Antalya Kumluca'da Dere ve Kanal Temizliği

Antalya Kumluca İlçesinde Kışa hazırlık özellikle sonbahar yağışlarının yaklaşmasıyla birlikte, dere yataklarında biriken atıklar ve doğal engeller temizlenerek su akışının kesintisiz sağlanması hedefleniyor.

KUMLUCADA KANAL VE DERE TEMİZLİĞİ YAPILIYOR

Kumluca Belediyesi, çevreyi koruma ve olası sel risklerini önleme amacıyla dere temizlik çalışmalarına hız verdi. İlçede özellikle sonbahar yağışlarının yaklaşmasıyla birlikte, dere yataklarında biriken atıklar ve doğal engeller temizlenerek su akışının kesintisiz sağlanması hedefleniyor.
Kumluca Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak, sel riskini en aza indirmek ve çevremizi temiz tutmak adına dere temizlik çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Ekiplerimiz, Kumluca genelinde bulunan tüm derelerde temizlik faaliyetlerine başlamış durumda. Bu çalışmalarımızın hem tarım arazileri hem de şehir merkezindeki su baskınlarına karşı büyük bir önlem olduğunu düşünüyoruz.” dedi.
Belediye ekipleri, ağır iş makineleri ve temizlik personeli ile koordineli şekilde çalışarak derelerdeki birikmiş çamur, çöpler ve diğer atıkları temizlemeye devam ediyor. Çalışmaların belirli aralıklarla yıl boyunca süreceği belirtilirken, vatandaşlardan da derelere çöp atmama ve doğayı koruma konusunda duyarlı olmaları çağrısında bulunuldu.
Bu temizlik faaliyetlerinin, çevre düzeninin korunması ve ilçenin genel yaşam kalitesinin yükseltilmesi adına büyük bir adım olduğunu vurgulayan yetkililer, Kumluca halkına da bu konuda destek olmaları için teşekkür etti.
Dere temizliği çalışmalarının, Kumluca'nın hem doğal güzelliklerini koruma hem de olası afetlere karşı önlem alma adına önemli bir rol oynadığı ifade edildi.

Antalya Son DakikaKumluca BelediyesiDere temizliğiKışTürkiyeAntalyaKumluca

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.