Burdur

420 milyon TL'lik 2023 Burdur İl Özel İdaresi bütçesi kabul edildi

2023 yılı Burdur İl Özel İdaresi bütçesi toplam 420 Milyon TL olarak üyeler tarafından oy birliği ile kabul edildi.

420 milyon TL'lik 2023 Burdur İl Özel İdaresi bütçesi kabul edildi

Burdur İl Özel İdaresi 2023 Yılı Mali Bütçesinin görüşüldüğü İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantıları, Meclis Başkanı Murat Akbıyık başkanlığında yapılan son birleşimle tamamlandı.

İl Genel Meclis Başkanı Murat Akbıyık bütçe ile ilgili yaptığı konuşmada; Sayın İl Genel Meclis Üyelerimiz, Genel Sekreterimiz, Genel Sekreter Yardımcımız, kurumumuzun değerli müdürleri, kıymetli muhtarlarımız, misafirlerimiz ve basınımızın güzide temsilcileri; Bugün İl Genel Meclisimizin 2023 yılı Bütçe Görüşmelerinin son toplantısı olan 20. Birleşimini gerçekleştiriyoruz.

Yirmi günlük çalışmanın sonucunda belirlenen 420 Milyon TL’lik bütçe ile köylerde ikamet eden çok değerli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini arttırmak ve çağın gereklerine uygun hizmetler yapmayı hedefliyoruz. Bu çerçevede köylerimizde sürdürdüğümüz altyapı hizmetlerinin, yol ve ulaşımdan, su ve kanal hizmetlerinin yanında eğitimden spora, sağlıktan tarıma kadar birçok kamu yatırımı, kültürel ve sosyal içerikli hizmetlerin de içerisinde yer alma gayretindeyiz.

2022 yılı içinde Valimiz Ali Arslantaş, Milletvekillerimiz, İl Başkanlarımız, İl Genel Meclis Üyelerimiz, İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz, Genel Sekreter Yardımcımız, Birim Müdürlerimiz, Muhtarlarımız ve çalışma arkadaşlarımız ile birlikte; planladığımız programımızı bütçe imkânları doğrultusunda siz saygıdeğer meclis üyelerimiz ile ortaklaşa fikir birliğinde bulunarak tamamlamanın mutluluğu içerisindeyiz.

Bu duygu ve düşünceler ile bizlere desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Bakanlarımıza, Valimize, Milletvekillerimize, İl Başkanlarımıza, 20 gündür büyük bir özveri ve gayret ile çalışan Bütçe ve Komisyon Başkanımıza, Bütçe Komisyon Üyelerimize, yaklaşık 4 yıldır birlikte görev yapmaktan onur duyduğum siz değerli İl Genel Meclis Üyelerimize, İl Özel İdaresi Genel Sekreterimize, Genel Sekreter Yardımcımıza, Birim Müdürlerimize, kurum içerisinde ve sahada gece gündüz demeden canla başla çalışan çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, bu vesileyle 2023 yılındaki çalışmalarımıza olanak sağlayacak bütçemizin ilimize ve köylerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav yaptığı konuşmada; “İl Genel Meclisimizin çok kıymetli Başkanı, çok kıymetli divan üyelerimiz, İl Genel Meclisimizin çok kıymetli üyeleri, Genel sekreter yardımcım, değerli müdürlerim basınımızın güzide mensupları; Plan Bütçe komisyonumuzun bütçe çalışma döneminde yapmış olduğu gayretli çalışmalar bugün itibari ile sonuca ulaşmış durumdadır. Öncelikler çok kıymetli Plan Bütçe Komisyon Başkanımıza, ve Komisyon Üyelerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu çalışma Plan Bütçe Komisyonumuzun Başkanı ve Üyeleri, İl Özel İdaremizin yöneticileri ile yapmış olduğu koordineli çalışmanın sonucudur.

Bu çalışma Burdur’umuza köylerimize daha iyi daha çok daha verimli nasıl hizmet edebiliriz çalışmasıdır. Yine 2022 yılında İl Genel Meclis Başkanımızın ifade ettiği gibi, Sayın Valimizin başkanlığında 2021 yılına göre çalışmalarımız alt yapıda üst yapıda %100 ün üzerinde artışla gerçekleşmiştir. Bugün ki plan bütçe komisyonumuzun çalışması sonucunda ortaya çıkan 420 milyon TL’lik bütçemiz ile yine İlimizin yolundan kilit parkesine içme suyundan sulamasına, çiftçilerimize tohum desteğinden birçok alana kadar bu bütçe ile hizmet edilecektir. Bu yılda çalışmalarımızın artan oranla devam edeceğinden hiçbir kuşkumuz yok.

