Burdur'da yoğun trafik denetimi! 71 araca ceza kesildi

Burdur İl Emniyet Müdürlüğü, 25-28 Ağustos 2024 tarihleri arasında şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan araçlara yönelik yoğun trafik denetimleri gerçekleştirdi.

Burdur İl Emniyet Müdürlüğü, 25-28 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirdiği yoğun trafik denetimlerinde şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan araçları mercek altına aldı. Trafik güvenliğini artırmak amacıyla yapılan bu denetimlerde, toplamda 152 araç ve sürücüsü kontrol edildi.

Hız Sınırlarını Aşanlara Ağır Cezalar

Denetimlerde, özellikle hız sınırlarını aşan sürücülere yönelik sıkı yaptırımlar uygulandı. Karayolları Trafik Kanunu kapsamında belirlenen hız limitlerine uymayan sürücüler hakkında toplam 71 adet idari para cezası kesildi. Cezaların dağılımı ise şu şekilde gerçekleşti:

51/2-A Maddesi (Hız sınırlarını %10'dan %30'a kadar aşmak): 62 araç/sürücü

51/2-B Maddesi (Hız sınırlarını %30'dan %50'ye kadar aşmak): 7 araç/sürücü

51/2-C Maddesi (Hız sınırlarını %50'den fazla aşmak): 2 araç/sürücü

Emniyet Ekiplerinden Uyarı

Burdur İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, bu tür denetimlerin yol güvenliğini sağlamak ve trafik kazalarının önüne geçmek amacıyla düzenli olarak yapılacağını belirtti. Sürücülerden, trafik kurallarına tam olarak uymaları ve özellikle hız limitlerine dikkat etmeleri istendi.

trafik denetimiTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.