Antalya / Korkuteli

5 yıldır tadilatta olan tesis 29 günde yapıldı

Korkuteli'nde 1071 Alparslan Yüzme Havuzu Ve Spor Yerleşkesi tadilatı tamamlandı. Fakat eski ve yeni başkan arasında havuzun yapım süresi ve tadilat masrafları konusunda polemik yaşanıyor.

5 yıldır tadilatta olan tesis 29 günde yapıldı

Geçtiğimiz günlerde Eski Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek’in sosyal medya hesabından Tarihte Bugün diyerek “29 günde tamamlanan 1071 Alparslan Yüzme Havuzu Ve Spor Yerleşkesinin temelini attık.” Sözlerine karşılık Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran, 29 günde apar topar yapılan havuzun yapıldığı günden bu güne kadar defalarca tadilat gördüğünün altını çizerek, göreve geldiklerinden bu yana havuzda tespit edilen eksikleri paylaştı. Başkan Caran; “29 günde yapmak yerine keşke daha uzun sürede daha düzgün bir şey yapılsaydı da belediye bütçesinden defalarca tadilat yapmak zorunda kalmasaydık.” Dedi.

Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran göreve gelmesinin ardından uzun süredir faaliyette olmayan 1071 Alparslan Yüzme Havuzu Ve Spor Yerleşkesinin tadilatını yaparak Korkutelililerin hizmetine açtı. Yüzlerce çocuğun sporla tanışmasına, yüzme öğrenmesine imkan tanıyan önemli bir proje olan havuzla ilgili eski başkan 29 gün gibi kısa bir sürede hizmete açılmasıyla ilgili kendisini hatırlatmaya çalışsa da Yeni Başkan buna, apar topar yapılması sebebiyle oluşan kamu zararına dikkat çekerek karşılık verdi.

TESİSİ ENKAZ HALDE TESLİM ALDIK

Konu ile ilgili Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran; “ 31 Mart 2024 tarihinde vatandaşlarımızın desteği ile göreve geldiğimizde söylemiştik. Biz birlikte kazandık, hep birlikte yöneteceğiz diye. Görevimizi devraldıktan sonra tüm tesislerimizi inceledik. Yaklaşık 7 aydır faaliyette olmayan 1071 Alparslan Yüzme Havuzu Ve Spor Yerleşkesindeki eksikliklerin giderilmesi için arkadaşlarımızla gerekli görüşmeler yapıldı. Evet Ömer Beyin de dediği gibi 29 gün gibi kısa bir sürede büyük bir tesis yapılmış. Ancak yangından mal kaçırırmış gibi yapılan tesisin yapım aşamasındaki eksiklikler ve kullanım hataları adeta bu tesisi enkaza çevirmiş. Kısa sürede bitirmek amacıyla baştan savma yapılan tesiste fan sistemi bile yok.” Dedi.

YÜZME HAVUZU YENİLENDİ

Başkan Caran 1071 Alparslan Yüzme Havuzu Ve Spor Yerleşkesi ile ilgili olarak; “29 günde yapılan tesiste; Pompalar çalışmıyor, Su kaçakları, Işıklandırma, Peyzaj, Hamamda kullanılan havlular yıkanmadan bırakıldığı için bir odada çürüyerek kullanılmaz hale gelmiş, kapılar kırık, duşlar tuvaletler kullanılamaz halde kırık dökük, çatıdan su alıyor. Kalorifer kazanı çalışmıyordu. Fitness salonundaki spor aletleri altuncan kadın merkezi açıldığında oraya taşınmış ve burada fitness faaliyeti yapılamaz durumdaydı, Halı saha ve tenis kortu komple bakımsız potalar tenis fileleri kale fileleri yok. Merdiven korkulukları kırık, Duvarları çatlak boyasız, Hamamın taşları kırık, Saunanın ısıtıcısı bozuk, soyunma odasındaki tüm kilitler kırık, ayrıca dolaplar rutubetten çürümüş. Işıklandırma komple arızalı, kameraların hiç biri çalışmıyor hatta tesiste bulunan Türk bayrağımız bile yırtık şekildeydi. Bizim için vatandaşlarımızın güvenliği ve sağlığı çok önemli. Bunun için tüm eksiklikleri gidererek tesisimizi hizmete açtık. Tüm vatandaşlarımız artık güvenle tesisimizden yararlanabilirler.” Diye konuştu.

kaynak: korkuteli manşet

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 5
    BEĞENDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 1
    BEĞENMEDİM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (1)

Korkutelili

2 ay önce / 23.06.2024

Aksine geçen yılda gayet kullanisliydi, yeni yonetimin amacı nedir böyle, daha önce sanki insanlar gitmiyordu hamamı saunası havuzu on numaraydi geçen seneden değişen birşeyde yok şu an

  |   Beğenmedim 1   |   Cevapla

İlgili Haberler

Beyoğlu'nda yeni dönem eğitim hazırlıkları başladı
Bölgesel

Beyoğlu'nda yeni dönem eğitim hazırlıkları başladı

İlçede bulunan 45 devlet okulu eğitim hazırlıklarına başladı, okulun boyasından temizliğine bütün ihtiyaçları gideriliyor

Erzincan Polis Evi, yenilendi güzelleşti
Bölgesel

Erzincan Polis Evi, yenilendi güzelleşti

Erzincan Polis Evi, yapılan yenileme çalışmalarının ardından kamu personellerine hizmet vermeye başladı.

Trabzon Havalimanın da tadilat; 3 yılda 5. kez bakıma alındı
Bölgesel

Trabzon Havalimanın da tadilat; 3 yılda 5. kez bakıma alındı

Trabzon Havalimanı başlayan pist onarım ve bakım çalışmaları nedeniyle bugün 6 saat boyunca uçuşlara kapatıldı.

 Belediye başkanı merdiven boşluğuna düştü
3. Sayfa

Belediye başkanı merdiven boşluğuna düştü

İzmir’de Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın, tadilatı devam etmekte olan müştemilatının kontrolünü yaptığı esnada koruyucu zemin plakanın yerinden oynaması sonucu merdiven boşluğuna düştüğü ve başkanın her iki bacağında da kırık meydana geldiği öğrenildi.

Burdur'da çatı tadilatı yapan sac ustasından acı haber
Bölgesel

Burdur'da çatı tadilatı yapan sac ustasından acı haber

Burdur merkez Sala köyünde bir sac ustası, çatı tadilatı yaptığı esnada dengesini kaybederek beton zemine düştü ve hayatını kaybetti.