Antalya' da Terör Suçlarına Yönelik 32 Operasyon Yapıldı 16 Bin 896 Yabancı Uyruklu Şahıs Sorgulandı 89 kişi sınır dışı edildi

Antalya Valisi Hulisi Şahin, Eylül ayında il genelinde terör suçlarına yönelik toplam 32 operasyon yapıldığını belirterek, “Yakalanan 39 şüpheliden, 4’ü tutuklanmış

*Terör Suçlarına Yönelik 32 Operasyon Yapıldı*
Vali Şahin, il genelinde terör suçlarına yönelik toplam 32 operasyon yapıldığını belirterek, “Yakalanan 39 şüpheliden, 4’ü tutuklanmış, 4’ü hakkında adli kontrol kararı verilmiş, 30 şüpheli de serbest bırakılmıştır. Serbest bırakılan 3 şüpheli gerekli işlemler için İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edilmiştir.” dedi.
*16 Bin 896 Yabancı Uyruklu Şahıs Sorgulandı*
Antalya’da Eylül ayı içerisinde yapılan 8 ayrı göçmen kaçakçılığı operasyonunda, adli makamlara sevk edilen 10 şüpheli organizatör şahıstan 5’inin tutuklandığını, 2 şahıs hakkında adli kontrol kararı verildiğini, 3 şahsın da serbest kaldığını açıklayan Vali Şahin, “İlimiz genelinde suça karışıp yakalanan 217 şahıs hakkında ise gerekli işlemler yapılmıştır. Mobil Göç Noktalarında 864, merkez ve dış ilçe birimlerimizce 16 bin 032 yabancı uyruklu şahsın ülkemizde yasal kalışı yönünden sorgulamaları yapılmıştır.
Bu sorgulamalar neticesinde toplamda 141 Suriye uyruklu ve 6 Afganistan uyruklu şahsa ikametine kayıtlı olduğu illere dönmeleri amacıyla tebligat yapılmış, kayıtsız 89 Suriye uyruklu şahıs geçici barınma merkezlerine sevk edilmiş, 89 farklı uyruklarda yabancı uyruklu şahıs ise sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine teslim edilmiştir.” dedi.

Antalya Valisi Hulusi ŞAHİNTerör Örgütüyabancı uyrukluTerör suçuantalya son dakikaTürkiyeAntalya

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.