Bucak'tan yurt dışına ihraç oluyor

Burdur'un Bucak ilçesinde Çamlık Köyü'nde turfandaki meyvelerin hasadı ve yurt dışına ihraç edilen karanfillerin toplanmaya başlanması kutlandı.

Burdur'un Bucak ilçesinde Çamlık Köyü'nde turfandaki meyvelerin hasadı ve yurt dışına ihraç edilen karanfillerin toplanmaya başlanması kutlandı.

Kaymakam Gale: "Çiftçimiz Zenginleşiyor, Ülkemiz Zenginleşiyor!"

Bucak İlçe Kaymakamı Bayram Gale, törende yaptığı konuşmada karanfil üreticiliğinin Bucak için önemli bir gelir kaynağı olduğunu ve bu konuda yaygınlaştırma çalışmaları yapıldığını söyledi. Gale, Çamlık Köyü'nün Antalya'ya yakınlığı ve ikliminin elverişli olması nedeniyle ihracat açısından avantajlı bir konumda olduğunu da belirtti. Gale, "Burası Antalya'ya yakın bir bölge dolayısıyla ihracat açısından hiçbir sıkıntısı yok. Rakımımız 500 ile 300 metre arasında. Sahil ikliminde bulunan Çamlık Köyü'nde iklimin avantajlarını kullanıyoruz. Bu önemli bir gelir kaynağı sadece sebzecilik çiçekçilik olarak da düşünmemek lazım. Zeytin üretimi de artıyor. Melli İnciri de coğrafi tescili almış bir ürünümüz. Ürün çeşitliliği tek bir kalem üzerinden değil değişik ürünler üzerinden gelişiyoruz. Çiftçimiz her geçen gün daha değişik ürünler ve kaliteli ürünler üretiyor. Geliri artıyor. Dolayısıyla çiftçimiz zenginleşiyor, ülkemiz zenginleşiyor." dedi.

Muhtar Özdemir: "Çamlık Markası Oluyor!"

Çamlık Köyü Muhtarı Yakup Özdemir de yaptığı açıklamada köyde 12 dönüm karanfil kesme çiçekçilik üretim alanları olduğunu ve yaklaşık 2 milyon karanfilin Hollanda, İngiltere ve Almanya'ya ihraç edildiğini söyledi. Özdemir, "Bizim asıl ana mesleğimiz artık bir çamlık markası haline gelmiş domatesimiz patatesimiz patlıcanımız biberimiz fasulyemiz çeşit çeşit acurlarımız. Şuanda turfanda sezonu malum o da çıktı. Yaklaşık yıllık bin ton civarında bir domates üretimimiz var. Domatesi başta Bucak, Burdur, Isparta ve Türkiye'nin çeşitli illerine ihraç ediyoruz. Fakat sulama sistemi eksikliğinden dolayı üretimimizi arttıramıyoruz. Bin üç yüz metre kare arazimiz var fakat sadece bin iki yüz metre kare kapalı sulama sistemine sahibiz. Devlet büyüklerinden sulama ek takviye gölet yapılarak bize destek verilmesini rica ediyoruz." şeklinde konuştu.

Törene katılan vatandaşlardan biri de Çamlık'ta 17 yıldır yapılan kesme çiçek karanfil üretiminin İngiltere ve Hollanda'ya ihracat edildiğini ve bu üretimin daha da yaygınlaştırılmasını istediklerini dile getirdi. Vatandaş, "İşçilik sıkıntısı aşılırsa burada karanfilin daha büyük alanlarda yayılması sağlanabilir. Su ve işçilik sorunu aşılırsa üretim olarak kalite olarak Çamlık köyünün karanfilleri diğer Isparta ve Antalya'ya göre çok kaliteli gelişmektedir. Tek sıkıntımız yazın ara bölge de olduğu için Ağustos aylarında yağışlarında az olması nedeniyle su sorunu. Devlet su işleri yada köy hizmetlerin çalışmalarıyla bu üretimler burada çok daha aktif hale gelir ve köyümüz gelişir." dedi.

 

 

 

Çamlık köyüihraçkaranfilyurt dışına ihraçmeyve hasadıTürkiyeBurdurBucak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.