Burdur DSYB'den önemli başarı! İşte üreticilerin elde edeceği ayrıcalıklar

Burdur DSYB, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan derecelendirme sonucunda 1. Derece Tarımsal Örgüt olmaya hak kazandı. Başkan Kamil Özcan’dan önemli açıklamalar.

Burdur İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (BDSYB), 1. Derece tarımsal örgüt olmaya hak kazandı.

Birlik Başkanı ve aynı zamanda “Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Genel Başkanı” Kamil Özcan, “Bu başarı, hepimizin” dedi.

Başkan Kamil Özcan, “Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, geçtiğimiz günlerde yapılan ‘Tarımsal örgüt derecelendirmesi’ çalışmasına, Türkiye çapında 11 bin tarımsal örgütün katıldığını ve sadece 103 tanesinin, ‘1. Derece Tarımsal Örgüt’ olma hakkını kazanabildiğini” açıkladı.

Başkan Özcan, Bakanlığın yaptığı derecelendirme sonucunda elde ettikleri, ‘1. Derece tarımsal örgüt’ olma hakkının, bütün Burdur tarım ve hayvancılık üreticilerinin başarısı olduğunu ifade ederek, “Bu Başarı Hepimizin” dedi.

“Bu başarı yönetimiyle, personeliyle ve yetiştiricisi ile hepimizin” diyen Burdur İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı ve Genel Başkan Kamil Özcan, konuya ilişkin şunları söyledi:

“Burdurlu yetiştiriciler ve Burdur Birlik olarak Türkiye’de her zaman ilklere imzamızı attık ve ülke hayvancılığında rol model olmayı başardık.

Bakanlığımızın, bu derecelendirme çalışmasını yapma amacı, tüm tarımsal örgütlerin çıtasını yukarı çekmesini sağlamak ve bu yolla, tarımsal üretimin hız kazanması adına, çeşitli konularda ayrıcalıklar kazandırmaktır.

Çalışanlarımızın eğitim durumlarından, üyelerine eğitim çalışmaları yapılıp yapılmadığı, üyelerine girdi temin edilip edilmediği gibi birçok başlıktaki değerlendirmeleri sonucunda, 1. Derece tarımsal örgüt olmuş olmamızı, Burdur adına da çok anlamlı ve değerli buluyorum.”

Başkan Kamil Özcan, ayrıca Budur DSYB üyesi yetiştiricilerin kazanacağı ayrıcalıkları şöyle sıraladı:

Özcan, “Üyelerimiz, 2025 yılından itibaren başlamak üzere, artık her buzağı başına, ‘artı 200 lira’ ilave destekleme alacak, Ziraat Bankası kredilerinden daha düşük faizle ve daha cazip ödeme imkanları ile faydalanabilecek. Yine 2025 yılından itibaren, sütünü 1. Derece tarımsal örgüt üzerinden pazarlayan yetiştiriciler, daha fazla süt desteklemesi alacaklar.

Birliğimiz olarak, her zaman üyelerimize verdiğimiz hizmetlerde, kalitemizi artırma odaklı çalışma prensibimizle, çalışmalarımıza bundan sonra da devam edeceğiz. Üyelerimize ve Burdur’a hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Burdur DSYBTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.