Burdur

Ali Orkun Ercengiz'den Burdur'a trafik müjdesi! 'Somut sonuçlar olmadan paylaşmıyoruz'

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, şehir içi trafik ve otopark sorunlarına çözüm bulmak için önemli açıklamalarda bulundu. Yeni düzenlemelerle birlikte Burdur'da trafik akışı daha rahatlayacak ve park sorunları ortadan kalkacak.

Ali Orkun Ercengiz'den Burdur'a trafik müjdesi! 'Somut sonuçlar olmadan paylaşmıyoruz'

Başkan Ercengiz “Somut sonuçlar ortaya çıkmadan toplumla paylaşmıyoruz.”

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, şehir içi trafik ve otopark düzenlemeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“SOMUT SONUÇLAR ORTAYA ÇIKMADAN TOPLUMLA PAYLAŞMIYORUZ. ANCAK İŞTE SAĞDAN SOLDAN BİR ŞEY DUYAN SİYASİ AKTÖRLER ÖN OLMAK YA DA BİR İŞTE POZİSYON ALABİLMEK İÇİN ALIYOR 2 SATIR SOSYAL MEDYASINDAN PAYLAŞIYOR. SONRA BİZ BUNLARI AÇIKLADIĞIMIZDA BİZ DEMEDİK Mİ? EFENDİM SİZ DEMEDEN ÖNCE ZATEN BİZ BUNLARI ÇOK ÇALIŞTIK. AYRICA SİZ ZATEN BURALARDA VARKEN BUNLARI YAPMADIĞIMIZ İÇİN BUGÜNLERE KALDIĞINDAN ÖTÜRÜ BİZ ÇALIŞTIK. YENİDEN ÇALIŞTIK.”

Geçtiğimiz günlerde uzunca bir çalışma yürüttük. Seçim döneminde yurttaşlarımızı gezerken 2014 yılında göreve geldiğimizde Gazi Caddesi tek yönlü çalışmaktaydı. Adliye Caddesi doğu istikametinde gidiyordu. Öğretmenevinden, yani Atatürk Caddesi başlangıcından Gazi Caddesi sonuna kadar doğu istikametine doğru dönüş şeklindeydi. Sizler de biliyorsunuz o süreci; sağa sola parklarla ilgili itirazlar gelmiş ve bu itirazlar neticesinde de mahkeme kararı ile idari mahkemenin kararıyla bu otoparklanma mahkeme tarafından iptal edilmiş. Bu nedenle de yerel yönetim bizden önceki dönemde zorluğa itilmiş ve sağa sola parkların önüne geçilemediği için sokaklarımız adeta otopark haline dönüşmüştü. 2014 yılının başında Ticaret ve Sanayi Odası'nın yaptırdığı bir anketle esnafın %75'inin çift yönlü trafiği o günlerde istediği bizlere bildirilmişti. Biz bu uygulamaya çift yönlü trafik olarak geri döndük. Zaman ilerledikçe şehrimizdeki araç sayısının artmış olması ve daha öncesindeki yurttaşlarımızın Adliye Caddesi, Namık Kemal Caddesi (eski ismiyle 27 Mayıs), Şehit Akif Altay Caddesi yurttaş güvenliği açısından kaldırımı ve aydınlatmasının yetersiz olması ve bir de dışarıdan gelen konuklarımızın şehir merkezine girdiğinde Pazar caddesine girdiğinde yolunu kaybetmesinden ötürü yoldan bir memnuniyetsizlik vardı. Biz bütün bunları dikkate alarak seçim çalışmalarında yaptırdığımız anketlerde en çok iki şeyin karşımıza çıktığını gördük: Vatandaşın en çok birinci derecede sudan şikayet ettiğini ve ikinci derecede şehir içi trafiği ile ilgili problemler olduğunu anket sonuçlarında görmüş olduk.

