Afyonkarahisar Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu, genç eskrim sporcularının heyecanla beklediği Federasyon Kupası Eskrim İl Seçmelerine ev sahipliği yaptı. Yarışmalar, U-10, U-12 ve U-14 yaş kategorilerinde düzenlendi.
Türkiye Eskrim Federasyonu 2023-2024 sezonu faaliyet programında yer alan ve 9-10 Eylül 2023 tarihinde Ankara’da yapılacak olan ‘Federasyon Kupası’ turnuvalarında yarışacak sporcular belirlendi. Yeni sezon hazırlıklarına devam eden Afyonlu eskrimciler, U-10, U-12 ve U-14 yaş kategorilerinde düzenlenen il seçmelerinde birincilik için kılıçlarını çekti.
U-14 erkekler kategorisinde İsmail Efe Eser birinci olarak büyük bir başarı elde etti. U-14 kızlar kategorisinde ise Hülya Duru Özbek birincilik kürsüsüne çıktı. U-12 kızlar kategorisinde Tuğsem Turunç üstün performansıyla birinci olurken, U-12 erkekler kategorisinde Selçuk Kayra Ertaş zirveye ulaştı. U-10 erkekler kategorisinde de Aziz Eymen Günay birinci oldu.
Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası'nda yıldız erkekler epe kategorisi dünya şampiyonu Doruk Erolçevik, ALTSO Başkanı Eray Erdem'i ziyaret etti.
Tatvan’da çocuklara yönelik açılan kurslara bir yenisi daha eklendi. Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde 7 – 12 yaş aralığındaki çocuklara yönelik açılan “Eskrim” kurs yoğun ilgi görüyor.
Büyükler Epe Müsabakası’nda Eskişehirli Beyza Halvacıay Bacak üçüncü olma başarısı gösterdi.
Kariyerinde Avrupa şampiyonluğu ve dünya ikinciliği gibi başarıları bulunan milli eskrimci Nisanur Erbil, hedefinin 2024 Paris Olimpiyatları olduğunu söyledi.
Sporcular, Anadolu Üniversitesini bu yıl da başarıyla temsil etti
Edinilen bilgilere göre, dün gece meydana gelen kazada ağır şekilde yaralanan Bayram, kaldırıldığı hastanede doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.
Yorumlar (0)