Bedelli askerliğin bedeli ağırlaştı! Bedelli askerlik fiyatı belli oldu

Temmuz 2024'te memur maaş katsayısına göre belirlenen bedelli askerlik ücreti, belli oldu. Resmi duyuru Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılacak. Detaylar burada...

Temmuz 2024'te memur maaş katsayısına göre belirlenen bedelli askerlik ücreti, 217 bin 870 TL olarak açıklandı. Resmi duyuru, Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılacak. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Haziran ayı enflasyon oranlarına göre, yıllık enflasyonun yüzde 71,60 olduğu belirtildi.

Memur Maaş Artışları Bedelli Askerlik Ücretini Etkiliyor

Memur maaşlarındaki artışlarla birlikte bedelli askerlik ücreti de yeniden hesaplandı. Yılda iki kez yapılan zamlar ile bedelli askerlik ücreti, Temmuz 2024 itibarıyla memur maaş katsayısına göre 217 bin 870 TL olarak belirlendi. Resmi ücret ise Milli Savunma Bakanlığı'nın yapacağı açıklama ile kesinleşecek.

Bedelli Askerlik Ücreti Yıllar İçinde Nasıl Değişti?

2019 yılında yürürlüğe giren kanun ile bedelli askerlik ücreti memur maaş katsayısına göre belirleniyor ve her altı ayda bir güncelleniyor. 2019 Haziran ayında 31 bin 343 TL olan bedelli askerlik ücreti, yıllar içinde kademeli olarak arttı. 2024'ün ilk yarısında 182 bin 608 TL olan ücret, Temmuz ayında 217 bin 870 TL'ye yükseldi.

Ödeme ve Askerlik Süreci

Bedelli askerlik ödemeleri, peşin olarak belirlenen bankalara veya defterdarlıklara T.C. Kimlik Numarası beyan edilerek yapılabiliyor. Askerlik sırasında ihtiyaç duyulacak malzemeler arasında iç çamaşır, siyah terlik, havlu, banyo çamaşırı, traş bıçağı ve köpüğü, diş macunu ve fırçası gibi eşyalar bulunuyor.

bedelli askerlikzamTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.