AK Parti Burdur Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Yasin Uğur, ‘’15-22 Nisan Turizm Haftası’’ nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Milletvekili Yasin Uğur yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:
‘’Turizm, farklı dil, din, ırk ve kültüre sahip insanların birbirlerini daha yakından tanıma şansı yakalamasına imkân sağlayarak, dostluk ve sevgi duygularının insanlar arasında gelişmesine ön ayak olan ve bu sayede dünya barışı ve huzurunun korunmasına katkı sağlayan çok önemli bir sektördür.
Ülkeler arasındaki sınırların kalkması, ulaşım imkânların gelişmesi ve toplumların refah seviyesinin yükselmesi neticesinde turizm hareketleri büyük bir ivme kazanmış, insanların yeni yerler görme, farklı kültürleri keşfetme ve yeni insanlarla tanışma isteği turizm sektörüne hızlı bir ilerleyiş sağlamıştır.
İlimiz; doğal güzellikleri ve tarihi değerleriyle turizm konusunda önemli bir yere sahiptir. İlimizin bu potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek ve dünya turizm gelirlerinden hak ettiğimiz payı alabilmek için her türlü gayreti göstermenin bilinci içindeyiz.
Bu duygu ve düşüncelerle, 2019 yılının ülkemiz ve ilimiz turizmi açısından başarılı bir yıl olmasını diliyor, turizm sektörünün gelişimine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor, başarılı bir turizm sezonu geçirilmesi dileğiyle, Turizm Haftasını kutluyorum’’ dedi.
Mudanya Belediyesi’nin Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği yürüyüşe katılan doğaseverler “Rota Myrleia” ile doğa, kültür ve tarihe keyifli bir yolculuk yaptı.
Burdur'da 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası kapsamında, Türkiye'nin ilk turizme açılan mağarası olan İnsuyu Mağarası'nda temsili Yörük göçü ile kutlamalar başladı.
Diyarbakır'da 48. Turizm Haftası açılış programda konuşan Vali Ali İhsan Su, “2023 yılında depreme rağmen 1 milyon 253 bin turist ile kapattık. İnşallah 2024 yılındaki hedefimiz 2 milyonu aşmak. Şimdi onun için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
Çanakkale’de 48’inci Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kordon Truva atı önünde turizmciler tarafından tanıtım stantları açıldı.
Yalova’da 16-22 nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Turizm Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı.
15-22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla Bayburt'ta hafta boyunca sürecek kültür sanat etkinlerinin programı belli oldu.
Yorumlar (0)