Başkan Yusuf Keyik’ten ‘Burdur Şehir Trafiği Düzenlemesi’ hakkında hatırlatma

Yönetim Kurulu Başkan Yusuf Keyik; son günlerde gündeme gelen ‘Burdur Şehir Trafiği Düzenlemesi’ hakkında hatırlatma ve açıklamada bulundu.

Yönetim Kurulu Başkan Yusuf Keyik; son günlerde gündeme gelen ‘Burdur Şehir Trafiği Düzenlemesi’ hakkında hatırlatma ve açıklamada bulundu.
Başkan Yusuf Keyik “Burdur Ticaret ve Sanayi Odası olarak sosyal sorumluluk anlayışı içinde düşünce ve önerilerimizi; gerek ilgili kurum ve kuruluşlarla ve gerekse basın ile paylaşmak sureti ile kamuoyunu bilgilendirmeye çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz.

Mayıs 2015’de çarşı esnafından gelen; ‘Para kazanamıyoruz, böyle giderse işyerlerini kapatacağız’ vb. şikayetler karşısında duyarsız kalmayarak, Gazi Caddesi – Adliye Caddesi – Kışla Caddesi ve Oluklaraltı Caddesi esnaflarına yönelik ayrı ayrı anket çalışması yapmak sureti ile esnaflarımızın cadde- cadde beklentilerini ve şikayetlerini aldık.

Anket sonuçlarını, anket yaptığımız esnaflarla paylaşmak üzere ilgili caddelerdeki ( Gazi Caddesinden 74, Adliye Caddesinden 41, Kışla Caddesinden 22, Oluklaraltı Caddesinden 16 olmak üzere toplamda 153 esnaf) esnaflarımızı yazılı davetiyeyle 22.07.2015 Tarih Saat 19:00’da (o tarihte var olan) Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Restoranına yemekli olarak davet ettik. Üzülerek belirtmem gerekir ki; ankete katılmakta gösterdikleri duyarlılığı, anket sonuçlarının değerlendirme toplantısında gösteremediler. Bu vesile O günkü duyarlı esnafımıza tekrar teşekkür ederim.

Burdur Belediye Meclisi son yaptığı Meclis Toplantısında Odamızın 2015 Senesinde yaptırdığı anket neticesinde; esnafın çift yönlü trafiği talep etmesi sebebi ile halihazırdaki trafik düzenlemesini yaptıklarını belirtmiştir.
Mayıs 2015 tarihinde yaptığımız anket sorularından biri Burdur Şehir Trafiği idi. Yani Gazi Caddesinin ağırlıklı olarak konuşulduğu trafik sorunu. Ne yazık ki ankete cevap verenler; sorunu genel olarak değerlendirmek yerine Gazi Caddesinin çift yön olmasının trafik ve insan akışını hızlandıracağı, cadde üzerinde bulunan esnafın daha fazla ticaret yapmasına vesile olacağı kanaati ile çift yön olması yönünde bir duruş sergilemişlerdir. Haklı olarak o günkü Belediye Meclisi esnafın beklentilerini dikkate alarak Gazi Caddesi trafiğini çift yönlü olarak uygulamaya koymuştur.

Ancak; Burdur Ticaret ve Sanayi Odası olarak hiçbir platformda Gazi Caddesinin çift yönlü trafiğe açılmasını talep etmedik. Oda olarak görüşümüz; Çatalpınar Mevkii – Köbrübaşı Mevkii - Cumhuriyet Meydanından Fakir Baykurt kavşağına kadar uzanan yolun gidiş istikametinde olmasını ısrarla savunduk, hala daha aynı düşüncedeyiz. Bunu 2015 öncesinde de söyledik. 2015 yılında da söyledik... Bunu, son 23.09.2020 Tarihinde Valilik Toplantı salonunda yapılan trafik güzergâh belirleme toplantısında da ifade ettik.

‘Şehri görür, yemek yer, alışveriş yaparız’ diye düşünerek şehir dışından gelen yerli ve yabancı vatandaşlar arabaları ile Müzeye kadar gelip, sağa dönüp müze altından devam ettiklerinde soluğu Fakir Baykurt kavşağında almaktadır. Gelenler beklentiye cevap bulamayınca tekrar geri dönmüyor, şehirden çıkıp gitmektedir. Bununla ilgili Belediyemiz ne kadar şikâyet aldı bilmiyorum ama Burdur Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz çok sayıda şikayetler aldığımızı ifade etmek isterim.

Bunu neden söyledim: Son Belediye Meclis Toplantısında eski trafik güzergahına dönüleceği belirtilmektedir. Eski güzergahın yeniden hayata geçirilmesini her ne kadar konunun uzmanı bilim insanları söylese de bu durum ilin gerçekleri ile bağdaşmamaktadır” ifadelerini kullandı.

ÖNERİLER
Başkan Yusuf Keyik:
“Burdur Ticaret ve Sanayi Odası olarak trafik teklifimizi yeniliyoruz ve güzergahlar ile ilgili haritamızı da kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Trafik Güzergahı

- Burdur Şehir Trafiği; Çatalpınar Kavşağından başlayıp kesintisiz Fakir Baykurt Kavşağına kadar gitmelidir.
- Dönüş ile ilgili gerek ekte sunduğumuz trafik güzergahı dikkate alınabilir veya başka alternatif güzergâh belirlenebilir.

Diğer Hususlar

- Yol güzergâhlarında tek yön park uygulaması yapılmalı. Park ücretleri; ilk 15 dakika ücretsiz, 15-30 dakika 10 TL, 30 dk- 1 saat arası 30 TL, 1 - 2 saat arası 75 TL ve 2 saat ve üzeri, saat başı 100 TL olarak uygulanmalıdır ki insanlarımızın oto parkları kullanmaları teşvik edilsin.
- Yaya geçiş çizgileri 100-150 mt. aralıklarla çizilmelidir. Rampalarda bu metraj araç trafiğini sıkıntıya sokmayacak şekilde ayrıca dikkate alınmalıdır.
- Yaya geçiş çizgilerinin çokluğu araç trafiğini karmaşaya sokmaktadır. Yaya geçişini engelleyici bariyerler kullanılmalıdır. Sadece yaya geçidinin olduğu yerlerde bariyer olmamalıdır” dedi.
Yönetim Kurulu Başkanımız Yusuf KEYİK; “Yukarıda belirttiğim hususları başta Burdur Belediye Meclisi, İl Trafik Komisyonu ve kamu oyunun bilgisine arz eder, alınacak kararlar da ilin tanıtımı ve ticaretinin de göz önünde tutulmasının faydalı olacağını hatırlatmak isterim” diyerek sözlerini bitirdi.

haberlerBurdur haberleriYusuf Keyikşehir trafiğişehir düzenlemesiTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.