Antalya geleceği Kepez'de Çarpık Kentleşme olmayacak

Antalya Kepez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, arsa tapusu verilen gecekonduların tahliyesinden sonra yolların inşasını başlattı.

KEPEZ’DE ÇARPIK KENTLEŞMEYE SON
Kepez Belediyesi, Şelale Mahallesi’nde plansız yapılaşmanın olduğu 7207 Sokak’ın çevresini; yeni yol yapımı, yeşil alan, otopark ve yağmur suyu drenaj çalışmalarıyla planlı bir şehir kimliğine kavuşturuyor.
Kepez Belediyesi, Şelale Mahallesi’nde mülkiyet sorunlarını çözdüğü sokakları planlı şehircilik hizmetleriyle buluşturuyor. Mahallede, plansız bir yapılaşmanın olduğu 7207 Sokak ve çevresinde hummalı bir dönüşüm yaşanıyor.
Dönüşüm hamlesi, bölgedeki gecekondu yapılarının imar ve mülkiyet sorunları çözüldükten sonra başlatıldı.
Bu kapsamda 7207, 7213, 7214, 7216 ve 7217 sokaklarda yol yapım çalışması gerçekleştiriliyor. Bölgeye 700 metre uzunluğunda yeni yol kazandırılıyor.
7 YOL İÇİN 800 KAMYON DOLGU
Kepez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, arsa tapusu verilen gecekonduların tahliyesinden sonra yolların inşasını başlattı. Sokakların, kazı ve doldurma işlemleriyle ilgili toprak işlerinin yapımı devam ediyor. Kamyonlarla getirilen hafriyat, buldozer ve greyderle zemine serilerek, yol tabanı oluşturuluyor.
Fen İşleri Müdürlüğü, 5 sokağın tabanını oluşturabilmek için bugüne kadar yaklaşık 800 kamyona eşit 10 bin 400 metreküp dolgu yaptı. Daha sonra eğim verilerek yolun ince tesviyesi yapılacak. Tesviye yüzeyinin üzerine kum, çakıl, taş kırığından oluşan malzeme serilerek yollar asfaltlanmaya hazır hale getirilecek.


YENİ YOLLAR PLANLI ŞEHİRLEŞMEYİ GETİRİYOR
Yeni yolların inşası, bölgedeki imar planında yer alan yeşil alanlar ile açık otoparkın yapımını sağlarken, telekomünikasyon, içme suyu, kanalizasyon gibi altyapı da daha sağlıklı hale getirmiş olacak. İki sokağın ulaşıma açılması, aynı zamanda konut parsellerindeki gecekonduların yerine planlı yapıların inşa edilmesinin de önünü açacak.
Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü işbirliğiyle bölgede yağmur suyu drenaj kanalı çalışması yapacaklarını bildirdiler.
10 BİN METREKARE YEŞİL ALAN
Bölgedeki yol yapım ve diğer altyapı çalışmalarının bu yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor. Yeni yolların açıldığı bölgede yer alan 10 bin metrekare (m2) yeşil alan ile 1000 m2 de açık otopark yerinin ise yatırım planlaması kapsamında önümüzdeki aylarda yapılacağı ifade edildi.
ANTALYA’NIN GELECEĞİ KEPEZ
Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, 7 sokağın yapımının bölgenin planlı şekilde şehirleşmesine katkı sağlayacağını belirtti. Antalya’nın geleceğinin Kepez ilçesi olduğunun altını çizen Başkan Mesut Kocagöz, açıklamasında şunları kaydetti: “Mahallerimizin temel belediyecilikle ilgili sorunlarını çözmek ve vatandaşlarımız için konforlu, sağlıklı ve güvenli yaşam alanları oluşturmak amacıyla dönüşüm hamlesini başlatmıştık.
Gecekondu yapılaşmasının olduğu bölgeleri de mülkiyet sorunlarını çözerek ve imar yollarını açarak planlı şekilde dönüşümünü sağlıyoruz. Yeni yollar beraberinde kalıcı hizmetleri de getiriyor. Şelale Mahallemizde 7 sokağı açarak yeşil alanlar, altyapı yatırımları ile planlı konutların yapımının da önünü açmış olduk.
Çarpık kentleşmenin olduğu bölgeleri, planlı bir şehir altyapısına dönüşümünü sağlayarak, hemşehrilerimizi sağlıklı, güvenli ve konforlu yaşam alanlarıyla buluşturmaya, Kepez’i Antalya’nın geleceğine hazırlamaya devam edeceğiz” dedi.

Kepez Belediye Başkanı Mesut kocagözKepez Son Dakikaantalya son dakikaTürkiyeAntalyaKepez

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.