Antalya

ALTİD Başkanı Sili 2023'de turizmden umutlu

ALTİD Başkanı Burhan Sili, "Dünya genelinde salgın hastalık sorunlarının ortadan kalkması ve barış ortamının olumlu yönde ilerlemesi durumunda 2023’ü en az bu yılın seviyesinde geçireceğimizi umuyoruz" dedi.

ALTİD Başkanı Sili 2023'de turizmden umutlu

Antalya’da bu yıl 4.’sü düzenlenen ve Alanya Turizm Tanıtma Vakfı’nın (ALTAV) temsil ettiği turizm fuarında konuşan ALTİD Başkanı Burhan Sili, "Dünya genelinde salgın hastalık sorunlarının ortadan kalkması ve barış ortamının olumlu yönde ilerlemesi durumunda 2023’ü en az bu yılın seviyesinde geçireceğimizi umuyoruz" dedi.
Fuardaki ilk gün temaslarını değerlendiren Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ile Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, ülke turizmimizin başkenti Antalya’da fuarın ilk gününde tur operatörleriyle yüz yüze oldukça faydalı görüşmeler yaptıklarını belirterek, “İngiltere ve Avrupa kaynak pazarlarımızın temsilcileriyle durum değerlendirmesi ve 2023 planlamalarını masaya yatırdık. Görünen o ki dünya genelinde salgın hastalık sorunlarının ortadan kalkması ve barış ortamının olumlu yönde ilerlemesi durumunda 2023’ü en az bu yılın seviyesinde geçireceğimizi umuyoruz. Barış ortamının olmadığı bir coğrafyada turizmin yapılabilmesi söz konusu olmuyor maalesef. Bu anlamda insanlık adına, bölgemiz adına ülke ekonomimiz adına daha iyi bir yılı dünya barışı içinde geçirmeyi temenni ediyoruz” dedi.

“Güzel sinyaller alıyoruz”

ALTAV ve ALTİD Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu ise fuarın ilk günü tatmin edici bir katılım sağlandığını belirterek, “Uzun yıllardır görmediğimiz acente temsilcisi dostları görme fırsatı bulduğumuz fuarda Alanya’dan da katılım oldu. Yaptığımız temaslarda doluluk oranları anlamında 2019 gibi verimli geçen bir yılı yakaladığımızın izlenimini edindik. Belki yılsonuna kadar daha da iyi seviyelere geleceğiz. Pandeminin hayatımızdan tamamen çekip gitmesi ve yeni eklenecek uçak planlamalarıyla birlikte 2023 yılının daha da iyi geçeceğini umuyoruz. İngiltere başta olmak üzere özellikle Avrupa pazarından güzel sinyaller alıyoruz. Konaklama tesisleri düzeyi ve verilen hizmet kalitesi olarak rakiplerimize nazaran çok iyi durumdayız. Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın da son bulması durumunda ülke turizminin daha da iyi noktalara ulaşacağına inanıyoruz” dedi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Turizmcilerden 2023’e olumlu beklenti
Bölgesel

Turizmcilerden 2023’e olumlu beklenti

Koranavirüs salgının geçmesi ile birlikte sezonu verimli tamamlayan Alanyalı turizmciler, 2023 sezonuna olumlu bakıyor.

Hayatpark'ta 23 Nisan Coşkusu
Etkinlik

Hayatpark'ta 23 Nisan Coşkusu

Konyaaltı Belediyesi’nin HayatPark’ta gerçekleştirdiği “23 Nisan Çocuk Şenliği” kortej yürüyüşüyle başladı. Korteje katılan Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, çocukların bayram coşkusuna ortak oldu.

Kepez Belediyesi’nde 23 Nisan coşkusu
Bölgesel

Kepez Belediyesi’nde 23 Nisan coşkusu

Kepez’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında belediye protokolü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu.

Başkan Menderes Dal koltuğunu çocuk başkana devretti
Bölgesel

Başkan Menderes Dal koltuğunu çocuk başkana devretti

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında coşkuyla kutlanan törenlere katıldı.

Bugün Konyaaltı'nı Çocuklar Yönetti
Etkinlik

Bugün Konyaaltı'nı Çocuklar Yönetti

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Konyaaltı Belediyesi’nde çocuk meclisi toplandı.

Başkan Böcek koltuğunu çocuk başkana devretti
Bölgesel

Başkan Böcek koltuğunu çocuk başkana devretti

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında koltuğunu Fatmagül Özpınar İlkokulu 4. Sınıf Öğrencisi Anıl Kılınçkaya’ya devretti.