Bucak Belediyesi duyurdu! İşte Cumartesi Pazarı tahliye sebebi

Bucak Belediyesi, Cumartesi Pazarı'nın bulunduğu taşınmazla ilgili tahliye kararı aldı. Vatandaşların mağdur olmaması için yeni pazar yeri çalışmaları hızla başlatıldı.

Bucak Belediyesi, Cumartesi Pazarı’nın Bulunduğu Arazide Tahliye Kararı Aldı

Bucak Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Cumartesi Pazarı'nın bulunduğu 1934 Ada 21 Parsel üzerindeki taşınmazın tapu malikleriyle ilgili hukuki belirsizliklerin mahkeme kararıyla netlik kazanmasının ardından taşınmazın tahliyesi gündeme geldi. Belediyeye noter aracılığıyla gönderilen ihtarnamede, tapu sahipleri, taşınmazın tahliye edilmesi gerektiğini bildirdi.

Tahliye Süreci ve Pazar Yerinin Geleceği

Bucak Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, " Cumartesi Pazarının bulunduğu 1934 Ada 21 Parsel'in önceki tapu maliklerinin tespiti mümkün olamadığından, söz konusu taşınmaz geçmiş dönemlerdeki Belediye Başkanı tarafından 04.07.2016 tarihinde Cumartesi Pazarı olarak hizmete açılmıştır. Ancak tapu maliklerinin kim olduğuna dair tereddütlerin mahkeme kararı ile tespitinden sonra taşınmazın tapu malikleri tarafından noter kanalıyla belediyemize gönderilen 04.10.2024 tarihli ihtarname ile taşınmazın tahliye edilmesi gerektiği hususu bildirilmiştir. Bu gelişme üzerine, vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması amacıyla yeni Pazar yerimizin en kısa sürede hizmete açılmasına yönelik gerekli idari ve teknik çalışmalar ivedilikle başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. " ifadelerine yer verildi.

Cumartesi PazarıBucak BelediyesiTürkiyeBurdurBucak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.