Yılmaz, evlenmeden önce anne ve babasından kalan radyo, eski lamba ve kol saatleriyle antikacılığa merak saldı. Evlendikten sonra da, Ali Yılmaz ve eşi Muhsine hanım, köyleri ve farklı illeri gezerek antika eşya toplamaya başladı.
Evini adeta müzeye çevirdi
Adeta bir müze gibi olan çiftin evinde tarım aletleri, müzik aletleri, körük, saat, köstekli saat, çevirmeli telefon ve gramofon gibi eşyalar yer alıyor.
Ali Yılmaz, öncelikle Niğde ve yöresine ait antika eşyaları topladığını, daha sonra başka illerden de antika eşya toplamaya devam ettiğini söyledi.
Başka şehirlerden de antika eşya topluyor
Yılmaz, "Bir süre önce Ankara, Şanlıurfa, Gaziantep ve Osmaniye'de eski eşyalar olduğunu duydum. Malzemenin çoğalması ve eksiklerimi gidermek için onları almaya gittim. Eşyaları temin etmek için diyar diyar dolaşıyorum" diye konuştu.
"Evimizde çalışmayan eşya yok!"
"Eşyalarımı kendi imkanlarımla tamir ediyorum, tamir edemediklerimi de tamircisini bulup ona götürüyorum. Yeni tamirciler bu işleri yapamıyor. İllaki eski esnaf olması lazım. Mesleği bırakmışsa bile gidip rica ediyorum. Zaten bu mesleği 35 yıldır yaptığım için eski esnaflarla da tanışıyoruz. Tüm eşyalarım eksiksiz çalışıyor, çalışmadığında huzursuz oluyorum."
Yılmaz, gençlere tavsiyede bulundu, "Eskisi olmayanın yenisi olmaz derler. Gençler eski eşyaları görüp tanısınlar" dedi.