Afyonkarahisar Valiliği’nden ‘Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı çift maaş alıyor' haberleri ile ilgili bir açıklama yapıldı.
Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, kısa adı AFJET olan Afyon Jeotermal Elektrik Üretim Tesisleri Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin jeotermal su kaynaklarıyla bölgesel ısıtma tesisleri kurmak, dönüş suları ile seralara su temin etmek amacıyla Türk Ticaret Kanunu’na uygun olarak 1994 tarihinde kurulduğu kaydedildi. Şirketin Afyonkarahisar İl Özel İdaresi yüzde 59.41, Afyonkarahisar Belediyesi yüzde 26.67, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası yüzde 6.03, Yüntaş A.Ş yüzde 7.17, Afyon Eğitim Vakfı yüzde 0.50, Afyonkarahisar Ticaret Borsası 0.20, Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği yüzde 0.02 hissedarı olduğu hatırlatıldı. Açıklamada, “Mevzuat gereği, anonim şirket olan, AFJET A.Ş.’nin de yönetim kurulu olması gerektiğinden, Türk Ticaret Kanunu Hükümleri çerçevesinde ortaklık yapısına uygun olarak iştirak sahibi olan kurumlar ve meslek kuruluşlarından Yönetim Kurulu belirlenmiştir. Kuruluşundan bugüne kadar, valiler, belediye başkanları, il genel meclisi başkanları, ATSO başkanları ile ortaklık yapısında bulunan diğer kurumların paylarına göre atadıkları kişilerle birlikte yönetim kurulları oluşturulmuştur. AFJET A.Ş., Türk Ticaret Kanunu’na tabi olması yanında ortaklık yapısı nedeniyle ayrıca Sayıştay tarafından da denetlenmektedir. Tüm bunlar şeffaflıkla ortada iken, ortada gizli ve kanuni olmayan bir durum olduğu algısı oluşturma çabasıyla yönetim kurulu başkanımıza ve üyelerimize yönelik saldırıların iyi niyetli olmadığı düşünülmektedir. Ülkemizin ve şehrimizin örnek girişimlerinden, başarılı temiz enerji projelerinden biri olan AFJET A.Ş. olarak hukuki haklarımızı mahfuz tutarak, ilgili konuda bilgilendirme yapmayı görev kabul ediyoruz” ifadelerine yer verildi.
Ramazan’ın bereketini ve paylaşmanın sıcaklığını hissettiren iftar sofraları Afyonkarahisar Valiliği’nin himayelerinde Vakıflar Genel Müdürlüğü ve hayırseverlerin desteğiyle 3 ayrı noktada misafirlerini ağırlamaya başladı. Detaylar haberimizde..
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı başkanlığında Çay-Çobanlar-Bolvadin Jeotermal Kaynaklı Sera Tarıma Dayalı İhtisas OTB Yönetim Kurulu toplantısı düzenlenirken, toplantıda OTB için yapılacak zemin etüdü çalışmaları değerlendirildi. Detaylar haberimizde..
Afyonkarahisar Valiliği tarafından kent genelinde bulunan tüm ortaokul 8.’nci sınıf ve ortaöğretim 12.’nci sınıf öğrencilerine yönelik olarak yapılan Kazanım Değerlendirme Uygulamaları hız kesmeden devam ediyor.
Afyonkarahisar valiliği karlar altındaki kentin görüntüsünün sosyal medyadan paylaşarak kullanıcıları kente davet etti.
Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Özlem Kılıçtürk ve valilik personeli kan bağışında bulundu.
Afyonkarahisar Valiliği himayelerinde başlatılan “Gelenekten Geleceğe, Sağlıklı Nesillere” projesi çerçevesinde Salar ve Büyükkalecik beldelerinde 10 okulda toplam bin 350 öğrenciye patatesli köy ekmeği eşliğinde tarhana çorbası dağıtımı düzenlendi. Detaylar haberimizde..
Yorumlar (0)