İstanbul

3 Bin 800 Kişi Üsküdar'da 19 Mayıs'ı Koşarak Kutladı!

Spor İstanbul’un ilgi gören etkinliklerinden biri olan İstanbul’u Koşuyorum’un Asya etabı, bugün Üsküdar’da koşuldu.

3 Bin 800 Kişi Üsküdar'da 19 Mayıs'ı Koşarak Kutladı!

İSTANBUL (İHA) - Spor İstanbul’un ilgi gören etkinliklerinden biri olan İstanbul’u Koşuyorum’un Asya etabı, bugün Üsküdar’da koşuldu.
Binlerce kişinin katıldığı yarış, bu yıl '19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Koşusu' adı altında organize edildi. Bayram için tasarlanan kırmızı-beyaz tişörtlerini giyen koşucular, güneşli bir İstanbul gününde 19 Mayıs coşkusuyla yarıştı. İstanbul’u Koşuyorum Asya etabının startını Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, İBB Başkan Danışmanı Yiğit Oğuz Duman, Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur ile İBB Gençlik ve Spor Müdürü İlker Öztürk verdi.
Üsküdar sahili boyunca devam eden ve İstanbul’un eşsiz manzarasının eşlik ettiği parkurdaki yarış 5K ve 10K olmak üzere iki kategoride düzenlendi. Şehrin sembol noktalarındaki etaplarıyla yol yarışlarına katılan koşucu sayısını artırabilmeyi hedefleyen İstanbul’u Koşuyorum yarışlarının Asya etabına yaklaşık 3 bin 800 kişi katıldı.

Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur da koştu
681 kişinin koştuğu 5K kategorisinin startı saat 08.00’de verildi. 5K erkeklerde Hacı Sebahattin Çavga 16.12’lik derecesiyle ipi göğüslemeyi başardı. Seyed Ehsan Saadati 16:59’lık derecesiyle ikinci, Mehmet Demir 17.18’lik derecesiyle üçüncü oldu.
Kadınlar kategorisinde ise birinciliği 20:44’lük derecesiyle Mariia Kalpakova elde etti. 21.24’lük derecesiyle Gülnaz Ayar ikinci, 23:44 ile Ece Upçin Yüce üçüncü oldu.
Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur da 5K kategorisinde koştu.

10K'da şampiyonlar Emektar ve Kaya
'İstanbul’u Koşuyorum' Asya etabı 10K kategorisi yarışına 3 bin 49 kişi katıldı. 09.15’te startı verilen yarışta erkekler kategorisi büyük bir çekişmeye sahne oldu. Yarışı 30.30 derecesiyle bitiren Murat Emektar ipi göğüslemeyi başardı. Emektar’ı 30:47’lik derecesiyle Aykut Taşdemir, 30.55 ile Ömer Faruk Uğurlu takip etti.
Kadınlarda ise zafere ulaşan 34.27’lik derecesiyle Özlem Kaya oldu. Kürsüye çıkan diğer isimler 37.27 ile Dilan Atak, 38.53 ile Özge Çolak oldu. 10K koşusunda birincilere 10, ikincilere 8, üçüncülere 6, dördüncülere 5, beşincilere 4’er bin TL para ödülü verildi.

13 farklı yaş grubuna kupa ve madalya verildi
10K kategorisinde 13 farklı yaş grubunda mücadele edildi. Yaş gruplarında ilk 3’e giren koşuculara kupa ve madalya takdim edildi. Ayrıca yarışı tamamlayan tüm katılımcılara İstanbul’u Koşuyorum hatıra madalyası verildi.

Avrupa Etabı 6 Ekim’de Yenikapı’da
'İstanbul’u Koşuyorum' Asya etabında kategorilerinde ilk 3’e giren koşuculara sponsorlar tarafından hediyeleri verildi.
19 Mayıs kutlamalarıyla bir şölen havasında geçen Asya etabının ardından, İstanbul’u Koşuyorum yarışlarının Avrupa etabı 6 Ekim’de Yenikapı’da düzenlenecek.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

 Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu’nda  halk koşusu için kayıtlar başladı
Bölgesel

Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu’nda halk koşusu için kayıtlar başladı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan ‘Koramaz Vadisi’ temalı 4’üncü Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu’nda ücretsiz gerçekleşecek halk koşusu için kayıtlar başladı.

 4’üncü Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu  için nefesler tutuldu
Bölgesel

4’üncü Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu için nefesler tutuldu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan 4’üncü Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu öncesi heyecan giderek artıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın spor projeleri kapsamında 3 yıldır gerçekleştirilen Kayseri Yarı Maratonu bu yıl ‘Koramaz Vadisi’ temasıyla 22 Eylül 2024 Pazar günü düzenlenecek.

Kazancı Dostluk Koşusuna 500 kişi katıldı
Bölgesel

Kazancı Dostluk Koşusuna 500 kişi katıldı

Bursa Masterler Atletizm Kulübü tarafından bu yıl 18.'si düzenlenen, Kazancı Dostluk Koşusu, yaklaşık 500 sporcunun katılımıyla gerçekleşti.

Ormanda koşu yaparken yavru ayı ile karşılaştılar
Bölgesel

Ormanda koşu yaparken yavru ayı ile karşılaştılar

Bolu'da olimpiyatlara hazırlanan güreş milli takımı sporcuları, ormanda koşu yaptıkları sırada yavru ayı ile karşılaştı.

Wings For Life World Run’a rekor katılım gerçekleşti
Spor

Wings For Life World Run’a rekor katılım gerçekleşti

Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara fon sağlayan dünyanın en büyük koşu etkinliklerinden biri olan ‘Wings for Life World Run’ tamamlandı.

“Türkiye’nin En Hızlı Maratonu” nun kazananları belli
Spor

“Türkiye’nin En Hızlı Maratonu” nun kazananları belli

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl beşincisini düzenlediği “Türkiye’nin En Hızlı Maratonu” Maraton İzmir, dünyadan ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen sporcuların katılımıyla koşuldu.