Bu duygu ve düşünceler ile Cumhuriyetimizin 100. yılına denk gelen 2023 yılı bütçemizin İlimize, ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Bu imkanları bize sunan başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımıza, Valimize, Milletvekillerimize, il Başkanlarımıza, İl Genel Meclis Başkanımıza, İl Genel Meclis Üyelerimize ve İl Özel idaremizin mesai merfumu gözetmeden çalışan gayret gösteren çalışma arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum”. dedi


Toplantıda, Plan Bütçe Komisyonunun Kasım ayı boyunca ihtisas komisyonları, ilgili kurum müdürleri ve İl Özel İdaresi birim müdürleriyle yaptığı yoğun çalışmalar neticesinde İl Özel İdaresi 2023 yılı mali bütçesine son şekli verildi. Plan Bütçe Komisyon raporunu Meclise sunan Komisyon Başkanı Halil Candan, Burdur İl Özel İdaresi 2023 Yılı Mali Bütçesinin, komisyonca 420 Milyon TL olarak belirlendiğini ifade etti.

Komisyon raporunun okunması ve üye görüşlerinin alınmasının ardından Meclis oylamasına sunulan 420 Milyon TL’lik, Plan Bütçe Komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi.

420 milyon TL'lik 2023 Burdur İl Özel İdaresi bütçesi kabul edildi

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur İl Özel İdaresinin yeni yıl bütçesi belli oldu! İşte o rakam
Bölgesel

Burdur İl Özel İdaresinin yeni yıl bütçesi belli oldu! İşte o rakam

Burdur İl Genel Meclisi, İl Özel İdaresi'nin 2024 yılı bütçesini oy birliği ile kabul etti. Bütçe 730 milyon TL olarak belirlendi.

Vali Öksüz, İl Özel İdaresi 2024 yılı bütçesini yakından takip ediyor
Bölgesel

Vali Öksüz, İl Özel İdaresi 2024 yılı bütçesini yakından takip ediyor

Burdur Valisi Türker Öksüz, İl Özel İdaresi 2024 yılı bütçe hazırlıklarını yakından takip ediyor. Vali Öksüz, öncelikli olarak yapılması gereken proje ve çalışmalar başta olmak üzere, bütçe hazırlıklarının titizlikle yapılmasını istedi.

Müfredat sadeleştirilecek! Okullarda ders saati değişiyor
Bölgesel

Müfredat sadeleştirilecek! Okullarda ders saati değişiyor

Müfredatın sadeleştirileceğinin ve okullardaki ders saatinin değişeceği mesajını veren Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin, geçtiğimiz günlerde alevlenen müfredat tartışmalarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Van'da İşaret Diliyle Çanakkale Şehitleri Anıldı! Bucak'ta okumuştu
Bölgesel

Van'da İşaret Diliyle Çanakkale Şehitleri Anıldı! Bucak'ta okumuştu

Van'da görev yapan Gülcan Yıldız, Çanakkale Şehitleri'ni anmak için öğrencileriyle birlikte işaret diliyle Çanakkale türküsü söyledi.

2024 Öğretmen atamaları ne zaman? MEB'den öğretmen ataması açıklaması!
Bölgesel

2024 Öğretmen atamaları ne zaman? MEB'den öğretmen ataması açıklaması!

2024 Öğretmen atamaları ne zaman? MEB'den öğretmen ataması açıklaması! 2024 yılı öğretmen atamaları ile ilgili beklentiler artıyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den son dakika açıklama geldi. Atamalar ne zaman, kontenjan ve branş dağılımı ne zaman belli olacak?

Başkan Ercengiz, iftarda müjdeyi verdi! Emek mahallesine yapılacak
Bölgesel

Başkan Ercengiz, iftarda müjdeyi verdi! Emek mahallesine yapılacak

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Emek Mahallesi sakinleriyle iftar yemeğinde buluşarak mahalleye semt pazarı yapılacağının müjdesini verdi. Pazarın önümüzdeki sezona yetişmesi planlanıyor.