Antalya / Alanya

Alanya Belediyesi Engelsiz Halk Plajı vatandaşların ilgisini çekiyor

Alanya Belediyesi Engelsiz Halk Plajı, engelli vatandaşları denizle buluşturuyor.

 Alanya Belediyesi Engelsiz Halk Plajı vatandaşların ilgisini çekiyor

Alanya Belediyesi Engelsiz Halk Plajı, engelli vatandaşları denizle buluşturuyor. Plaj, Alanya'da yaşayan engelli bireylerin yanı sıra tatile gelen yerli ve yabancı misafirlerin de büyük ilgisini çekiyor.
Alanya'nın Damlataş'taki dünyaca ünlü Kleopatra Plajı'nda Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Engelsiz Halk Plajı, engelli bireylerin deniz keyfini rahatça çıkarmalarına imkan sağlıyor. Ziyaretçileri denizle buluşturan plaj, Alanya'daki engelli bireylerin yanı sıra tatile gelen yerli ve yabancı vatandaşları da ağırlıyor. Türkiye'nin ilk mavi bayraklı engelsiz halk plajı olma özelliği taşıyan ve temizliği, sosyal imkanları ile örnek gösterilen plajda, ulaşım konusunda da kolaylık sağlanıyor. Özel araçlarla plaja getirilen engelli bireyler, rampalı asansörle denize girebiliyor. Yaz sezonunun gelmesiyle büyük ilgi gören plaja gelen engelli bireyler, kimsenin yardımı olmadan denizin keyfini çıkartabiliyor. Plaj, son olarak Şanlıurfa'dan gelen misafirlerini ağırladı. Özel bireylerden oluşan grup, plajın imkanlarından ücretsiz olarak yararlanarak denize girdi.
Öte yandan yoğun ilgi gören plajda hazır bekleyen cankurtaran ve görevliler, meydana gelebilecek acil bir durum halinde güvenliği sağlarken, engelli ziyaretçiler ile refakat eden yakınları, denizin tadını çıkarıyor. Belediye Başkan Danışmanı Faruk Konukçu, sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet vermeye devam edeceklerini ve buna yönelik adımları hızlandırdıklarını belirterek, son aylarda yüzlerce özel kişinin ziyaret durağı haline gelen plajda, her türlü olanağın tahsis edilerek yerine getirildiğini kaydetti.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Komşuda demire dadandılar, ‘yan ürünleri’ unuttular
3. Sayfa

Komşuda demire dadandılar, ‘yan ürünleri’ unuttular

Isparta’da 3 kişi, bir inşaattan 25 iskele demiri çalarken bekçiler tarafından suçüstü yakalandı. Olay yerinde uyuşturucu da ele geçirilirken, zanlılar tutuklandı. Detaylar için tıklayın!

Bucak'ta iftara dakikalar kala kaza! Motor sürücüsü yaralandı
Bölgesel

Bucak'ta iftara dakikalar kala kaza! Motor sürücüsü yaralandı

Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen motosikletli trafik kazasında motor sürücüsü yaralandı. İşte kaza detayları...

Antalya’da şiddetli dolu yağışı! Balkonları ve bahçeleri su bastı
Bölgesel

Antalya’da şiddetli dolu yağışı! Balkonları ve bahçeleri su bastı

Antalya'nın Dokuma bölgesinde etkili olan kuvvetli dolu yağışı, yüksek katlardaki balkonları bile suyla doldurdu. İşte detaylar!

MAKÜ İlahiyat Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. Ahmet Onay hayatını kaybetti
Bölgesel

MAKÜ İlahiyat Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. Ahmet Onay hayatını kaybetti

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) İlahiyat Fakültesi’nin eski dekanı Prof. Dr. Ahmet Onay vefat etti.

Depoyu ısıtmak isterken aracını yaktı
3. Sayfa

Depoyu ısıtmak isterken aracını yaktı

Bitlis'in Güroymak ilçesine bağlı Budaklı köyünde aşırı soğuklar nedeniyle otomobilinin donan yakıt deposunun ateşle ısıtmaya çalışan sürücü, aracın yanmasına neden oldu.

Malatya’da suç örgütüne büyük darbe
Bölgesel

Malatya’da suç örgütüne büyük darbe

Malatya’da 6 ay süren takip sonucunda büyük birçok suça karışan örgüte darbe vuruldu.