Şubat ayında 28,7 derece ile Adana'nın Karaisalı ilçesi Türkiye'nin en sıcak yeri oldu.
Dünya verilerine göre Şubat ayı son 255 yılın en sıcak Şubat ayı oldu. Türkiye'de ise veriler dünya ile ayın yönde. Türkiye'nin en sıcak ile olan Adana'da Şubat ayında sıcaklık rekoru kırdı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre Türkiye'de Şubat ayında görülen en yüksek sıcaklık 28,7 derece ile Adana Karaisalı'da ölçüldü.
Ölçümlere göre, Şubat 2024'te sıcaklık ortalaması uzun yıllar ortalamasının 3,4 derece
Antalya'da Ağustos ayının şuana kadarki en sıcak günlerinden biri yaşanıyor.
Denizli'de mevsim normallerinin üzerinde devam eden hava sıcaklardan bunalan vatandaşlar, parklara akın etti. Rahat nefes alabilmek için kendilerini ağaçların gölgesine atan vatandaşlar, hem serinliyor hem de günün yorgunluğunu atıyor.
Antalya’da nem oranında ki yüzde 86’lık ani artış nedeniyle hissedilen hava sıcaklığı 35 dereceyi aştı. 29 derece olarak ölçülen deniz suyu sıcaklığı ise hava sıcaklığını aratmadı.
Antalya'da sıcak havadan bunalan çocuklar, tehlikeli olmasına rağmen süs havuzlarında serinledi.
Antalya'da hava sıcaklıklarının 8 ila 12 derece civarında artması bekleniyor.
Antalya’da Haziran ayının başlaması ile birlikte yaşanan ani sıcaklık artışı nedeniyle termometreler 41 dereceyi gösterdi.
Yorumlar (0)