Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği, ileri laparoskopik cerrahi alanında önemli bir başarıya daha imza attı.
Alanya Eğitim Araştırma Hastanesinde görevli Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ali Akkoç ve Doç. Dr. Murat Topçuoğlu liderliğindeki ekip tarafından Alanya'da ilk kez laparoskopik adrenalektomi yöntemi ile böbrek üstü bezi ameliyatı gerçekleştirildi. Alanya’da yaşayan ve sol böbrek üstü bezindeki kitle nedeniyle hekimler tarafından 2015 yılından beri takip edilen 58 yaşındaki Fatma Çınar'ın son yapılan radyolojik değerlendirmede kitle boyutunun yaklaşık 6 cm’ye ulaştığı tespit edildi. Çınar’ın takibini yapan Doç. Dr. Ali Akkoç, hastaya böbrek üstü bezlerinin hormon salgılama fonksiyonları olduğu için endokrinoloji bölümünün görüşü alındıktan sonra kitlenin alınması gerektiğini belirtti. Hastaya gerekli hazırlıklar yapıldıktan ve ameliyat ile ilgili gerekli bilgiler verildikten sonra laparoskopik sol adrenalektomi ameliyatı gerçekleştirildi.
Doç. Dr. Ali Akkoç, operasyonla ilgili, “Böbrek üstü bezleri, 4-5 gram ağırlığında olan ve hormon salgılayan önemli organlardır. Genellikle başka nedenlerle yapılan görüntülemelerde tesadüfen fark edilirler. Hormon salgılayan ve fonksiyonel olan kitleler ise tansiyon yüksekliği, şeker yüksekliği, kilo alımı gibi belirtilere neden oldukları için araştırmalar sırasında ortaya çıkabilirler. Laparoskopik adrenalektomi, adrenal bezlerin cerrahi tedavisinde günümüzde standart bir yöntem olarak kabul ediliyor. Açık cerrahiye göre birçok avantaja sahip olan bu yöntemde büyük bir ameliyat kesisi yerine sadece üç veya dört adet küçük kesi izi kalıyor. Bu sayede hastalar ameliyat sonrası dönemde daha az ağrı hissediyor, hastanede kalış süreleri kısalıyor ve günlük yaşamlarına daha hızlı dönebiliyorlar” dedi.
Doç. Dr. Akkoç, bu ameliyatın Alanya'da ilk kez gerçekleştirilmesinin önemine değinerek, "Laparoskopik adrenalektomi, ileri düzey laparoskopik ürolojik ameliyatlar arasında yer alıyor. Üroloji Kliniği olarak Alanya ve bölgemizde bu tür özellikli sağlık hizmetlerini sunmaya ve hastalarımızın yaşam kalitesini artırmak için ileri tıbbi teknolojileri kullanmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Manavgat’ta kavşak sisteminde motosiklet ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi yaralanırken, motosiklet sürücüsüne plaka takmadığı için 15 bin 713 TL para cezası uygulandı.
Antalya'nın Alanya ilçesinde bir otelin inşaat işinde çalışan iskele ustası Metin S. dengesini kaybettikten sonra 5 metre yükseklikten düşerek ağır yaralandı.
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü Birimini ziyaret etti.
Antalya’nın uluslararası turizm alanındaki konumunu daha da güçlendirmek amacıyla düzenlenen 2025 D-8 Turizm Şehri Strateji Toplantısı, Antalya Valisi Hulusi Şahin’in başkanlığında gerçekleştirildi.
Konyaaltı Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, ‘Festival City’ projesi kapsamında Kuveyt’te düzenlenen ve 8 ülkenin katıldığı uluslararası etkinliklerde Türkiye’yi temsil etti. Konyaaltı Belediye Başkan Yardımcısı İlke Türkdoğan’ın koordine ettiği topluluk, sahne performansıyla izleyicilerden tam not aldı.
Kepez Belediyesi Kent Tiyatrosu’nun (KKT) Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde sahnelediği kara komedi oyunu "Medyum", Antalyalı tiyatro severlerden büyük ilgi görüyor.
Yorumlar (0)