyoruz daha 4-5 yaşlarından itibaren o çocukları alıyorlar kontrol altında tutup hayata hazırlıyorlar, hem öğretiyorlar, hem eğitiyorlar böylesine de zor bir görevi üstleniyorlar. Fedakârlık mesleği öğretmenlik ve anne baba gibi aslında hatta ondan da öte çocuğun sosyalleşmesini hayatla buluşmasını dünya ile uyum sağlamasını sağlayan en önemli faktör. Eğitim, ailede başlar ancak eğitimi asıl şekillendiren öğrenciyi bireye dönüştüren, çocuğu kimliğine kavuşturan öğretenlerdir, okuldur, sınıftır bu itibarla hem eğitimi hem öğretimi gerçekleştiren bu değerli varlıklarımız, ailenin sorumluluğunu da üstlenmektedirler. Hele hele bu mesleği günümüzde icra etmek daha da zorlaşmıştır. Ailelerden yeterince destek alamadığı takdirde öğretmenlik mesleğinin başarılı bir çizgi dâhilinde yürütülmesi çok zordur.

Kimi zaman öğrencinin eğitim boyutuyla öğretmen tarafından müdahale edilmesine bazı ailelerimiz, bazı anne babalar tepki bile göstermektedir. Çocuğuma niye müdahale ediyorsunuz. Bu onun özgürlük alanıdır gibi pek çok kötü alışkanlıktan arındırmak, çocuğu sosyal kılmak adına yaptığı müdahalelere bazı itirazlarla karşılaşmaktalar. Bunlar kabul edilemez. Öğretmen oysa büyük bir özveriyle çocuğu geleceğe hazırlamaktadır. Ancak bütün bunlara rağmen ülkemizde yeni anlayış hâkim, bu yeni anlayış Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı gelenek oldu aslında insana değer vatandaşa değer vatandaş odaklı yönetim insan odaklı yönetim artık vatandaşa yaklaşım tarzı çok farklı. Eski Türkiye değil yeni Türkiye’deyiz ve vatandaşımız her zaman birinci öncelik her zaman hizmet edilecek varlık olarak algılanarak yaklaşıyoruz. Bu itibarla her ne zorlukla karşılaşırsak karşılaşalım bu mesleği yapan bütün öğretmenlerimizin de bu bilinç ve yaklaşımla öğrenci ile veli ile buluşması kucaklaşması bir zorunluluk arz ediyor.

Bu yıl ilimizde geçmiş yıllardan farklı olarak birde eğitim önceliği yılı ilan etmek suretiyle çok özel bir proje ile değerli öğretmenlerimizin eliyle hayata geçiriyoruz. BİGEP adını verdiğimiz başarı izleme geliştirme projemiz çok büyük umutlar beslediğimiz ve yaklaşık 1,5 aylık geçmişiyle iyi bir çizgide, iyi bir grafik yükselişiyle takip ettiğimiz memnuniyet verici gelişmeleri hep birlikte gördüğümüz böyle bir projenin bel kemiğini de tabiki de öğretmenlerimiz oluşturuyor. Öğretmenlerimizin yanında durmak onları motive etmek. Eğitim sürecini çok daha canlı ve üst bir seviyeye taşımak için bu proje hayata geçirildi. Ve memnuniyetle ifade etmek istiyorum ki özellikle 24 Kasım’da bunu söylemek istiyorum. Her bir öğretmenimiz il merkezimizde olsun, ilçelerimizde köyde olsun bu projeye gönül verdiler. Projenin özü şudur, ben bu çocuklar için, bu gençler için ekstra ne yapabilirim. Yani klasik bir öğretmenlik anlayışının dışında ne katabilirim, nasıl bir katkıda bulunabilirim de burdur da eğitim çizgisinin çıtasını daha da yukarıya taşıyabilirim. Her birinin bu anlayışa gönül verdiğini ve bizim bu çabamızı dört elle sarılarak yürekten desteklediğini görüyorum ve her birine tekrar ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Değerli öğretmenlerimiz ülkemizin en büyük gücü gençliğimizdir. Ekonomiden de teknoloji alanında ki gelişmelerden de önemli olan unsur insan unsurudur. Bir ülkenin insani sermayesi dediğimiz insan gücü yetişmiş insan gücü kaliteli değilse, çağın gereklerini yakalayamıyorsa hiçbir alanda gelişmeyi beklemek hakkına da sahip olamıyoruz ve baktığımız zaman dünya ülkelerine ülkemizin genç nüfus oranı çok yüksek diğer ülkelere göre yaşlanan bir Avrupa’ya nispeten biz buna sahibiz ama bununla yetinmememiz lazım. Genç bir kitleye sahibiz, genç kuşağımız arkadan geliyor deyip arkamıza yaslanmamalıyız bu gençliği nasıl geleceğe hazırlarız, nasıl modern Türkiye’nin gereklerine uygun yetiştiririz derdimiz bu ve insani sermayeyi işleyecek olanlarda yine bu salonu dolduran değerli öğretmenlerimiz.

