Burdur

Aile Sağlığı Merkezi ASM Grup elemanları kadro istiyor

Aile Sağlığı Merkezlerinde 4a SGK'lı sağlık personelleri, 300 bin hemşireye kadro verildiği gibi kendilerine de kadro verilmesini istiyor.

Aile Sağlığı Merkezi ASM Grup elemanları kadro istiyor

Aile Sağlığı Merkezlerinde 4a SGK'lı sağlık personelleri, 300 bin hemşireye kadro verildiği gibi kendilerine de kadro verilmesini istiyor.
Hemşire, ATT, ebe, tıbbi sekreter, temizlik personelleri olarak istihdam edilen Aile Sağlığı Merkezlerinde 4a SGK'lı sağlık personelleri, aynı riskleri göze alarak çalıştırıldıkları bu sektörde ayrıştırılma yapılmasını istemediklerini dile getiriyorlar.
Meclis gündeminde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in yürüttüğü kadro çalışmalarının olduğunu belirten Aile Sağlığı Merkezlerinde 4a SGK'lı sağlık personelleri, "mağduriyetlerimiz saymakla bitmez ama birkaç sorunumuzu ve talebimizi iletmek istiyoruz." dediler.
Yapılan videolu paylaşımda şu ifadeleri kullandılar;
"Aile sağlığı Merkezlerinde 4a SGK’lı sağlık personelleri gruplandırma dahili (hemşire, ATT, ebe) tıbbi sekreter, temizlik personelleri olarak istihdam edilen çalışanlardır. Bilindiği üzere meclis gündeminde çalışma ve sosyal güvenlik bakanı Sayın VEDAT BİLGİN’in yürüttüğü kadro çalışmaları var. Bu kadro çalışmaları yapılırken Aile Sağlı Merkezlerinde hekimlerin hizmet satın alma adı altında çalıştırdığı özlük ve mali haklarından mahrum kalan sayıları 20 bine yakın sağlık personelleriyiz.
Aynı riskleri göze alarak çalıştığımız bu sektörde ayrıştırılma yapılması bizlerin mağduriyetini artırırken özveriyle çalışan kalifiyeli, diplomalı personellerinizin yıpranmasına neden oluyor.
Müsadenizle mağduriyetlerimiz saymakla bitmez ama birkaç sorunumuzu ve talebimizi iletmek istiyorum.
-İş güvencemiz yok, geleceğe kaygıyla bakmak istemiyoruz ve kadro talep ediyoruz
- Aynı mesleki yeterlilikteki personellerin eşit maaş almasını talep ediyoruz
- Hekimlere bağlı değil sağlık bakanlığına bağlı çalışmak istiyoruz.
-Yönetmelikteki görev tanımımızın unvanımıza uygun açık anlaşılır bir ibareyle belirtilmesini istiyoruz
-Becayiş hakkı, tayin hakkı, ilave tediye, yer değişikliği, promosyon ve giyim yardımı gibi birçok sosyal haktan mahrum kalmak istemiyoruz.
Sizlerden istirhamım konuyu ilgili bakanlıklara taşıyarak yaşanılan bu ayrımcılığa, haksızlığa son verdirmeniz. Emeğimizin karşılığı dışında bir talebimiz yok eşitlik istiyoruz, hakkımızı istiyoruz.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

CHP Bucak'tan sert tepki 'Teröre taviz barış getirmez, aksine...'
Bölgesel

CHP Bucak'tan sert tepki 'Teröre taviz barış getirmez, aksine...'

CHP Bucak İlçe Başkanı Ahmet Sedat Oktay, teröre taviz verilmesine sert tepki gösterdi. Açıklamada, 'PKK meşrulaştırılamaz, barış mücadeleyle sağlanır.' ifadelerine yer verildi.

Bucak Belediyesi su komisyonundan bildirge! İşte alınan yeni kararlar
Bölgesel

Bucak Belediyesi su komisyonundan bildirge! İşte alınan yeni kararlar

Bucak Belediyesi Su Komisyonu, su kaynaklarının korunması için kritik kararlar aldı. Su tasarrufu için yapılan planlamalar ve öneriler haberimizde!

Burdur'da cinayet davası Baba ve oğlunu öldüren sanık hakim karşısında
Bölgesel

Burdur'da cinayet davası Baba ve oğlunu öldüren sanık hakim karşısında

Burdur'da alacak verecek meselesi nedeniyle işlenen çifte cinayet davasında ilk duruşma görüldü. Sanık Metin K., hakim karşısında ifade verdi. Detaylar için tıklayın!

Burdur’un AK vekil ve AK başkanlarından TOKİ'ye ziyaret
Bölgesel

Burdur’un AK vekil ve AK başkanlarından TOKİ'ye ziyaret

AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, TOKİ Başkanı Mustafa Levent Sungur'u ziyaret ederek Burdur'daki konut ve kentsel dönüşüm projelerini değerlendirdi. TOKİ desteği sürecek!

Vali Tülay Baydar Bilgihan, Eğirdir Dağ Komando Okulu'nu ziyaret etti
Bölgesel

Vali Tülay Baydar Bilgihan, Eğirdir Dağ Komando Okulu'nu ziyaret etti

Vali Tülay Baydar Bilgihan, Isparta Eğirdir Dağ Komando Okul ve eğitim komutanlığını ziyarette bulundu

Burdur'da jandarmadan operasyon 8 gözaltı, 2 tutuklama
Bölgesel

Burdur'da jandarmadan operasyon 8 gözaltı, 2 tutuklama

Burdur'da jandarma ekiplerinin kaçakçılık ve narkotik operasyonlarında 8 şüpheli gözaltına alındı, 2'si tutuklandı. Operasyon detayları için tıklayın.