Aile Rehberi Sistemi geliyor, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı açıkladı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş 'Aile Rehberi Sistemi' adı verilen yeni bir projeyi hayata geçireceklerini belirtti.

"Aile Rehber Sistemi" nedir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Sağlık Bakanlığımızın her bir aileye hizmet sunan aile hekimleri var. Biz sağlık alanındaki uygulamanın bir benzerini sosyal hizmetler alanında devreye almak istiyoruz. Bu sistemle aile içi ihmal, istismar ve aile içi çatışmaları gerçekleşmeden engellemeyi amaçlıyoruz" açıklamasını yaptı.

Sosyal risk haritası çıkarılacak

Bakan Göktaş, "Sosyal risk haritası çalışmamızı başlattık. Bu haritalandırma sistemi, kadına yönelik şiddet, çocuk istismarı, bağımlılık gibi sosyal sorunların bütüncül olarak görülmesine imkan sağlayacak. Sosyal risk haritası ile mahalle mahalle, ilçe ilçe, hane hane; kaç engelli, kaç yaşlı, kaç suça sürüklenmiş çocuk, kaç şiddet mağduru veya şiddet riski altında olan kadın var, bunların hepsi haritalanabilecek" dedi.

aile içi şiddetaile içi kavgaAile içi şiddetle mücadeleAile ve Sosyal Hizmetler BakanlığıTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.