Öğretmenlik mesleği ülkenin gelişimini de motor gücüdür kalbini oluşturmaktadır. Bu itibarla Türkiye gelecekte daha güçlü olacaksa ve dünya ülkeleri arasında yerini alacaksa tabi bu adımlar çok güçlü bir şekilde atılıyor. Yine sizlerin elleriyle, sizlerin özverileriyle, sizlerin katkılarıyla olacaktır ve sizlerin inanmasıyla olacaktır diye düşünüyorum. Trafikte, çevrede bilinçli bir toplum iyi öğrenen, iyi okuyan okuduğunu anlayan gelişen bir toplum ancak sizlerle birlikte güçlenecektir. Ve bunun olabilmesi için de öğretmenlerimiz en değerli bir noktada durmalıdır. Toplumun gözünde saygınlığı, değeri en üst seviyede tutulmalıdır ki onlara verdiğimiz değer bu zihniyet dönüşümünün gerçekleşmesini sağlasın.

Daha modern, öz değerlerini yaşatan bilim ile bilişen ve ülkesini seven ülkesine hiçbir zaman ihanet etmeyen bir nesli ancak sizin ellerinizle yetiştirebiliriz. Ve çalışmayı da ibadet sayan bir gençlik ancak sizin eseriniz olacaktır. Güçlü bir Türkiye için öğretmenlerimize güveniyoruz bütün eğitim şehitlerimizi okullarımızda teröre kurban verdiğimiz o değerli öğretmenlerimizi rahmetle minnetle anıyorum. Bu özel günde onları elbette ki kalbimizde yaşatıyoruz. Ülkemizin doğusunda, güneydoğusunda bunları yaşadık hain örgütü eğitime de darbe vurdu. Hala fırsat bulduğunda o darbeleri vurmaktan da kaçınmıyor.  Ve bütün emekli olan öğretmenlerimize yıl içinde emekli olan öğretmenlerimize uzun ömürler sağlıklı bir hayat diliyorum. Eğitime verdikleri katkı için şükranlarımızı sunuyoruz. Bugün 2 yeni öğretmenimiz bir yılını tamamlayan yemin edecek onlara da mesleklerinin hayırlı olmasını temenni ediyorum ve hepinizi saygı ile sevgi ile selamlıyor tekrar öğretmenler gününüzü yürekten tebrik ediyorum” dedi.

T.C. BURDUR VALİLİĞİ

 

İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

 

Tel : 0 248 233 10 79

Fax: 0 248 233 39 00

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bahçeşehir Koleji Burdur Kampüsü'nde Öğretmenler Günü Kutlaması
Etkinlik

Bahçeşehir Koleji Burdur Kampüsü'nde Öğretmenler Günü Kutlaması

Bahçeşehir Koleji Burdur Kampüsü, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Isparta Barida Otelde bir yemek organizasyonu düzenledi. Organizasyonda kurucu, yöneticiler ve öğretmenler bir araya geldi.

Bucak'ta Jandarma Köy Okullarında Görev Yapan Öğretmenleri unutmadı
Bölgesel

Bucak'ta Jandarma Köy Okullarında Görev Yapan Öğretmenleri unutmadı

Burdur'un Bucak ilçesinde, jandarma ekipleri tarafından, 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında köy okullarında görev yapan öğretmenlere çiçek hediye edildi.

Muhtar İsmail Tuncer, öğretmenleri unutmadı
Bölgesel

Muhtar İsmail Tuncer, öğretmenleri unutmadı

Burdur'un Bucak ilçesi Alaattin Mahallesi Muhtarı İsmail Tuncer, mahallede bulunan Adnan Menderes İlkokulu ve Ortaokulunu ziyaret etti.

Bucak'ta Öğretmenler Günü coşkuyla kutlandı
Etkinlik

Bucak'ta Öğretmenler Günü coşkuyla kutlandı

Burdur'un Bucak ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen programda, emekli öğretmenlere hizmet şeref belgeleri verildi.

Burdur'da öğretmenler günü töreni!
Etkinlik

Burdur'da öğretmenler günü töreni!

Burdur'da 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende, Eğitim İş Burdur Şube Başkanı Erkan Putgül, hükümetin eğitim emekçilerinin haklarını gasp ettiğini ve itibarsızlaştırdığını belirterek, mücadeleye çağırdı.

Denizli’de 24 Kasım Öğretmenler Günü programı düzenlendi
Yaşam

Denizli’de 24 Kasım Öğretmenler Günü programı düzenlendi

Denizli’de 24 Kasım Öğretmenler Günü törenlerle kutlandı