Denizli’nin Acıpayam ilçesinde bir krom madeninde meydana gelen göçükte 3 işçi mahsur kaldı. İşçileri kurtarma çalışmasına başlanıldığı öğrenildi.
Edinilen bilgilere göre, akşam saatlerinde Acıpayam’a bağlı Karaismailler Mahallesi Devekonağı mevkiinde faaliyet gösteren krom madeninde göçük meydana geldi. Göçük sonrası maden sahasına sağlık, jandarma ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. 3 işçinin göçük altında kaldığı öğrenilirken, işçileri kurtarılması için çalışmalara başlandı.
Öte yandan, aynı maden sahasında geçen yıl bir göçük daha yaşanmıştı. Göçük altında kalan 16 işçi kurtarılırken, 40 yaşındaki Ali Rıza Kut yaşamını yitirmişti.
İHA
Burdur Bucak OSB'de faaliyet gösteren LİMKA Madencilik, mermer mozaik fabrikasında çalışacak bay ve bayan personel arıyor.
Burdur'un Bucak ilçesinde Organize Sanayi Bölgesinde hizmet vermekte olan LİMKA Madencilik LTD. ŞTİ. bay bayan personel alımı yapacak.
Bucak’ta istihdam fırsatı! BORASU Mermer Fabrikası, katrak ve vakum makinesi operatörü arıyor. İş görüşmeleri Bucak OSB’de yapılacak. Hemen başvur!
Zonguldak'ta ruhsatsız maden ocaklarıyla mücadele kapsamında yürütülen çalışmaların ele alındığı toplantı Vali Osman Hacıbektaşoğlu başkanlığında yapıldı. Detaylar haberimizde..
BAİB Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükyaman, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Tekin, ATSO 3. Grup Komite Başkanı Ayten Kılıç Kaya ve diğer yetkililer, ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman ve Genel Sekreter Av. Aslı Şahin Tekin ile bir araya geldi. Toplantıda, madencilik sektörünün sorunları ve çözüm önerileri tartışıldı.
Maden faaliyetleri devam etmeyecek ise burada yüz binlerce hayvanından olan İliçli’lerin yeniden hayvancılığa başlayabilmesi için tarım ve orman bakanlığını göreve davet ediyoruz.
Yorumlar (0)