Alanya'da İlk: Tıkalı Damar Tıraşlama Yöntemi ile Açıldı!

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, 71 yaşındaki adamın kireçlenerek tıkanan damarı, ilk kez uygulanan “Rotasyonel Aterektomi” isimli damar tıraşlama yöntemi kullanılarak açıldı.

 Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, 71 yaşındaki adamın kireçlenerek tıkanan damarı, ilk kez uygulanan “Rotasyonel Aterektomi” isimli damar tıraşlama yöntemi kullanılarak açıldı. Eski sağlığına kavuşan hasta, emeği geçen tüm hekimlere ve sağlık çalışanlarına teşekkür etti.
Alanya’da yaşayan 71 yaşındaki Hamdi Yılmaz, göğsündeki şiddetli ağrı nedeniyle Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ALKÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Cemal Köseoğlu'na başvurdu. Yapılan detaylı muayene ve testler sonucunda anjiografisi yapıldı ve sağ koroner kalp damarında kritik darlıklar tespit edildi.
Doç. Dr. Köseoğlu, meslektaşları Doç. Dr. Ali Çoner, Doç. Dr. Can Ramazan Öncel, Uzm. Dr. Hakan Şengül ile hastanın durumu hakkında değerlendirmede bulundu. Hasta Yılmaz’ın da onayı alınarak aynı seansta kişiye balon anjioplasti ve stent işlemi planlandı. Müdahale esnasında damar içerisinde balon kateterinin kritik darlık bölgesinde ileri derece kireçlenme nedeniyle darlık bölgesinden geçmediği görüldü. Bunun üzerine Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji hekimleri Alanya’da ilk defa uygulanan ve ‘Rotasyonel Aterektomi’ denilen damar tıraşlama yöntemini başarıyla gerçekleştirdi. Tıkanan damarı tıraşlama yöntemi ile açılan hastanın sağ koroner damarına balon ve stent işlemi uygulandı.

“Özellikle ciddi sertleşmiş ve kireçlenmiş kalp damarları için anjiografi sırasında bu işlem yapılabilir”
Yapılan operasyon hakkında bilgi veren Doç. Dr. Can Ramazan Öncel, “Damar tıraşlama işlemi atar damarda yapılırsa bu işleme aterektomi denir. Bu cihazlar matkap ucu gibi dönerek çalıştığı için bu işleme rotasyonel aterektomi denilmektedir. Özellikle ciddi sertleşmiş ve kireçlenmiş kalp damarları için anjiografi sırasında bu işlem yapılabilir. Kalp damarındaki kireçlenmiş plakların aterektomi ile temizlenip uygun damar yapısı haline getirilir ve o bölgeye balon ve stent yerleştirilebilir. Ciddi tıkanıklıklarda ve normal anjioda yeteri kadar açılamayan darlıklarda bu yöntemi kardiyoloji bölümü olarak başarıyla uygulamaktayız. Bu işlem sırasında tıkalı damarın daha ucuna pıhtı kaçma riski olduğundan bu konuda tecrübeli kalp doktorları tarafından işlem uygulanmalıdır. Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak bu tarz hastalarımız gönül rahatlığıyla bizlere başvuruda bulunabilirler” diye konuştu.

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

araştırma hastanesiALKÜeğitimson dakikaTürkiyeAntalya

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.