Seçim sonrasında yine daha önce Pamukkale Üniversitesi'ndeki hocalarımızla yaptığımız çalışmanın senaryo olarak önümüze konan konuları değerlendirdik ve diğer bir senaryoyu değerlendirmek üzere hocalarla kısa bir çalışma etüt yaptık. Sayın valimizin başkanlığındaki bir toplantıda konuyla ilgili paydaşlarıyla konuyu paylaştık ve bu konu üzerinde il emniyet müdürlüğümüzün yaptığı çalışma neticesinde önümüzdeki günlerde elbette ki otoparklanma ile ilgili yasal düzenlemeleri büyük ölçüde tamamladık. Önümüzdeki ay meclise sunarak bu çalışmalar bittikten sonra Gazi Caddesi ve Adliye Caddesi'ndeki yön çalışmamızı başlatacağız. Ancak daha geniş kapsamlı bir çalışma yaptık bu sefer. Bu yaptığımız çalışma, Pazar yerini Hindistan trafiğinden kurtaracak, adeta bir keşmekeşi, adeta kendiliğinden yaratan ve bundan beslenen kaotik yapıyı ortadan kaldıracak bir formülü bu projenin içerisine dahil ederek, Burdur'da sağa parkları yeniden ücretlendirip düzensiz parklanmanın önüne geçmenin yanı sıra parklanmanın da bir bedeli olduğu noktada belediyemize gelir getirecek bir formülle sizlerin karşısında olacağız.

Şimdi biliyorsunuz biz bu toplantıları yapıyoruz. Somut sonuçlar ortaya çıkmadan toplumla paylaşmıyoruz. Ancak işte sağdan soldan bir şey duyan siyasi aktörler ön olmak ya da bir işte pozisyon alabilmek için alıyor 2 satır sosyal medyasından paylaşıyor. Sonra biz bunları açıkladığımızda biz demedik mi? Efendim siz demeden önce zaten biz bunları çok çalıştık. Ayrıca siz zaten buralarda varken bunları yapmadığımız için bugünlere kaldığından ötürü biz çalıştık. Yeniden çalıştık. Bu nedenle de biz asıl işimiz rasyonel bir şekilde bilimin ışığında Burdur’umuza en çok ne nasıl faydalı olur onun peşindeyiz. Biz Burdur’umuzu bütün sorunlarını zaten 10 yıldır gece gündüz yatarak, kalkarak, hesap ederek çözüm üretmeye çalışıyoruz ve şükürler olsun bugüne kadar çok önemli bir hata yapmadık. Yurttaşın gönlünden düşecek sıkıntımız olmadı ve buna da özen gösteriyoruz.” dedi

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 3
    KIZDIM
  • 3
    BEĞENDİM
  • 2
    BEĞENMEDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ÜZÜLDÜM
  • 1
    ŞAŞIRDIM
  • 1
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Afyonkarahisar'da 20 Eylül elektrik kesintisi! Nerelerde etkili olacak
Kesintiler

Afyonkarahisar'da 20 Eylül elektrik kesintisi! Nerelerde etkili olacak

Afyonkarahisar'da 20 Eylül 2024 Cuma günü elektrik kesintisi var mı? Afyonkarahisar ve ilçelerinde elektrikler kesilecek mi? Afyonkarahisar'da yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..

20 Eylül Muğla elektrik kesintisi! İşte etkilenecek yerler
Kesintiler

20 Eylül Muğla elektrik kesintisi! İşte etkilenecek yerler

Muğla'da 20 Eylül 2024 Cuma Günü elektrik kesintisi var mı? Muğla'da yarın elektrikler kesilecek mi? Muğla'da yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde...

Antalya’da izinsiz eğitim öğretim yapan okullar mühürlendi
3. Sayfa

Antalya’da izinsiz eğitim öğretim yapan okullar mühürlendi

Konyaaltı ilçesinde izinsiz eğitim öğretim faaliyeti yaptığı belirlenen 4 okul idari para cezası uygulanarak kapatıldı. Detaylar haberimizde..

Eğirdir'de Sakin Şehirler toplantısı yapıldı
Yerel Yönetim

Eğirdir'de Sakin Şehirler toplantısı yapıldı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cittasslow Türkiye Koordinatörü Muhittin Böcek, ‘Sakin Şehirler Ağı' olarak bilinen Uluslararası Belediyeler Birliği ‘Cittaslow'a üye ve aday belediye başkanlarıyla Isparta'nın Eğirdir ilçesinde bir araya geldi. Detaylar haberimizde..

Kubbeli Camii’nin temel atma töreni düzenlendi
Etkinlik

Kubbeli Camii’nin temel atma töreni düzenlendi

Kemer'in Arslanbucak Mahallesi’nde Kubbeli Camii’nin temel atma törenine gerçekleştirildi. Detaylar haberimizde..

Antalya'da trafik kazası! Motosiklet sürücüsü yaralandı
3. Sayfa

Antalya'da trafik kazası! Motosiklet sürücüsü yaralandı

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde motosikletle otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada yaralanan motosiklet sürücüsü hastaneye kaldırıldı. Detayla haberimizde..