Alanya’nın tescilli lezzeti Gülüklü Çorba, ‘21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası’ kutlamaları kapsamında Ankara Beştepe Millet Bahçesi’nde düzenlenen yemekte kurulan sofraların vazgeçilmez lezzeti oldu.
Cumhurbaşkanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Koordinasyonu’nda Türk mutfağının etkin tanıtımı ve korunması amacıyla ‘21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası’ olarak kutlanmaya başlandı. Etkinlikler çerçevesinde yurtiçi ve yurtdışında gastronomi temalı etkinlikler düzenlenirken Ankara Valiliği başkanlığında Beştepe Millet Bahçesi’nde düzenlenen etkinliklerde Alanya’nın tescilli lezzeti Gülüklü Çorba da sofralardaki yerini aldı.
Gülüklü Çorba, bin kişilik kazanlarda hazırlanıp misafirlere ikram edildi. Alanya Belediyesi tarafından desteklenen Türkiye Aşçılar Federasyonuna bağlı Alanya Gastronomi Yıldızları Derneği şefleri tarafından geleneksel tarifine sadık kalınarak hazırlanan Gülüklü Çorba, büyük beğeni topladı.
Başkan Yücel, Türk ve Alanya mutfağının geleneksel lezzetlerinin korunması adına tüm güçleriyle çalıştıklarını belirterek emek veren herkese teşekkür etti.
Alanya Belediyesi, Alanya’nın coğrafi işaretli lezzeti Gülüklü Çorba’nın, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Türkiye Ulusal Envanteri’ne alınması için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile ortak bir çalışma başlattı.
Alanya Eski Belediye Binası’ndaki Meclis Salonu, öğrencilerin 24 saat kullanabileceği bir ders çalışma alanına dönüştürüldü.
Alanya Eski Belediye Binası’ndaki Meclis Salonu, öğrencilerin 24 saat kullanabileceği bir ders çalışma alanına dönüştürüldü. Detaylar haberimizde..
Alanya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri yaklaşan turizm sezonu öncesi hazırlıklara başladı.
Antalya’nın Alanya ilçesinde tarihi geçmiş ürün sattığı, genel hijyen kurallarına uymadığı tespit edilen işletme hakkında idari yaptırım uygulandı.
Alanya Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü'ne bağlı Belediye Sosyal Tesisleri İskele Çay Bahçesi personeline atık yönetimi konusunda eğitim verildi. Detaylar haberimizde..
Yorumlar (0)