Cumhuriyet Halk Partisi CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut süt fiyatının sabit tutulması ve et kesim fiyatlarına 2 lira zam gelmesi üzerine yaptığı açıklamada Türk çiftçisinin genel durumuna değinerek Süt fiyatının en az 3 TL olması lazım.
Yemin çuvalı 55 lirayken 2.30du yem oldu 120 lira hala 2.30 dedi. Türkiye tarım konusunda oldukça zor bir dönemden geçiyor. Çitçiler birçok konuda mağdur durumda. Özellikle yurt dışından gelen ürünler ve girdi maliyetli çiftçinin belini bükmüş durumda. Son olarak süt fiyatlarının sabit tutulması ve et kesimine 2 lira zam gelmesi üzerine CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut yazılı bir açıklama yaparak çiftçinin genel haline değindi. Sorunları çözümü konusuna da değinen Başkan Akbulut çiftçinin üzerindeki yükün hafifletilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Akbulut süt üreticisinin maliyetlerine dikkat çekerek süt fiyatının 3 TL olması gerektiğini dile getirdi.
KÖYLERDE SÜT ÜRETİCİLERİ ÇOK DERTLİ
Çitçinin haline dikkat çeken Başkan Akbulut Çiftçimiz hükümetin gözünde engin yıkılmaz bir dağ olarak betimleniyor. Derdi olan sırtını ona yaslıyor. Tüm yükler onun yamaçlarında. Ama başındaki dumanı görmezden geliyorlar. Çiftçi bu yem fiyatları bu yakıt fiyatları bu işçilik fiyatlarıyla en fazla 3 4 sene daha dayanır o da borçların içinde. Son yapılan güncellemelerle süt fiyatları sabit tutuldu. Üstüne et kesimine 2 lira zam yapıldı. Süt üreticisinin içerisinde bulunduğu dar boğazda gerekli yardım sağlanmazken yurt dışından yem saman tahıl canlı ürün getirilmeye devam ediliyor. Köylerde süt üreticileri çok dertli. Süt fiyatının en az 3 TL olması lazım. Yemin çuvalı 55 lirayken 2.30du yem oldu 120 lira hala 2.30. Enflasyon korkusundan 3 TL yapamıyor et kesim fiyatını arttırıyorsun yani sağmal hayvanlarınızı kesin mi demek istiyorsunuz Bırakın biraz çiftçi kazansın dedi.
YAKITTAKİ VE ARAÇLARDAKİ VERGİLER KALDIRILMALI
Çiftçiye destek sağlanması gerektiğine vurgu yapan Akbulut Herkes silkelenip kendine gelmeli ve daha geç olmadan çiftçiye gerekli destek sağlanmalı. Bu kapsamda faizsiz krediler sunulmalı yakıttaki ve araçlardaki vergiler kaldırılmalı. Yerli malı teşvik edecek planlamalar ile çitçinin elindeki malın satışı sağlanmalı. Yem ve saman gibi besi maddelerinin ithalatı kesilerek yerli üreticiye gerekirse alan tahsis edilerek bu ürünlerin üretimi en az 3 katına çıkarılmalı. Çiftçiye yapacağınız her destek ülkeye yayılacaktır. İşçisi memuru ucuz ürün tüketmenin hazzını tekrar yaşamalı ifadelerini kullandı.