Adana

Adana Karaisalı'da 10 Petrol Sondaj Kuyusu Açılacak - Haberler

Adana’nın Karaisalı ilçesi sınırları içinde 10 sondaj kuyusu açılarak petrol aranacak.

Adana Karaisalı'da 10 Petrol Sondaj Kuyusu Açılacak - Haberler

Adana’nın Karaisalı ilçesi sınırları içinde 10 sondaj kuyusu açılarak petrol aranacak.
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından Adana’nın Karaisalı ilçesinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nden (MAPEG) alınan 297 hektarlık İR/TPO/K/723 ruhsat numaralı alanda 10 adet petrol arama ve üretim kuyusu açılacak. Projenin değeri yaklaşık 95 milyon lira olarak hesaplanıyor. Proje çerçevesinde döner sondaj yöntemi uygulanacak olup, sıra ile açılacak sondaj kuyularında en fazla 2 bin 500 metreye kadar inilmesi planlanıyor. Arazi hazırlık aşamasında 25 kişinin ve petrol arama faaliyetlerinde 50 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor. Arama işlemlerinde petrol tespit edilmesi durumunda petrolün çıkarılması işlemlerine başlanacak. Kuyulardan çıkarılan petrol, boru hatlarıyla tesiste bulunan seperatörlere gönderilecek. Üretim tanklarından alınan ham petrol, dolum istasyonuna gönderilmek üzere teslimat tankında depolanacak. Dolum istasyonundan tankerler vasıtasıyla da TPAO’nun istasyonuna gönderilecek. Faaliyet kapsamında ham petrol ayrıştırması tarzında bir işlem uygulanmayacak. Planlanan proje kapsamında depolama çalışmasının lokasyonda yapılması planlanıyor.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

 Elmalı’da 10 mahalleye müjde içme suyu problemi çözülecek
Bölgesel

Elmalı’da 10 mahalleye müjde içme suyu problemi çözülecek

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kuraklık ve bilinçsiz sulamaya bağlı susuzluk problemi yaşayan Elmalı’nın kırsal mahallelerinde içme suyu sondaj çalışması gerçekleştiriyor.

Yavru köpeğin çırpınışlarına yardım
Yaşam

Yavru köpeğin çırpınışlarına yardım

Van’ın Özalp ilçesinde sondaj kuyusuna düşen yavru köpek, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Estonya donanması, Rusya'ya giden petrol tankerini alıkoydu
Dünya

Estonya donanması, Rusya'ya giden petrol tankerini alıkoydu

Estonya donanması, Avrupa Birliği (AB) yaptırım listesinde yer alan ve Rusya'ya giden bir petrol tankerini geçerli bir ülke bayrağı olmadan yasa dışı seyrettiği gerekçesiyle alıkoydu.

Bucak Millet Ormanı ihalesi yenilendi 20 yıllığına kiraladı
Bölgesel

Bucak Millet Ormanı ihalesi yenilendi 20 yıllığına kiraladı

Kocaaliler Belediyesi Petrol Ltd. Şti, 20 yıl süreyle yıllık 995 bin TL + KDV bedelle ihaleyi kazandı. Tek katılımcının yer aldığı ihale, Orman İşletme Müdürlüğü’nde yapıldı.

Bucak'ta personel aranıyor Geç kalmadan başvurun
Eleman İlanı

Bucak'ta personel aranıyor Geç kalmadan başvurun

Sönmez Petrol Opet Sanayi Şubesi, Bucak'ta bay ve bayan personel alımı yapıyor. Müracaatlar şahsen kabul edilecektir. Detaylar için tıklayın!

Bucak'ta şehir içinde tek Hızlı sarj istasyonu ile OPET hizmetinizde
Tanıtım

Bucak'ta şehir içinde tek Hızlı sarj istasyonu ile OPET hizmetinizde

Burdur’un Bucak ilçesinde hizmet veren Opet Sönmez Petrol, elektrikli araç şarj istasyonunu faaliyete geçirdi.