AK Parti’nin ‘yerel seçim manifestosu’ Erdoğan’a sunuldu

AK Parti'nin ilk kez yayınlayacağı 'yerel seçim manifestosu'nun yazımı tamamlandı.

AK Parti’nin ‘yerel seçim manifestosu’ Erdoğan’a sunuldu

AK Parti'nin ilk kez yayınlayacağı 'yerel seçim manifestosu'nun yazımı tamamlandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulan manifestonun ana temasını ‘insan ve çevre’ merkezli mesajlar oluşturuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, yerel seçim manifestosunu ve seçim beyannamesini 19 Ocak’ta Ankara’da açıklayacağı öğrenildi.

AK Parti’nin ‘yerel seçim manifestosu’nun ana temasının ‘insan ve çevre’ merkezli temalardan oluştuğu öğrenildi. Yerel yönetimler ve belediyeciliğin tanımlarının yapıldığı manifestoda ‘temiz toplum, temiz çevre ve temiz belediyecilik’ tanımları ve görevleri ‘3T’ formülüyle anlatıldı. ‘3T’ formülü kapsamında yapılacaklar şöyle sıralandı:

Belediye yöneticileri şeffaf olacak. Kuralların dışına çıkmayacak. Manifestoda belirlenen kurallara uyacak. Uymazsa parti genel merkezi tarafından görevden alınacak. Parti genel merkezinde oluşturulacak olan ‘disiplin denetimi’ belli aralıklarla belediyelerin performansını ölçecek. Harcamalar düzenli olarak denetlenecek. Belediyelerin ortaya koyduğu projelerin zamanında yapılıp yapılmadığı denetlenecek.

Temiz toplum, temiz çevre ve temiz belediyecilik’ sloganı ile hazırlanan manifesto, seçim beyannamesinde de detaylandırılacak.

19 OCAK’TA…

AK Parti seçim strateji ekibinin hazırladığı ‘yerel seçim manifestosu’ ve yerel seçim beyannamesi’nin 19 Ocak’ta Ankara Spor Salonu’nda Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan tarafından açıklanacağı belirtildi.

SANAL GENEL MERKEZ

Öte yandan, AK Parti yerel seçimlerde sosyal medyayı ağırlıklı kullanacak. Bunun için merkezi AK Parti Genel Merkezi olmak üzere 81 ilde ‘sanal genel merkez’ kuruldu. Sanal genel merkez sosyal medya hesapları üzerinden hem kampanyaları duyuracak hem de seçmenin talep ve şikayetlerini alacak.

ÇEVRE KİRLENMEYECEK

Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da açıkladığı gibi, AK Parti, çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla yerel seçim kampanyasında sokaklara afiş ve bayrak asmayacak, belirlenen saatler dışında da araçlar dolaşmayacak. Böylelikle çevre ve gürültü kirliliği önlenecek, yaklaşık 10 milyon liralık da tasarruf sağlanacak.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

CHP Melli Gençlik'ten Ramazanda anlamlı etkinlik
Etkinlik

CHP Melli Gençlik'ten Ramazanda anlamlı etkinlik

CHP Kocaaliler Gençlik Kolları, Ramazan ayında vatandaşlarla buluşarak teravih namazı çıkışında ikramlarda bulundu. Etkinlik detayları haberimizde.

Salda Gölü’nde kızıl geyikler görüntülendi! Doğaya uyum süreci başladı
Bölgesel

Salda Gölü’nde kızıl geyikler görüntülendi! Doğaya uyum süreci başladı

Burdur’un Salda Gölü çevresine bırakılan kızıl geyikler beslenirken görüntülendi. DKMP yetkilileri, adaptasyon sürecinin yakından takip edildiğini açıkladı.

Komşuda demire dadandılar, ‘yan ürünleri’ unuttular
3. Sayfa

Komşuda demire dadandılar, ‘yan ürünleri’ unuttular

Isparta’da 3 kişi, bir inşaattan 25 iskele demiri çalarken bekçiler tarafından suçüstü yakalandı. Olay yerinde uyuşturucu da ele geçirilirken, zanlılar tutuklandı. Detaylar için tıklayın!

Bucak'ta iftara dakikalar kala kaza! Motor sürücüsü yaralandı
Bölgesel

Bucak'ta iftara dakikalar kala kaza! Motor sürücüsü yaralandı

Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen motosikletli trafik kazasında motor sürücüsü yaralandı. İşte kaza detayları...

Bucak'ta sel taşkınlarına önlem Bucak Belediye ekipleri sahada
Yerel Yönetim

Bucak'ta sel taşkınlarına önlem Bucak Belediye ekipleri sahada

Bucak Belediyesi, Onaç Mahallesi İncirhan Mevkii’nde su ve sel taşkınlarına karşı menfez çalışmaları yürütüyor. Altyapı güçlendirme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Akaryakıta indirim mi geliyor 3 Mart 2025 güncel akaryakıt fiyatları
İş Dünyası

Akaryakıta indirim mi geliyor 3 Mart 2025 güncel akaryakıt fiyatları

3 Mart 2025 itibarıyla akaryakıt fiyatları güncellendi! Benzine 1,15 TL indirim bekleniyor. İşte İstanbul, Ankara ve İzmir'deki güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!