Başpehlivanların madalya sıralaması dikkat çekiyor! İşte en çok birincilik kazanan isimler

2024'te düzenlenen 42 güreş turnuvasında Yusuf Can Zeybek ve Ali Gürbüz 5'er birincilikle öne çıktı. En çok kürsü yapan isim Yusuf Can Zeybek oldu.

11 Ağustos 2024 itibarıyla yapılan değerlendirmelerde, güreş turnuvalarında başpehlivanların madalya sıralamaları dikkat çekiyor. Şu ana kadar düzenlenen 42 turnuvada 77 başpehlivan dualı çayıra çıkarken, bu pehlivanlardan 53'ü en az bir kez kürsüye çıkmayı başardı.

Turnuvalar sonunda 24 başpehlivan, birincilik sevinci yaşadı. En çok birincilik kazanan isimler ise 5’er birincilikle Yusuf Can Zeybek ve Ali Gürbüz oldu. Yusuf Can Zeybek, aynı zamanda 12 kürsü başarısıyla en çok kürsü gören isim olarak öne çıktı.

En çok ikincilik kazanan isimler arasında Mustafa Taş, Mustafa Batu, Cengizhan Şimşek ve Süleyman Aykırı yer alırken, her biri 3 ikincilik elde etti. Üçüncülük sıralamasında ise Yusuf Can Zeybek, 6 kez üçüncü olarak bu alanda da en çok başarı gösteren isim oldu.

24 başpehlivan Birincilik sevinci yaşamış. En çok Birincilik kazanan isimler Yusuf Can Zeybek ve Ali Gürbüz olmuşlar (5). En çok kürsü yapan isim Yusuf Can Zeybek olmuş (12). En çok İkincilik kazanan isimler Mustafa Taş, Mustafa Batu, Cengizhan Şimşek ve Süleyman Aykırı olmuşlar (3). En çok Üçüncülük kazanan isim Yusuf Can Zeybek olmuş (6).

başpehlivanmadalyaTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.