ABD'de kartlar yeniden karılıyor! Kamala Harris'i işaret etti

ABD Başkanı Joe Biden, başkanlık yarışından çekilme kararı aldı ve Kamala Harris’i aday olarak desteklediğini açıkladı. Detaylar ve yeni başkan adayının kim olacağı burada!

ABD'de kartlar yeniden karılıyor! Kamala Harris'i işaret etti

ABD Başkanı Joe Biden, haftalardır süren baskılara direnmesine rağmen nihayet başkanlık yarışından çekilme kararı aldı. Çekilme kararını duyurduktan hemen sonra Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in partinin başkan adayı olması gerektiğini açıkladı. “Kamala’ya partimizin bu yılki adayı olması için tam desteğimi vermek istiyorum. Demokratlar, bir araya gelip Trump’ı yenme zamanı” dedi.

Biden “Kamala’ya partimizin bu yılki adayı olması için tam desteğimi vermek istiyorum. Demokratlar, bir araya gelip Trump’ı yenme zamanı” dedi.

Biden’ın çekilme kararından önce, en az 30 Temsilciler Meclisi üyesi, beş senatör ve aralarında ünlü aktör George Clooney’nin de bulunduğu bağışçılar, açıkça çekilmesi gerektiğini söylemişti.

Biden’ın sürpriz açıklamasının ardından, dikkatler 5 Kasım’daki seçimlerde Donald Trump’ın karşısına kimin çıkacağına çevrildi.

Yeni aday nasıl belirlenecek?

Biden, partisi tarafından da çekilmeye zorlanabilirdi, ancak bunu kendisi yapmayı tercih etti.

Bu sayede, Biden’ın yerine kimin aday olacağını belirleme süreci daha sarsıntısız gelişecek.

Biden, ön seçimlerde neredeyse tüm Demokrat Partili delegelerini desteğini almıştı. Şimdi delegeler bir başka adaya destek verebilmeleri için serbest bırakılacaklar.

Demokratlar, Biden’ı resmen partinin başkan adayı yapmak için 19 Ağustos’ta yapılacak parti kongresi öncesi bir yoklama anketine gidecekti.

Biden’ın duyurusundan sonra bu yoklamanın akıbeti belirsiz. Biden, yardımcısı Harris’e işaret etse de, hem başkan adaylığı hem de başkan yardımcılığı adaylığı için başka isimler de konuşuluyor.

Harris'in başkan adayı olması yüksek ihtimal görülse de, henüz kesinleşmiş bir durum yok.

Bazı potansiyel isimler Harris'e destek açıklaması yaptı. Parti, Kamala Harris üzerinde uzlaşırsa, yanıt bekleyen bir diğer soru da başkan yardımcısı adayının kim olacağı.

Delegeler, Demokrat Parti Ulusal Kongresi'nde Biden'ın yerini kimin alacağını ve başkan yardımcısı adayının kim olacağını belirleyecek.

Aşağıdaki Demokrat Partili siyasetçiler, bu noktada adı geçenler.

California Valisi Gavin Newsom'dan Harris'e destek

California Valisi Gavin Newsom, Biden yönetiminin en ateşli destekçilerinden biri. Sık sık televizyonlara çıkıp, Biden’ı öven açıklamalar yapıyordu.

Ancak Newsom’ın kendi siyasi hedefleri de var.

Sıklıkla 2028 seçiminin olası adaylarından biri olarak gösteriliyor ve çok sayıda Demokrat Partili yorumcu Biden’ın yerine geçebileceğini söylüyordu.

Newsom ülke çapındaki görünürlüğünü de, geçtiğimiz yıllarda muhafazakâr medyadaki açıklamalarıyla ve geçen yıl Florida Valisi Ron DeSantis ile yaptığı tartışmayla artırdı.

Ancak Vali Newsom, X hesabından başkan adaylığında Harris'e destek vereceğini duyurdu.

Newsom "Zorlu. Korkusuz. Azimli. Demokrasimiz ve geleceğimiz söz konusuyken, Donald Trump'ın karanlık vizyonuna karşı çıkacak ve daha sağlıklı yön verecek Amerika'nın başkan yardımcısından daha iyi biri yok" dedi.

kaynak: BBC 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Denizli OSB Başkanı  Mehmet Abdülkadir Uslu son yolculuğuna uğurlandı
Yaşam

Denizli OSB Başkanı Mehmet Abdülkadir Uslu son yolculuğuna uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede 71 yaşında hayatını kaybeden Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Abdülkadir Uslu, Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camii’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Detaylar haberimizde..

Bakan Uraloğlu: "Son teknoloji donanımlarla üretiliyor"
İş Dünyası

Bakan Uraloğlu: "Son teknoloji donanımlarla üretiliyor"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yapım çalışmaları devam eden Milli Hızlı Tren’in tamamen yerli imkanlarla üretildiğini belirterek, hızlı trenin tasarım çalışmalarında sona yaklaşıldığını söyledi. Detaylar haberimizde..

Recep Tayyip Erdoğan, Abdülfettah Es-Sisi'yi Resmi Törenle Karşıladı
Bölgesel

Recep Tayyip Erdoğan, Abdülfettah Es-Sisi'yi Resmi Törenle Karşıladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Es-Sisi'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı. İki lider baş başa görüşme ve Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısına katılacak.

Bakan Abdulkadir Uraloğlu: “BTK Akademi'ye her noktadan erişim sağlanması için BTK Akademi Mobil uygulamasını kullanıma açtık”
Yaşam

Bakan Abdulkadir Uraloğlu: “BTK Akademi'ye her noktadan erişim sağlanması için BTK Akademi Mobil uygulamasını kullanıma açtık”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından hizmete sunulan ücretsiz eğitim portalı BTK Akademi'nin mobil uygulamasını kullanıma açtıklarını belirterek mobil uygulama sayesinde, masaüstü cihazlara erişimi olmayanların cep telefonlarından eğitimlere katılabileceklerini bildirdi. Detaylar haberimizde...

 Bakan Uraloğlu: “İnternet abone sayısı 93,3 milyona ulaştı”
Yaşam

Bakan Uraloğlu: “İnternet abone sayısı 93,3 milyona ulaştı”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “İnternet abone sayısı 93,3 milyona ulaştı” dedi. Detaylar haberimizde..

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) eski Başkanı  Trump, 3’üncü Dünya Savaşı uyarısı yaptı
Dünya

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) eski Başkanı Trump, 3’üncü Dünya Savaşı uyarısı yaptı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) eski Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump, Ukrayna’nın Rusya topraklarında ilerlemesinin dünya savaşına neden olabileceğini ileri sürdü