Amasya

Ağaçlandırma gününde maden şehitleri unutulmadı

Amasya’nın Suluova ilçesinde düzenlenen Milli Ağaçlandırma Günü etkinliğinde binlerce fidan toprakla buluştu. 100. Yıl Cumhuriyet Ormanı’na 10 bine yakın fidan dikildi

Ağaçlandırma gününde maden şehitleri unutulmadı

Amasya’nın Suluova ilçesinde düzenlenen Milli Ağaçlandırma Günü etkinliğinde binlerce fidan toprakla buluştu. 100. Yıl Cumhuriyet Ormanı’na 10 bine yakın fidan dikildi. Anlamlı günde yöredeki şehit madenciler de unutulmayarak isimleri yaşatıldı.
Yeni Çeltek Kömür İşletmesinde 1990 yılındaki grizu patlamasında şehit olan 68 madenciden Mehmet Ali Koca’nın oğlu Ömer Koca, “Madenci şehit yakınları olarak şehitlerimizin isimlerini bu hatıra ormanında yaşatmayı istedik. Bizler yakınlarımız adına fidan diktiğimiz için çok mutluyuz” dedi. Şehit madenci Ömer Baykuş’un babası Mustafa Baykuş ise, “Evladımın bir dikili ağacı oldu, duygulandım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
11 Kasım’ın 2019 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ olarak ilan edildiğini hatırlatan Amasya Valisi Yılmaz Doruk da, “Yeşile ve ormana tarih boyunca sahip çıkan bir kültürün mirasçısı olan bizler gelecek nesillere temiz, yaşanabilir ve yeşil bir çevre bırakmak için çalışmalıyız. Tarih boyunca yurt edindiğimiz bu topraklarda kök salıp yeşeren ormanları korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillere aktarmak en temel görevlerimizden biridir” şeklinde konuştu.
Amasya Orman Bölge Müdürlüğü’nün organize ettiği programa AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, Amasya OBM Müdürü Ferdi Özer, protokol üyeleri ve vatandaşlar da katıldı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bakan Fidan 'İki Devletli Çözüm ve Ortadoğu’da Kalıcı Barış Antalya Bakanlar Toplantısı'na katıldı
Dünya

Bakan Fidan 'İki Devletli Çözüm ve Ortadoğu’da Kalıcı Barış Antalya Bakanlar Toplantısı'na katıldı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Antalya'da "İki Devletli Çözüm ve Ortadoğu’da Kalıcı Barış Antalya Bakanlar Toplantısı"na katıldı.

Burdur'da Orman Haftası çerçevesinde bin 600 fidan dikildi
Bölgesel

Burdur'da Orman Haftası çerçevesinde bin 600 fidan dikildi

Burdur'da orman haftası çerçevesinde fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

Alanya’ya İpek Böcekçiliği desteği Büyükşehir’den 7 üreticiye dut fidanı
Bölgesel

Alanya’ya İpek Böcekçiliği desteği Büyükşehir’den 7 üreticiye dut fidanı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya’ya bağlı Uğurlu ve Bıçakçı Mahallesi’ndeki 7 üreticiye dut fidanı desteğinde bulundu.

Gölhisar Orman İşletme Müdürlüğü 5 ilçe 10 bin fidan dağıttı
Bölgesel

Gölhisar Orman İşletme Müdürlüğü 5 ilçe 10 bin fidan dağıttı

Orman Haftası kapsamında Gölhisar Orman İşletme Müdürlüğü, 5 ilçe ve 1 beldede vatandaşlara toplam 10 bin fidan dağıttı.

Fidan satış noktalarında denetim
Bölgesel

Fidan satış noktalarında denetim

Afyonkarahisar Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri tarafından fidan satış noktalarında denetimler yapıldı. Detaylar haberimizde..

 Dışişleri Bakanı Fidan, Nur'ul Hamidiye Camii'ni ziyaret etti
Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan, Nur'ul Hamidiye Camii'ni ziyaret etti

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı dolayısıyla geldiği Güney Afrika'nın Johannesburg kentinde Türkiye İşbirliği ve Kalkınma Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yenilenen Nur'ul Hamidiye Camii'ni ziyaret etti.