Edinilen bilgilere göre, Atatürk Bulvarı Adıyaman Valiliği yakınlarında vatandaşlar tarafından fark edilerek ihbar edilen şüpheli valiz için polis ekipleri harekete geçti. Valizde patlayıcı maddenin olabileceği düşüncesiyle Atatürk Bulvarı trafiğe kapatılarak güvenlik önlemleri alındı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü, Özel Hareket Şube Müdürlüğü, Güvenlik Şube Müdürlüğü ve Bomba İmha Şube Müdürlüğü ekiplerince alınan güvenlik önlemlerinin ardından her hangi bir olumsuzluğa karşı sağlık ekipleri de hazır bekletildi. Şüpheli valizin yanına bomba imha uzmanları tarafından önce uzaktan kontrollü bomba imha robotu gönderildi. Robot tarafından kontrolü sağlanan valiz daha sonra yol kenarından alınarak geniş bir alan olan bulvar ortasına getirildi. Bomba paniğine neden olan valiz, bomba imha uzmanının yerleştirdiği fünyeyle kontrollü bir şekilde patlatıldı. Valiz içerisinden kıyafet, ayakkabı, pasaport ve bazı belgeler çıktı. Valiz ve içerisindeki eşyalar polis ekiplerince alınarak polis merkezine götürüldü. Atatürk Bulvarı’ndaki trafik ise tamamlanan incelemelerin ardından yeniden açıldı.
Konuyla ilgili soruşturma sürüyor.
Pakistan'ın Belucistan eyaletine bağlı Ketta kentindeki tren istasyonunda düzenlenen bombalı saldırıda 24 kişi hayatını kaybetti, 44 kişi yaralandı.
Aydın'ın Efeler ilçesinde araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgedeki bir caminin demir korkuluğunda asılı duran çanta vatandaşları panikletirken, gerekli önlemlerin alınmasının ardından uzman ekipler tarafından fünye ile patlatılan çantadan çok sayıda ağız maskesi çıktı.
Hindistan'dan Almanya'ya giden ve bomba ihbarı yapılan uçağın Erzurum Havalimanı'na acil iniş yapmasının ardından havalimanındaki tüm seferler iptal oldu.
Burdur’da otobüsten inen vatandaşın kaldırımda unuttuğu valizi nedeniyle panik yaşandı. Ekipler tarafından önlem alınarak yol trafiğe kapatılırken yapılan çalışmalar sonrasında valizin sahibi bulununca ekipler normale döndü.
Aydın'ın Efeler ilçesindeki kent merkezinde bulunan Aydın Tren Garı girişindeki kaldırım üzerine bırakılan bir çanta ekipleri harekete geçirirken, bomba imha uzmanları tarafından fünye ile patlatılan çantadan kişisel eşyalar çıktı.
Somali’de bir restoranın önünde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 5 kişi öldü, 20 kişi ise yaralandı.
Yorumlar (0)