Burdur'da şaşırtan olay! Sınav için hazırlanan düzenek polisin gözünden kaçmadı

Burdur'da ehliyet sınavında gizli kamera ve kulaklıkla kopya çekmeye çalışan R.K., emniyet ekiplerinin dikkatli üst araması sonucu yakalandı. Olayla ilgili adli işlem başlatıldı.

Burdur'da 18 Eylül 2024 tarihinde yaşanan olay, dikkatli emniyet ekiplerinin çabalarıyla ortaya çıkarıldı. Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen ehliyet sınavına katılan R.K. isimli şahıs, sınavda kopya çekebilmek için oldukça özel bir düzenek kurdu. Ancak sınava giriş sırasında yapılan üst araması, bu planı boşa çıkardı.

Emniyet ekipleri tarafından yapılan üst aramasında, R.K.’nin kıyafetinin içine yerleştirdiği korseye gizlenmiş kamera düzeneği gözden kaçmadı. Ayrıca detaylı incelemeler sonucunda, şahsın kulağına gizlenmiş bir ses aktarıcı kulaklık da ele geçirildi. Sınav boyunca dışarıdan yardım alarak soruları çözmeyi hedefleyen şüpheli şahıs, emeline ulaşamamış oldu.

Tespit Edilen Malzemeler

Polisin yaptığı arama sonucunda, gizli kamera, kulaklık ve 2 adet SIM kart ele geçirildi. Bu şaşırtıcı düzenekle yakalanan şüpheli hakkında 6114 Sayılı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Hizmetleri Hakkında Kanun çerçevesinde adli işlem başlatıldı.

olayTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.